Reklama

Reklama

Rampage

všechny plakáty
Trailer

Na první pohled obyčejný třiadvacetiletý kluk Bill (Brendan Fletcher) stále žije u rodičů, pracuje jako automechanik a má kamaráda, se kterým často probírá problémy dnešní společnosti. Zde však podobnost s jeho vrstevníky končí. Jednoho dne totiž vyrazí do města vybaven těžkou výstrojí, samopaly a výbušninami a kdokoli se přiblíží na dostřel, stává se obětí jeho šíleného plánu. (Tomx112)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný znalec Bollova díla, dosavadním filmům, co jsem od něj viděl, jsem nedal více, než 40 %, ale občas jsem si říkal, že ty hejty na něj jsou přehnané. A Rampage se stal důkazem toho, že je to zbytečně podcěňovaný režisér. Rampage je totiž brutal, neutuchající řež. Tomuhle se říká fest promyšlená loupež. Minimálně již šesté setkání Katharine Isabelle (i když ta se zde jen mihne) a Brendana Fletchera ve společném filmu, co jsem viděl. Až by člověk začal snovat konspirační teorii, že tihle dva spolu něco mají a záměrně si vybírají společné filmy, aby spolu mohli trávit čas. 3.5* ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Surová, naturalistická a politicky nekorektní záležitost, která získává plusové body hlavně nekompromisní formou zpracování a vcelku zajímavým námětem, který se zdá býti čím dál tím aktuálnějším. Uwe opět natočil film "po svém", bez okolků, zbytečného moralizování a překvapivě skvělou pointou (stejně jako například v Tunnel Rats) a právě tady se mu to všechno bezezbytku vyplatilo. Uwe Boll, zdá se, načíná novou kapitolu své doposud nepříliš slavné filmařské kariéry. 70% ()

Reklama

Spike23 

všechny recenze uživatele

Uwemu se prostě daří. Konečně si podle mě uvědomil, že nebude úspěšný, pokud nebude točit dementní nebo prostě něčím hodně odlišné filmy, jako například Postal, který je i v herní podobě úplně o ničem, a přesto je to zábava nebo Far Cry v jehličnatých lesích, u kterého zas v herní podobě byly hlavním lákadlem především tropické džungle. Rampage je velice odlišný film, na který by si snad kromě Bolla nikdo netroufl a ani to není zas až taková blbost (na pár detailů, které zrovna moc malé nejsou, jako například ultimátní brnění a absolutní nepřipravenost celého města... detaily). Ale blbost to rozhodně není, už jen Falling Down s Michaelem Douglasem je dost pěkná ukázka toho, co člověk dokáže, když se pořádně nasere a 86% u filmu pouze o tomhle je více než dost. Rampage není moc odlišný, akorát Uweho všichni nesnáší, takže tu moc dobré hodnocení nečekám, ale špatný film to rozhodně není. Dokonce jsme se u toho moc bavil, a že to točil Uwe, to automaticky přidává další * navíc :). ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

První film, co jsem viděl od Uwe Bolla a hned poživatelné. Znám jeho pověst a čekal jsem neskutečná filmová zvěrstva, ale Uwe asi dospěl, protože film měl hlavu, patu i jiné orgány. Příběh o člověku s kterým stále někdo oře. Rodiče chtějí, aby se odstěhoval, v práci si ho neváží, jeho kamarád je debil a celý život stojí za HOVNO. Většina z nás to tak má, ale nezabíjíme kvůli tomu. Bill je trochu jiného názoru a protože mu to myslí a je bezcitný = dokáže ze situace vytěžit maximum. Provedení jde v průměru, ale k takovým filmům to sedí. Nejlepší scéna je návštěva Binga, kde lidi vůbec nevnímají :-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se dočkal dalšího filmu tohodle německého přízraku. Nemůžu ale říct, že by se mi film líbil ani nelíbil. Nejspíš se v tomhle ohledu, jak to myslím já, nelíbil nikomu, i když pár magorů mezi námi běhá. Natočen tedy byl se vší grácií. Ta psychologie toho magora byla zřejmá. Zajímalo by mě, kam Uwe na ty nápady chodí. Nejdřív Stoic a pak Rampage. Stejná myšlenka, krutá reality, naprosto reálně natočená. Tak jako by si to nikdo jiný nedovolil. Klobouk dolů. Snaží se, to se mu upřít nedá. Už ten film není tak strašný ani co se týče střihu. Ten třeba u Dungeon Siege byl příšernej. A i muzika je vcelku nápaditá a všecko je to docela zajímavý. Dávám ale tři hvězdičky, protože tak odpornýmu filmu nemůžu dát víc. Stejně tak jako jsem si po skončení tohodle filmu uvědomil, že Stoic je vlastně taky hnus a ty čtyři sundal na tři. Nehodnotím kvalitu filmu, ale tak jak to cítím a takovýmu hnusu bych prostě plnej počet nedokázal dát, i když by si to třeba zasloužil. Každopádně jsem na to ale čuměl s otevřenou držkou a to on taky chtěl. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Film měl nesoutěžní premiéru na Festivalu Phantasmagoria v Německu 14. 8. 2009. (Terva)
  • Příběh se odehrává ve smyšleném městě Tendervile okres Oregon v USA. (Terva)

Reklama

Reklama