Reklama

Reklama

Michael Myers při převozu do márnice po autonehodě pohřebního auta ožije a po roce, kdy se skrývá v polích coby bezdomovec, se na Halloween opět vrací do ospalé venkovské díry, Haddonfieldu, kde kdysi žil se svou rodinou, než ji jako desetileté dítě vyvraždil. Michael je nutkán představou své psychopatické matky a svého dětského já k tomu, aby našel svou sestru Laurie, zabil ji, a tak ji přivedl ke své podivné rodince, zřejmě do pekla. Michael tedy vyrazí do městečka a cestou vraždí každého, kdo mu přijde pod ruku. Myersovi však nestačí své oběti zabít, on je musí utlouct, ubodat, rozmlátit na kaši, a tak dále. Postupně se Myers dostává blíž a blíž ke své sestře, která zatím díky nenažranému a hloupému psychiatrovi Loomisovi  a jeho knize zjišťuje, že je příbuznou největšího psychopatického vraha v dějinách USA. Nakonec Myers Laurie unese opět do jejich starého domu, když ji předtím zase zmasakruje její kamarádky... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (401)

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Co to do píči bylo?! První remake ještě překvapivě nebyl vůbec špatnej, ale tohle je naprostá katastrofa a totální urážka. Od začátku jsem tu nepobíral jak může sérii Haloween někdo takhle zprasit, ale fakt se jim to povedlo. tenhle film mě neskutečně nasral. Tohle si můj oblíbený masový vrah rozhodně nazasloužil.0% ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Já vlastně ani nevim jestli se mi to líbilo. Bylo to takový divný, většina postav nesympatická (hlavní hrdinka z jedničky mi lezla na nervy neskutečně a Dr. Loomis se taky nějak nepochopitelně choval jako idiot) , ale přesto mě to zajímalo. Přišlo mi to jak nějakej zvláštní hororovej experiment v přelomu 80. a 90. let, ale něco na tom prostě bylo. 5/10. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Tyler Bates: 1. He's F****** Dead ,2. Nights In White Satin - The Moody Blues ,3. Halloween Is Coming ,4. The Things We Do For Love - 10cc ,5. Who's Lee Marvin ,6. Amerarockers - Scream ,7. Jam & Jelly ,8. Kick Out The Jams - MC5 ,9. Ass Good ,10. (I Know) I'm Losing You - Rod Stewart ,11. D-E-A-D ,12. The Chase Is Better Than The Catch - Motorhead ,13. I'm Angel Myers ,14. Laurie's Theme - John 5Rob Marlette ,15. I Want To Party ,16. Translyvania Terror Train - Captain Clegg/The Night Creatures ,17. Jack-O-Lantern and a Blonde ,18. Honky Tonk Halloween - Captain Clegg/The Night Creatures ,19. Bring Your Baby Back Home ,20. I Just Want To Make Love To You - Foghat ,21. Snapped On By Weird Al ,22. Time To Die - Void ,23. I Love You Mommy ,24. Love Hurts - Nan Vernon ,25. Nurse Killa - Tyler Bates , ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Michael Myers nezemřel. Michael Myers je živ a zdráv a výstřel z pistole jeho sestry Angely z předchozího dílu ho neusmrtil. A on si jde pro svou sestru. A vrací se přesně na Halloween, jak je u něho dobrým zvykem. Spolu s ním se na scénu vrací i psychiatr Loomis (v celkem zajímavém podání Malcolm McDowella) a bude to krvavější a brutálnější svátek všech mrtvých, než kdykoliv předtím, protože Michael se jen obtížně vyrovnává se sebevraždou své matky a ta se mu stále zjevuje, i spolu s ním, když byl ještě dítě, jako duch, a žádá odplatu. Rob Zombie to pojal opravdu po svém a jako autor scénáře si vedle originálně pojatých vražd, kterých je nejméně tucet, dovolil i určité inovace, jako je třeba Michael Myers bez masky nebo jeho matka v podobě ducha. Nic proti inovativním zpestřením, ale aby se o nich mohlo tvrdit, že jsou oživením, musely by i dostatečně fungovat a to se bohužel v případě matčina zjevení s bílým koněm neděje, tento element působí hodně rušivě a současně i nedotaženě. Oproti tomu ve vraždění a brutalitě šel Zombie ještě o stupínek výš než minule a dočkáme se nevšedního vyvraždění osádky nočního striptýzového baru anebo úderné likvidace místních vidláků. Velkým plusem pro Zombieho hovoří fakt, že upadlou hororovou sérii vytáhl ze dna a dal ji nový rozměr, který je současnému divákovi bližší než Carpenterovo pojetí. Ovšem snaha přiblížit postavu vražedného monstra a polidštit ji však vychází naprázdno. Snad to vyjde příště. 60% ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Rob Zombie pojal reboot Halloweenskej série svojským štýlom, ktorý samozrejme nemusí sadnúť každému. Každopádne je v tomto filme viac než sa na prvý pohľad môže zdať a mne sa dokonca pozdával lepšie ako jeho predchodca z r.2007. Zombie ide inou cestou a sústredí sa viac na osobu samotného Michaela Myersa, ako to ukázal už aj v prvom dieli. Je to atmosférické, strašidelné, vizuálne zaujímavé a predovšetkým iné než pôvodné diely. U nových divákov to zrejme bude iba otázka vkusu a u fanúšikov pôvodného Halloweenu zase otázka toho, či sú ochotní pristúpiť na niečo nové, čo do Halloweenu možno doteraz nepasovalo. Doporučujem pozerať dlhšiu; Director´s Cut verziu, ktorá sa podarila o kus lepšie než zostrih, ktorý putoval do kín. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (22)

  • Kvůli filmu vznikla fiktivní kapela Captain Clegg and the Night Creatures, která ve snímku hrála na halloweenské párty. Kapela vydala i své CD. (-Bomba-)

Související novinky

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Reklama

Reklama