Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V San Quentinu má být o půlnoci popraven vězeň z cely smrti, černoch Frank Louis Beachum, odsouzený před šesti lety za vraždu těhotné ženy, která mu dlužila 96 dolarů. Mladá reportérka deníku Oakland Tribune Michelle Zieglerová byla pověřena úkolem udělat poslední rozhovor s odsouzeným mužem. Jenže krátce předtím Michelle zemře při tragické autonehodě a šéfredaktor přidělí její úkol stárnoucímu veteránovi Everettovi. Sukničkáři, mizernému otci i manželovi a také bývalému alkoholikovi. Kromě toho má ovšem Steve dokonalý novinářský čuch a ten mu napoví, že s odsouzením Franka Beachuma není všechno v pořádku. Když se mu podaří zjistit, že klíčový svědek lhal o tom, co viděl, získá téměř jistotu, že odsouzený muž je nevinný. Na to, aby jeho nevinu dokázal, má však pouhých dvanáct hodin. Steve začíná zběsilý závod s časem, ve kterém jde nejen o život Franka Beachuma, ale také o něj samotného. Jeho nadřízený Bob Findley už dlouho hledá záminku, aby ho mohl zničit. Steve kousek po kousku odhaluje pravdu o zločinu, za který má být potrestán nevinný člověk. To však nestačí. Musí najít dostatek důkazů, aby dokázal popravu zastavit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood jako novinář ... a děvkař ... ;-) ... s duší policajta. Za přispění přiměřeného nadhledu a trochy nadsázky si přitom zkouší hrát na "Drsného Harryho" - a jsou momenty, kdy mu to docela vychází. Bohužel je střídají scény, kdy se marně hledá, kdy ztrácí dech - i zdravý úsudek. Kdyby se celý snímek odehrával v duchu finále, byla by to paráda ... ale neodehrává se. P.S.: Víš, Clinte Eastwoode, já vím, že jsi sympaťák, že máš charisma - o tom mě nemusíš přesvědčovat ... ale neměl by sis až tak fandit - někdy to prostě nestačí. Když už nic jiného, vynechala bych "rychlou ZOO". Myslím, že jsou i jiné způsoby, jak ukázat, že Tvůj hrdina je (kromě jiného) taky táta. ()

reqiuem 

všechny recenze uživatele

Clint je osamělej santa claus, má jenom svý soby, který už 2 roky abstinujou, ale on se dycky rád napije. Je příznačný, že v jednom takovym alkoholickym delíriu se mu podaří rozlousknout případ, nad kterym si soudci lámaly hlavy 6 let. Clint je jako stvořenej pro role, v nichž se objevuje jako outsider se smyslem pro hodně specifickej druh humoru. V true crime se ale pasuje do pozice investigativního novináře, balí holky, má skvělej vztah se svym bossem a ještě mu zbyde 5 babek pro homelesáka. To, že všechny svoje pozice je schopnej opustit kvůli záchraně nespravedlivě odsouzenýho člověka, je ale už od začátku až příliš čitelnej kalkul. Příběh má nad sebou (jak teoretici rádi říkají) deštník v podobě mnohem obecnějších problémů, za který je třeba bojovat- justiční omyly, spravedlnost, všudypřítomná lhostejnost atd. To, co by se ale v případě podobnejch ideí mohlo stát je, že by se všechny postavy zcvrkly do schémat typu hrdina-padouch-oběť, dobrou-zlo-soud atd. Žádný moralizování se ale naštěstí nekoná. Člověk zdeptanej svym životem, bez zásad, ale se zarytym morálním kódem. To je rámec, kterým úspěšně prohlubuje psychologii svoji postavy a který se dá aplikovat na většinu jeho starších filmů(i včetně Gran Torina). Pohrdá pravidlama, ale dodržuje je. Miluje svou rodinu, ale podvádí ji. Mluví s manželkou, ale ve skutečnosti myslí na případ atd. Škoda ale, že právě v tomhle filmu je všechno taková prapodivná póza-rsp."musí to tak bejt, protože jinak to ani nejde". Ostatní role jsou jasně daný a pokusy je prohloubit vyznívaj dost kýčovitě a přímočaře slouží příběhu. Nevinnej už je od začátku nevinnej, prokurátorka otravná a ve vší té shématičnosti hereckých rolí je Clint jediným sebezpochybňujícím hrdinou.// Eastwood natáčí svůj nejprůměrnější film. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Možná to patří k těm slabším kouskům v Eastwoodově režisérské filmografii, ale mě se to i tak líbilo. Příběh novináře, jenž na oltář své profese obětoval rodinu a zahrává si i s kariérou mi v Clintově podání seděl a ačkoliv se jedná o čistý kýč se záchranou na poslední chvíli, tak mě to vůbec nevadilo. Být tam někdo jiný, nejspíš jdu s hodnocením dolů, ale takhle tomu dám s čistým svědomím 70%. ()

Jordan odpad!

všechny recenze uživatele

ČO TOTO MALO ZNAMENAŤ? Tomuto filmu som dal hodnotenie "odpad!" len preto, že žiadne horšie tu už nie je k dispozícii. Toto je strop alebo skôr dno, bahnité dno filmu. Týmto filmom u mňa Clint Eastwood klesol niekde do hlbín Tartaru, nezachráni ho ani milión Oscarov, ani jeho začiatky vo westernoch, po tomto paskvile sa na neho budem pozerať ako na dementného dedka bez súdnosti a zdravého rozumu. Podobne si účasť ostatných hercov zvučnejších mien vysvetľujem chvíľkovým stavom straty IQ a asi momentálnym vplyvom drog, alkoholu a ktovie čoho ešte na ich celkový organizmus. Najväčší šok som prežíval pri záverčných titulkoch, keď som po zistení, že ten vyplznutý kretén Eastwood to režíroval (myslel som, že to je projekt, ktorého sa režijne chopil nejaký začínajúci skrachovaný nímand venujúci sa točeniu zvieracieho porna) a tiež to, že táto úbohá sračka mala až troch scenáristov, ktorí zrejme utiekli z psychiatrického ústavu a napísali ho tak, že jeden napísal na záchode úvod, druhý keď si umýval ruky napísal záver a tretí to pri raňajkách spojil dokopy. A všetci traja boli opití. Príšerné, kolosálna k*kotina!!! Sledovať túto zhovadilosť bola jedna nekonečná muka, utrpenie, nuda a túžba, kedy to skončí. Pevne verím, že Eastwoodov ksicht neuvidím najbližších trinásť rokov a že mu už nikdy nikto nedá Oscara, a ak aj náhodou o tom niekto bude uvažovať, mal by si pozrieť tento . . . OMYL!!! Bože daj, aby som zabudol na tento kus hovna fimového priemyslu ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Rutinní příběh, jakých správný fanoušek thrillerů viděl už desítky. To takhle vezmete šablonu na písmena a namísto stavebních či strojírenských výkresů popíšete tradiční americký příběh o zlé justici, nevinném odsouzeném a novináři, který v poslední chvíli přijde na to, jak to tenkrát bylo. Odlišnosti od obdobných snímků se dají nalézt snad jen v tom, zdali záchrana přijde v poslední den, v poslední hodinu či snad minutu. Nechybí honička s poldy, kteří ale nakonec zmizí, asi aby se to stihlo, ani hodná babička, ve které se hne svědomí. To, co chybí, je všechno ostatní: vlastní invence, překvapení, vlastně cokoli, co by tenhle snímek vyšvihlo alespoň do sedla průměru. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • V tomto filmu se Eastwood už po osmnácté vrátil do role herce i režiséra. (ClintEastwood)
  • Eastwood jako novinář Everett pracuje v Oakland Tribune. Skutečnou redakci Oakland Tribune však ve filmu uvidíme jen zvenku - ve scéně, kdy bezdomovec zastavuje Everetta a žádá jej o peníze. Pro potřeby natáčení byla vytvořena věrná replika - scénografové si pozorně prohlédli redakci Oakland Tribune a shromáždili potřebné vybavení a nábytek. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama