Reklama

Reklama

Každý řeší problém s dluhy jinak. Hlavní hrdina se je rozhodne vyřešit tím, že vykrade dům svého zaměstnavatele. Jenže nepočítal s tím, že v domě je další člověk, který si potrpí na násilí a mučení. Takže zloděj, který šel původně pro peníze, musí bojovat o vlastní život a to, co ho bude čekat při útěku by nikdo nikomu nepřál. (LEGACY)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (460)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Parádní thriller o zlodějičkovi, kterej se vkrade do rodinného baráku, kde právě "operuje" vraždící maniak, milující životu nebezpečné pasti. Film je od tvůrců Saw 4-6, což je samozřejmě znát. Hodně krve, tajemna a napětí, přesně jak to mám rád. A taky v jednom momentě hraje intro skladby "Dead bodies everywhere" od kapely KORN. Škoda, že si tohle všechno neudržel až do konce. Násilně podstrčená pointa mi ale přišla nijaká, proto bych byl rád za pokračování. 7/10 ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Syrová, surová a po čertech zábavná variace na Saw. Hlavně si nepřipouštějte otázky typu: Jak ten hnusák v masce dokázal udělat z cizího rodinného sídla smrtící past za jedno odpoledne? To prostě není důležité. Co nás zajímá, je kočka v kyselině, sešitá tlama, pasti na medvědy a vyvrhnutý pantáta. A hudba Jerome Dillona (bývalý bubeník NINE INCH NAILS) je jedním slovem vychytaná. Jigsaw je nýmand. ()

Reklama

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že tento film má lecos do sebe. Některé věci, střípky a útržky z něj, mi dodnes nejdou z hlavy. Pokud bych Sběratele nebral jako film, ale děsivý - nesmyslný, přesto však NEsurrealistický - sen, mohlo by to fungovat. Někdy před půl rokem jsem tomu nadělil dvě hvězdičky, ale aniž bych si dopřál (nebo si toužil dopřát) druhé zhlédnutí, ten snímek ve mě stále rezonuje. Proto jdu s hodnocením výš a zároveň konstatuji, že The Collector je brutální blbost, na kterou se jen tak nezapomíná. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nedokonalé Saw a béčkovosť z toho cítiť. No pri tom lacnejšom stvárnení to nebol vyložene premrhaný potenciál. Počiatočný koncept je veľmi dobrý a film je miestami atmosférický a zaujímavý. Smerom k záveru stráca čaro, pasce nie sú domyslené ako u pána Skladačku, ale aspoň niečo sme si z toho zobrali, a to napríklad, že pánom v kožených maskách sa je lepšie vyhnúť. Aj tým na dúhových pochodoch. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Hraní sadomasochistické kočky s neposednou myší aneb malý film s velkým nábojem... Malý film s působivou grafikou a padnoucí pulzující muzikou, slušelo by se dodat. The Collector chce diváka protáhnout pořádným martýriem a k tomu mu slouží (za posledních 10 let) víc než prověřené zbraně. Marcus Dunstan veskrze servíruje fungující propletenec thrillerů formátu Hard Candy a samozřejmě Saw, když se v rámci "vyprávění" příběhu nebojí jít nad rámec představivosti a přesto zůstává pevně přikovaný k (brutální) syrové "realitě". Sběratel sice nemá charisma, ale zase má ten cool latexovej minispacák na hlavě a nechybí ani Jigsawem zdomestikovaná důmyslnost pastí (které kamera nezapomene s dostatečným předstihem představovat). Do pasti se však dostává i samotná "pointa", díky které pro mě The Collector nepřekročil vlastní stín. Ani o krok. Přesto baví a bolí, hodně bolí. [final rate: 65%] ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Keď auto Zberateľa narazí zozadu do ambulancie, na počudovanie má v nasledujúcich záberoch úplne nepoškodenú prednú časť masky. (beso74)
  • Keď si Arkin vo filme zapáli svoju prvú cigaretu, je jasne vidieť logo Camel, onedlho nato, keď sedí v aute a rozpráva sa s Jill, v ruke drží balenie Marlboriek. (beso74)
  • Film bol v nezostrihanej verzii zakázaný v Nemecku. (Paldiny)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno