Reklama

Reklama

Každý řeší problém s dluhy jinak. Hlavní hrdina se je rozhodne vyřešit tím, že vykrade dům svého zaměstnavatele. Jenže nepočítal s tím, že v domě je další člověk, který si potrpí na násilí a mučení. Takže zloděj, který šel původně pro peníze, musí bojovat o vlastní život a to, co ho bude čekat při útěku by nikdo nikomu nepřál. (LEGACY)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (460)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že tento film má lecos do sebe. Některé věci, střípky a útržky z něj, mi dodnes nejdou z hlavy. Pokud bych Sběratele nebral jako film, ale děsivý - nesmyslný, přesto však NEsurrealistický - sen, mohlo by to fungovat. Někdy před půl rokem jsem tomu nadělil dvě hvězdičky, ale aniž bych si dopřál (nebo si toužil dopřát) druhé zhlédnutí, ten snímek ve mě stále rezonuje. Proto jdu s hodnocením výš a zároveň konstatuji, že The Collector je brutální blbost, na kterou se jen tak nezapomíná. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

To byl zase nervák! Brutální masakr nebohých obětí, které vpodstatě nemají šanci. Pohnutky úchylného vraha nejsou známy, a tak celý film sledujete hru kočky s myší, kdy myš se opravdu snaží, leč šance jsou minimální. Oproti Saw krutější v tom, že v počátcích Pily šlo alespoň o hru s určitými pravidly. Zde pravidla neexistují. Jistě, dům plný nástrah a pastí, to už zde bylo. Mnohé scény připomenou jiné filmy - např. vlčák u šachty na prádlo jakoby vypadl z filmu Burning Bright, nebo pytlácká železa, která jsou oblíbenou rekvizitou nejen současných horrorů. Ovšem milování se za doprovodu skladby Bela Lugosi´s Dead od Bauhaus, nu, to nemůže dopadnout dobře! Kamera, atmosféra, noční bouře, hudba, řev a spousta krve....výživné a napínavé! Snad jen konec mohl být laskavější... ()

Reklama

Claw 

všechny recenze uživatele

Film má dobrý "nášlap" ze začátku... Hudba, hlavní hrdina a jeho problém, vloupání... maskovaný psychouš v domě... Ale jak už zde bylo asi několikrát uvedeno, ten film je fakt nesmírně stupidní tím, co se tam neustále dokola odehrává. Skupina lidí běhá po baráku asi 80 minut, vrah dokáže všude nastražit neuvěřitelně složité pasti, za který by se nemusel stydět ani Jigsaw, do toho se objevuje kdykoliv a kdekoliv a jindy zase ne... Ten barák je jediné místo, kde se film v podstatě odehrává, ale já si fakt nebyl schopen zapamatovat těch pár místností, jak na sebe navazují... Úplně nesmyslné scény, tak moc, že to i mě vadilo, a to v tomto žánru snesu ledacos... Naprostá neschopnost navázat nějaký hlubší vztah s postavami-oběťmi filmu je další zádrhel... No a násilí+gore... Taky "nic moc"... Gore-efekty nejsou nijak zvlášť dobře provedené, tak řekl bych tak na úrovni 90. let... A vůbec... Tom Savini už před 80kách tvořil daleko reálnější a promakanější gore-efekty, tady to bylo prostě odfláknuté... Mučení a týrání... ano ty prvky exploiterů tam jsou, ale nějak mě to spíš nudilo a připadlo mi to při té vší NE-logice trapné... Neříkám, že je to špatný film. Jen mi asi vadí že docela hodně dobrý potenciál filmu byl tak zbytečně zmršen... /55%/ ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Téměř to aspirovalo na 4 hvězdy, ale závěr už mě poněkud utahal. Vrah tak dlouho a urputně honí svoji oběť po baráku, přičemž mezitím stihl povraždit celou rodinu a pak každého, kdo se tam náhodou přichomýtnul, že už si uondáni začnete přát, aby se na to konečně jeden nebo druhej vysral. Nicméně krevní výplach, máte-li na něj čas od času náladu, je to solidní. Rozhodně se u tohoto filmu nelze šťourat v logice a reálné proveditelnosti, ani čekat, že narazíte na nového Hannibala. Je to prostě vyvražďovací maraton s pěknými triky a závěrečným příslibem, že masakr kolotoč se roztočí v dalším díle ještě rychleji:) ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Něco mezi 3 a 4 hvězdama.Uznávám,že to má i dobré nápady,ale pobíhání po báráku sem a tam mi přišlo trošku na hlavu.Gore efekty by mohly být taky lepší a hlavně by jich tam mohlo být víc.Prostě jsem to čekal krvavější.Ale největším mínusem je zběsilý střih.To mě fakt sralo.Ale i tak můžu doporučit,neboť vím že tenhle film potěší nejednoho hororového fanouška. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Pracovní název filmu byl The Midnight Man. (Chatterer)
  • V červenom Forde Mustang hrá skladba "Bela Lugosi's Dead" od Bauhaus, ktorá prvý raz zaznela v horore Hlad (1983). (BlackTom)
  • DVD verzia obsahuje dve vymazané scény a tiež alternatívny koniec. (Arsenal83)

Reklama

Reklama