Reklama

Reklama

Akční komedie Zombieland společnosti Columbia Pictures vypráví příběh dvou mužů, kteří se snaží přežít ve světě, ovládaném zombies. Columbus (Jesse Eisenberg) je obrovský zbabělec – ale jak se ukazuje, pokud máte hrůzu z toho, že vás sežerou zombies, dokáže vás strach udržet naživu. Tallahassee (Woody Harrelson) je drsňácký zabiják zombie, který je motivován touhou získat poslední čokoládovou tyčinku na světě. Když spojí své síly s Wichitou (Emma Stone) a Little Rock (Abigail Breslin), které také objevily vlastní způsoby, jak přežít nadvládu zombie, budou muset zjistit, co je horší: spoléhat se jeden na druhého nebo se nechat přemoci zombies. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (1 723)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Rhett Reese, Paul Wernick .. When the zombie outbreak first hit, the first to go, for obvious reasons... were the fatties. _ Pravidland. Námět o zombie's zase z trochu jiného úhlu s neskutečným (ale nenaplněným) potencionálem, který rozhodně není vyždímaný na plný plyn. I tak Ruben Fleischer vytasí nejeden skvělý nápad. Nakonec sice čtyři hvězdy, ale na velice ostré hraně sešupu níže. Záchranou budiž střídmá stopáž a skvěle sestavená herecká čtveřice. Spokojenost tak vládne, záchvěvy smíchu a pobavení se dostaví často. Stejně tak v romantické linii nehrozí nudná rozladěnost, jako když se Jesse pokoušel o Kristen v jiném, zážitkovém parku. 70%. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Záleží na tom, čo od filmu čakáte. Tvorcovia totiž podobne ako Wright-Pegg-Frost zmiešali zombie masaker s iným žánrom - tí prví s britskou vzťahovkou, títo zase s inteligentnejšou teen romantikou v štýle Adventureland či Nick and Norah. Úvod rozpumpuje zábavné jatky... a potom film prudko zvoľní tempo. Pre niekoho sklamanie, podľa mňa sa film práve v nezombíckych scénach mimoriadne zdvihol, stavil na sympatické postavy, záblesky z ich minulosti a prehlbujúce sa vzťahy. A Bill M. samozrejme tiež zábavu nepokazil, práve naopak. Práve táto "uvoľnená časť" filmu ("Takto som neplakal od Titanicu!") je dôvodom, prečo chcem vidieť sequel a dozvedieť sa o hrdinoch viac. Pokiaľ k tomu bude aj väčšia porcia mozgov a bude k tomu opäť hrať stará Metallica, tým lepšie. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Road-zombie-movie so skvelo namiešaným pomerom humoru a horroru, skvelým výberom hercov a nekompromisne úderným soundtrackom. Keď ma v úvodných titulkoch naštartoval song From Whom the Bell Tolls od mojich obľúbencov z Metallicy, tak som niekde v kostiach cítil, že ma čaká skvelá zábavná jazda, čomu nasvedčuje aj umiestnenie v imdb rebríčku. Miešanie zavádzajúcich romantických sračiek si však Amíci nemohli odpustiť, a keď im to doma ľudia žerú, tak budiš, ale mne to už jednoducho nešmakuje. Na to majú právo len Angláni, len v tom je citeľný rozdiel medzi týmto filmom a jeho mladším zrkadlovým odrazom, ktorým je neprekonaný Shaun of the Dead. Piata hviezdička tak unikla filmu len o vlások, ale ja som bol rád, že môj zrak mu neunikol a bol som naozaj spokojný. A keďže kvalitných zombie masakerov je dnes ako šafranu, tak sa z neho predsa musíme tešiť a užívať si aj maličkosti. Woody 'Tallahassee' Harrelson by o tom vedel rozprávať. 85%. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Další z naprosto ulítlých zombie komedií, které se poslední dobou začali množit jak na běžícím pásu. No a jak popsat příběh ? -- Woody hledá buchtičky, Murray se líčí jako zombie. Van Hallen je zombie a běhá po Hollywoodu, no a na konec Emma a její sestra jedou do zábavního parku na houpačky v Hammeru, kterej našli plnej zbraní. Gagy a herecké obsazení, a kurz přežití v Zombielandu jsou dobré, ovšem co mě trošku vadilo byl nesmyslný nápad jed do lunaparku se pohoupat a povozit, když všude běhaj zombíci. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Americká odpověď na britský Shaun of the Dead i když fakticky vzato, první Zombieland už byl dávno předtím v Neverlandu.. Místy hodně vtipná road movie o zbavování se komplexů, hledání dospělosti a piškoto-krémové Twinkie na pozadí apokalypsy živých mrtvých a v ní prim hrající militantní "cock blocker" Harrelson vzdávající vskutku vynalézavě hold jezdci NASCAR Daleu Earnhardtovi. Bill Murray dokázal, že umí vtipně i umřít.. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (70)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Piráti z Karibiku bez Johnnyho Deppa ušetří miliony

Piráti z Karibiku bez Johnnyho Deppa ušetří miliony

04.01.2019

Už je v podstatě jasné, že studio Disney místo klasického pokračování Pirátů z Karibiku hodlá celou sérii rebootovat. Poslední díl totiž vydělal „jen“ 794 milionů a to je po miliardových dílech pád,… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Reklama

Reklama