Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cchao Cchao a jeho armáda jsou v plné síle zakotveny u Red Cliff. Ču-ke Liang a Čou Jü-o vymýšlí strategický plán, jak přemoci mnohonásobné vojsko nepřítele, když tu přichází „rána pod pás“ v podobě moru a neshod ve vlastních řadách. Podaří se nakonec království Wu a Xu porazit Cchao Cchaovu armádu? Bitva statisíců právě začíná. Stejně jako v prvním dílu se můžeme těšit na mnohatisícové bitvy, tentokrát však na pevnině a i na moři. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (164)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Co prvy diel predstavil a naznacil, dvoja skvelo posilnuje a dokoncuje a . Druhy diel sa k prvemu ma podobne ako Tarantinov diptych o Neveste. Po hravej jednotke prichadza dvojka, ktora sice konci epickou megabitkou, ovsem pred nou ide hlavne o charaktery a vojensku taktiku v zintenzivnenom podani oproti prvej casti. Aj vedlajsie postavy dostavaju viac doleziteho priestoru. Vizualna poetika (nielen) pohybov a akcie je snad este viac typicky Woovska, aj napriek tomu, ze si reziser od svojich narodnych kolegov (hlavne Zhanga) poziciava prekvapivo castejsie nez som cakal. 8-9/10 ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Khan Chan, Cheng Kuo, Heyu Sheng, John Woo .. Kecy, fotbálek (wtf, v Číně se objevilo asi prakticky všechno), kecy, bitva, kecy, kecy, bitva. Minule si Woo nakročil, ale nyní udělal sešup o nějaký ten schůdek kvality dolů. Nesmyslné natahování zde až bolavě ční, taktika a průpravy před boji se vedou ze všech až nemožných stran a ta celá, příjemně megalomanská historicko-válečná paráda z předchozí části dostává spoustu spíše negativních kopanců. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Druhý diel je strategickou prípravou medzi dvoma stranami pred gigantickým finálnym stretom dvoch obrovských armád. A aj keď je tá príprava väčšinu času celkom pútavá, tak miestami obsahuje aj hluché miesta, ktoré ma až tak nebavili. Napríklad línia so sestrou jedného z dobrých vodcov, ktorá sa infiltruje do nepriateľskej armády a tam má strašne naivnú epizódku s jedným hlúpym vojakom. Asi to tu bolo preto, aby divák ľutoval aj nejakého vojaka na strane nepriateľa, ale keďže to bol taký idiot, tak ma tá postava strašne srala. Takisto finta na Cao Caoa o rozpade spojenectva, ktorou chceli oblbnúť aj diváka je príliš priehľadná. Miestami je tento diel na môj vkus až príliš poetický. No ale to trochu prehnane dlhé čakanie na finále nakoniec stálo za to a dočkáme sa fakt megalomanských bitiek, tentoraz už aj zo zmysluplnejšov stratégiou, ktorá využíva celú armádu a nie len zopár jednotlivcov, ktorý by ako v kung-fu filme vykosili celé nepriateľské vojsko. Takže druhý diel mi pripadá o trochu slabší, ale ako celok je to stále pecka. Najskôr kvôli nej Woo zapredal dušu a do konca života bude točiť už len samé sračky. Ale stálo to za to. 8/10. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Druhá část nejnovějšího velkolepého snímku Johna Woo. Jeho megalomanství, tolik typické pro Čínu, přerostlo opravdu do neskutečných rozměrů a opět se to na filmu lehce projevuje. Všechno je tu velké a chvílemi i digitální, což bych překousl celkem s přehledem, kdyby celý příběh nebyl tak extrémně předvídatelný a nepřišlo vám po těch 136 (+150 za první díl) minutách, že to na vás John prostě jen dobře zahrál. Plytký příběh roztažený na délku 286 minut a postavený na hrdinech (a hercích), výpravě, hercích, hudbě, pocit velkoleposti a v neposlední řadě právě samotný Woo se svými nejoblíbenějšími triky (nemyslím jen holubice:))). Bohužel postavy, které jsou hlavní nosnou silou příběhu nedokáží výrazně překvapit. V podstatě minimálně umírají a divák si tak může nejen tipovat, ale i odpustit "fandění" svému oblíbenci. Podle mě by mohl být o něco akčnější, ale zase po dlouhé době jsem byl potěšen z plejády skvělých a charismatických herců. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Tady je opravdu škoda slov. Druhý part Red Cliff je stejně úchvatný jako první čast. 280 minut jsem jen zíral, popadal dech a vychutnaval jsem si mistrovskou režii Johna Woo. Bojové scény jsou naprosto neuvěřitelné a všechna čest jak hercům tak choreografům. Vše podtrhuje skvělý střih, nádherná hudba, prostředí a hlavně herecké výkony. Tohle je povinost pro všechny fandy filmu ! ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • Bolesti hlavy, kterými Cchao Cchao ve filmu trpí, byly zřejmě způsobeny nádorem na mozku, který Cchao Cchao skutečně měl a na který v roce 220 n.l. také zemřel. Legenda říká, že mu lékař navrhl otevřít lebku a nádor odstranit, nedůvěřivý Cchao Cchao jej však uvěznil. Zemřeli oba. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama