Reklama

Reklama

Připravte se na pořádný tanec! Stěhování z Bostonu do provinčního maloměsta znamená pro středoškoláka Rena MacCormacka (Kenny Wormald) obrovský kulturní šok. Po tragické nehodě tu totiž zdejší reverend Shaw Moore (Dennis Quaid) dosáhl zákazu hudebních a tanečních akcí. Pro Rena, který se zamiluje do reverendovy nezkrotné dcery (Julianne Hough), je to výzva. Díky němu nakonec strnulé město znovu ožívá. Diváci i kritika jsou zajedno: „Budete mít chuť vstát a dát se do tance! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (144)

dj-chrosto 

všechny recenze uživatele

Kombinacia nesympatickych a nezaujimavych hercov v remaku vyborneho originalu z roku 1984 s Kevinom Baconom. Ani zdaleka sa na original nechyta. Chyba mi tu pre mna pre tento film kultova scena s traktormi (a pesnicka Holding out for a hero od Bonnie Tyler). Viacmenej zbytocny film, jedine co sme sa dozvedeli, ze Jan Durovcik ma mladsieho dvojnika (P.J.Flueger). Druha hviezdicka za mladu verziu Jennifer Aniston (Julianne Hough). ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Připravte se na pořádný tanec!? Ale no tak, kde? Abych se přiznala, choreografie tohoto filmu mě za srdce ani za toho vůbec nevzala, natož hudba, co to všechno provázela. Tanec mám opravdu ráda, ale tady mě moc nevzal. Ani příběh. Kluk měl sice vcelku dobrý charakter, ale na tom se takový film uvést nedá. Ani na netancujícím kamarádovi. Ani nevím, komu bych tenhle film mohla doporučit… ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Zřejmě jsem čekala hodně, protože jsem z toho filmu neuvěřitelně zklamaná, první polovina mě vůbec nebavila, potom se to trochu vylepšilo, takže se na to dívat dalo, i když jsem vrtěla hlavou nad nesmyslností těch zákonů, teenageři si vždycky najdou něco, a tenhle zákon je vážně ochránit nemůže. A co hůř na taneční film, neskutečně málo tance. + nesympatický hlavní hrdina. 2* ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani ne taneční film, jako spíše drama o mladých, kteří si chtějí své mládí užít, chybovat a učit se ze svých uklouznutí. Pár tanečních čísel tu je, nejsou špatná, ale nejde o hlavní devizu, se kterou Footloose pracuje. Některé "dramatické" momenty byly trošku úsměvné, jinak jsem si to ale užil. A konečně jsem po dlouhé době viděl Andie MacDowell, což mě velmi potěšilo. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadá, že dostaneme podobnou rozjuchanost, jako tomu bylo v původním filmu, ale brzy se film poměrně drasticky, vydá jiným směrem. Footloose: Tanec zakázán není remakem pozapomenuté klasiky ani pokračováním a chybí mu lehkost a tah na branku. Po většinu času sledujeme nepříliš dobré herce, (přestože tu má začátky Miles Teller) kteří více kecají než trsají. A přestože dojde i na tanec, výsledný dojem to nezachrání a přestože ani původní Footloose není moje srdcovka, kvalitou je výrazně výrazně výše. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (19)

  • Celosvětová premiéra proběhla 6. října 2011 v Austrálii. (Varan)
  • Kenny Wormald predvádzal väčšinu svojich tanečných pohybov sám, pretože je sám tanečníkom. (Arsenal83)

Související novinky

Zaškatulkovaní (?) jinoši

Zaškatulkovaní (?) jinoši

29.03.2009

Robert Pattinson a Zac Efron. Každá průměrná dorostenka by některého z nich ráda viděla v roli otce svých dětí. Jaké role jim ale nabízí Hollywood? Pattinson se právě proslavil, takže se ještě nemůže… (více)

Reklama

Reklama