Reklama

Reklama

VOD (1)

Historický velkofilm o legendárním ninjovi. Japonsko na konci 16. století je zmítáno nepokoji a boji o moc v nejvyšších kruzích. Obyčejní lidé trpí, dokud nepřijde ninja Goemon, který trestá nepravosti a nezalekne se ani šlechty. Vydává se proto na cestu pomsty, která má přinést mír. Svým počínám se ale neodvolatelně sám zaplétá do vysoké hry a jeho cesta ven bude dlouhá a krvavá... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (154)

Josefin 

všechny recenze uživatele

Tohle je první filmová lahůdka, jež jsem zatím měla možnost od režiséra Kazuaki Kiriya zhlédnout. Vizuální pastva pro oči, počítačové triky, animé, výprava, exteriéry úžasné. Dějově příběh není až tak silný, ale ani průměrný. Ztotožňuji se s tím, že to je akční, fantasy pohádka pro dospělé. Jako Goemon skvělý Yosuke Eguchi. Snímek, který všechny své možnosti rozbalí na velkém plátně. Přez různé chybičky, jsem dlouho takový film neviděla. Při závěrečných titulcích nádherný song Rosa, upevnil třešničku na dortu! Líbilo se mi to a moc. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Slováci majú Jánošika, Angličania Robina Hooda, Švajčiari Williama Tella a japonci Goemona. Už z prvej vety je jasné o čom film je. O romanticky vykreslenom zlodejovi samozrejme s typickými japonskými prvkami. Katany, hviezdice, ninjovia, assassini, lietanie a ruky rýchlejšie ako zvuk. Toto všetko zasadené do až prehnane digitálneho prostredia. Takže celý film vyzerá ako zostrihaný zo sekvencií, ktoré dopĺňajú dej nejakej počítačovej hry. Ako to býva u väčšiny japonských filmov, tak ani tu dlho človek nevie kto je kto a o čo mu ide. Naštastie sa to postupom času pokrája a vypitve, čiže ku koncu tomu už človek začne chápať. Čo vo filme funguje? Jednoznačne Japonky síce odeté ďaleko od časového obdobia v ktorom sa dej nachádza, ale keď už preháňať, tak už vo všetkom. Funguje tu samotná čistá agresivita. Oddelené končatiny, podrezané hrdlá, sťaté hlavy. Na podobné ázijské veci sa pozerám rád. A tak isto funguje hudba. Koniec. Herci, triky, dej, a celkové spracovanie je zlé, zlé, zlé. A to by malo byť pri fantasy filmoch asi to najdôležitejšie. Sledujte dve hodiny radšej rozmŕzanie kurčaťa, ako na toto. Umelecký zážitok budete mať približne rovnaký. ()

Reklama

ainny 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se těšila, protože japonské dějiny můžu. Ovšem tohle mělo být co? Jediné co se mi líbilo bylo retro, kdy byli Goemon a Saizō ve službách Nobunagy . Tedy kromě příběhu. Ten si zasloužil mnohem lepší provedení. Trikové scény mi připomínaly westerny padesátých let. Nemám moc ráda v historických věcech modernu a té tady bylo taky dost. Některé kostýmy, tance, zbraně. No a taky mě překvapila ... pandořina skříňka, kterou Goemon nic netuše otevře. Bojové scény byly přehnané až moc, ani sebelepší ninja by nedokázal proběhnout deštěm kulek z "kulometu" a to není jediný příklad jeho nadpozemských schopností. Vydržela jsem do konce, ale po druhé už tenhle film vidět nemusím. P.S. V kotli s horkou vodou měl skutečně skončit Goemon a jeho syn... ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Celý film zachraňuje hlavne skvostný vizuál, za ktorý pridávam hviezdičku hore. Efekty boli v niektorých momentoch veľmi diskutabilné až smiešne, ako aj niektoré digitálne pohyby v akčných scénach. Dejovo veľmi chaotické, ale to už je tradícia v ázijskej tvorbe. Celkový dojem je hlavne silný kŕč, ktorý je stráviteľný iba malému publiku. s prižmúreným okom je to priemer. 50% ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Kazuaki Kiriya, Tetsurô Takita | Hudba: Akihiko Matsumoto | Produkcia: Kazuaki Kiriya, Takashige Ichise | Distribúcia: Shochiku Co., Ltd. (Japan), FUNimation Entertainment (US) | Štúdio: Goemon Partners, Kinoshita Managemen, Kiriya Pictures, Oz Company | Rozpočet: 9 miliónov $ | Tržby: 20,000,000 $ || ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Názov filmu sa objaví až v ôsmej minúte. (Johnny.ARN)
  • Když Goemon zavraždí dvojníka, je celý od krve. Na chodbě, kde se vyhýbá strážným, na sobě nemá ani kapku. Poté vběhne za Chachou do pokoje a je znova celý od krve. (Geriel)
  • Filmová koncepce vychází z života legendárního bojovníka a zároveň obávaného bandity z 16. století Ishikawy Goemona. Ten s oblibou kradl cennosti bohatým a dával je chudým. Navzdory jen strohým historickým faktům o jeho životě se z něj brzy stala legendární postava hrdinských příběhů převážně tradovaných ústní formou. Filmová verze postavu interpretuje v novém nástinu. (Conspi)

Reklama

Reklama