Reklama

Reklama

Letečtí stíhači v boji

(seriál)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál Letecké souboje se zabývá tematikou vojenského letectví a přináší historické rekonstrukce vzdušných soubojů, které se odehrály za první a druhé světové války, Korejské války, války ve Vietnamu i v menších konfliktech, například ve válce v Zálivu či v Šestidenní válce. Bývalí bojoví piloti se v pořadu podělí o své zkušenosti ze skutečných leteckých soubojů, kterých se zúčastnili a počítačové animace poskytnou divákovi lepší představu o tom, jaké to je být účastníkem vzdušného boje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

NALBERTik 

všechny recenze uživatele

Strašně moc tomu ubírá ten jednostranný pohled...vysílat to v číně či japonsku by byl ale dobrý žert :D No každopádně je to udělané graficky krásně, jen to mohli dávat 1:1 ty americké borce a ostatní. Takhle to vypadá, že američani nepřišli ani o jeden stroj :))) Jeden by se až divil, že ti protivníci nebyli raději všichni kamikadze... ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Oslavný pořad pějící ódy na americké letectvo, ovšem s velmi pochybnou dokumentární hodnotou. Naprostá jednostrannost podání pak snadno přebije slušnou technickou kvalitu seriálu, která je navíc devalvována častým opakováním týchž záběrů. A díly z pozdějších sérií, věnované válce ve Vietnamu jsou už naprosto mimo realitu - u diváka bez jakýchkoliv historických znalostí musejí nutně vyvolat dojem, že USA v tomto konfliktu drtivě zvítězily - mírová jednání s vietnamskou stranou jsou zde prezentována jako obrovský úspěch, dosažený zásluhou amerického letectva. Inu dělej co dělej, z hovna bič neupleteš a upleteš-li, nezapráská - jenom zasmrdí. ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Dokument určený klukům, pro které je snem kariéra vojenského pilota jenž pod tou správnou hvězdnatě-pruhatou vlajkou ratatá obří přesily nepřátelských letadel a pro které jsou důležitější výborně zpracované souboje podpořené nadšeneckými komentáři, než faktická přesnost a nezaujaté pojetí.__Národní hrdost a nadšení z bojové techniky jsou fajn jen pokud nepřerůstají v národní propagandu a nadšení z války, zvlášť když se jedná o dokument. ()

Toyotomi 

všechny recenze uživatele

Pohádka o tom, jak stateční Američané bojují proti zlým Japoncům, komunistům, Arabům a v boji neutrpí nikdy žádné ztráty. Pokaždé po přistání si nasadí černé brýle, zapálí doutníček a jdou na skleničku do nedalekého baru... No dobrá teď vážně: Horší "dokument" jsem snad neviděl - úmyslné zatajování a popírání historických faktů, naprosto nekorektní vyjadřování (prý, že je Barma na dohled z japonských ostrovů... to se nedá akceptovat ani jako sarkasmus) a k tomu ten všudypřítomný a iritující americký patriotismus. Jsem zvyklí na promakané dokumenty BBC, takže tohle považuji za odpudivý blivajz... Alespoň, že ty animace a modely letadel vypadaly docela k světu - což je taky jediný důvod, proč tomuhle debaklu nedávám "odpad." ()

Gediman 

všechny recenze uživatele

Pěkné CGI letecké souboje s efektem kamery alá Battlestar Galactica. To je asi tak vše pozitivní. Následují negativa: simulace jsou po chvíli poněkud nudné, někdy také špatně sestříhané (např. v jednom záběru stíhačka odpálí všechny rakety, v dalším je ale zase má, a v dalším už zase ne), zcela z pohledu Američanů - piloti při svých popisech neustále machrují a dělají si z nepřítele srandu, navíc polovina historek co tam napovídají se dá jen těžko dokázat (u většiny např. byli jen oni sami, takže žádní svědci) a někdy vypadá dost absurdně. Dokonce tam ani nejsou příliš vidět sestřely amerických letounů, ačkoliv sem tam se o nich okrajově zmíní. Takhle to prostě vypadá, že Američané všechny nepřátele kosili jak piloti X-Wingů TIE Fightery. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • K seriálu byla vytvořena i počítačová hra s názvem "Dogfights: The Game", jejíž obsah je se seriálem úzce spjat. (Terva)

Reklama

Reklama