Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V San Quentinu má být o půlnoci popraven vězeň z cely smrti, černoch Frank Louis Beachum, odsouzený před šesti lety za vraždu těhotné ženy, která mu dlužila 96 dolarů. Mladá reportérka deníku Oakland Tribune Michelle Zieglerová byla pověřena úkolem udělat poslední rozhovor s odsouzeným mužem. Jenže krátce předtím Michelle zemře při tragické autonehodě a šéfredaktor přidělí její úkol stárnoucímu veteránovi Everettovi. Sukničkáři, mizernému otci i manželovi a také bývalému alkoholikovi. Kromě toho má ovšem Steve dokonalý novinářský čuch a ten mu napoví, že s odsouzením Franka Beachuma není všechno v pořádku. Když se mu podaří zjistit, že klíčový svědek lhal o tom, co viděl, získá téměř jistotu, že odsouzený muž je nevinný. Na to, aby jeho nevinu dokázal, má však pouhých dvanáct hodin. Steve začíná zběsilý závod s časem, ve kterém jde nejen o život Franka Beachuma, ale také o něj samotného. Jeho nadřízený Bob Findley už dlouho hledá záminku, aby ho mohl zničit. Steve kousek po kousku odhaluje pravdu o zločinu, za který má být potrestán nevinný člověk. To však nestačí. Musí najít dostatek důkazů, aby dokázal popravu zastavit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nebolo to úplne zlé. Napätie bolo stupňované až do schematického konca, pričom iný koniec by pridal filmu novú hodnotu a iný pohľad naň. Už tradične mi prekáža nechuť Clinta Eastwooda zmieriť sa s vlastným vekom. Prvý krát mi to prekážalo v vo filme Gran Torino a potom už vlastne v každom ďalšom, pretože Clint má asi utkvelú predstavu, že môže hrať iba úlohu nejakého mača, ktorý uspeje tam, kde všetci ostatní zlyhávajú. A čím je starší, tým trápnejšie vyznievajú postavy, v ktorých sa o to snaží. Ale tri hviezdičky mu nechám, nech má radosť deduško. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Clintovu pointu samozřejmě pozorný divák odhalí dříve než postrarší novinář Steve Everett. Přes jakýsi místy amatérismus se mi tato svým způsobem detektivka vcelku líbila. Po většinu času je sice děj neskutečně natáhlý, tomu nezabrání ani fakt že se celý příběh odehrává během jednoho dne. Nejvíce zdržují časté návštěvy věznice, divák mi místo raději sledoval Clintovo pátrání. Společně s Absolutní mocí druhý film v pořadí, kde si Clint hraje na mladšího než vypadá. 60% ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Je sice fakt, ze podobnej pribeh tu uz byl hodnekrat a absolutne nicim neprekvapi, navic tu je spousta zbytecnejch (nudnejch) jakoze dojemnejch scen, nejaky ty nelogicnosti a film by se dal klidne o pulhodiny zkratit. Jenze Clint ma proste charisma, takze mu clovek musi fandit a zaroven je film docela napinavej, i kdyz je vicemene jasny, jak se to bude vyvijet. Co je na filmu jednoznacne nejlepsi nema paradoxne s celym pribehem nic moc spolecnyho, jsou to super zabavny slovni prestrelky mezi Woodsem a Clintem, kterej tu je tak vostrej, ze zastini i Clinta a bohuzel ma jen minimum prostoru. Sice se nejedna o buhvico, ale me se to proste libilo, slabsi 4*. ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Blížilo se nové milénium a to už se Clint pomalu rozehříval na své nejlepší kousky. Alespoň mě o tom v True Crime přesvědčil. Tak např. scény ve Woodsově kanceláři (které mě neskutečně bavily a pobavily) mi hodně připomínaly scény u holiče z nepřekonatelného Gran Torina. Film mě celkově mile překvapil, protože jsem očekával něco nudnějšího. Nicméně zápletka byla slušná, příběh napínavej jak kšandy a navíc pěkně to odsejpalo. Co mi pokazilo trochu dojem bylo zhruba posledních 15 minut, kdy už se Frankův čas počítal na minuty a vtěřiny. Jelikož má však snímek poměrně nízké hodnocení, tak dávám protestních 5*. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi novinářské prostředí, co vynikne víc je li zabydlené tak svéráznými figurkami jako Clintův ex-alkoholik šukající kolegovu ženskou -co má ráda nějaké to násilíčko- její manžel Denis Leary, nečinně přihlížející a hlavně šéf Jamese Woodse, kterého zajímají podrobnosti. Škoda, že o tom všem to není a hlavní linka: případ neprávem odsouzeného z vraždy -čekajícího na popravu- se mě marně snažil nějak víc zainteresovat, jak dramaticky tak emočně. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Clint Eastwood byl spoluautorem závěrečné písně vytvořené speciálně pro tento film.Singl zpívaný Dianou Krall s názvem Why Should I Care zní při závěrečných titulcích. (Roztržitý Luke)

Reklama

Reklama