Reklama

Reklama

Co nemůže postrádat správné dobrodružství na cestě? Stopování, naskakování do rozjetých náklaďáků, rozzlobené medvědy, píchavé dikobrazy nebo setkání s husou golfistkou a kačerem coby nosičem holí. Jen se zeptejte Kate a Humphrey! Jsou to dva vlci z jedné smečky. Ovšem s pořádnými rozdíly. Kate je z rodu Alfa a její otec je jeden z vůdců smečky, takže se mladá vlčí dáma musí chovat podle toho – vznešeně a odpovědně vůči osudu celé rodiny (trochu připomíná bojovnici Laru Croft). Humphrey je Omega vlk, to znamená, že stojí na nejnižší příčce hierarchie. To mu umožňuje být absolutně svobodný - tráví celé dny s kamarády, baví se a paří. Aby zajistil klid ve smečce, otec Kate se rozhodne zasnoubit svou dceru se synem konkurenčního Alfa samce. Nicméně, čáru přes rozpočet všem plánům udělají lidé. Při lovu zasáhnou Kate a Humphreyho uspávající střelou. Oba mladí vlci pak procitnou daleko od domova v přírodním parku v Idahu, kde by podle lidí měli založit rodinu. Oni se ale rozhodnou jinak – vypraví se napříč kontinentem zpět domů, do Jasperova národního parku v Kanadě. Jak to ale dát dohromady, když Humphreyho heslo je „Ať se všichni baví!“, zatímco Kate prosazuje „Já jsem vůdkyně“? Při své dobrodružné cestě se naučí spolupracovat jako tým a – jak jistě brzy uhodnete – se do sebe zamilují. Jak je ale přivítá rozhádaná smečka? Podaří se jim zachránit vlčí rod? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (125)

Incantator 

všechny recenze uživatele

V tohtoročnej konkurencii animovaných filmov je ťažké obstáť akémukoľvek príbehu, a preto sa Alfa a Omega zdá byť horším filmom, než akým v skutočnosti je. Samozrejme, nemôže dosiahnuť kvality takých animovaných hitov, ako sú Ako si vycvičiť draka či Legenda o sovích strážcoch, ktoré majú vynikajúcu knižnú predlohu. Pod nižšiu kvalitu tohto príbehu sa podpísalo i materské štúdio Lionsgate, ktoré nemá dostatočné skúsenosti s týmto žánrom, a bezpochyby i nižší rozpočet. Na druhej strane, ak hodnotenie priblížime priemernej kvalite animovaných filmov, Alfa a Omega túto úroveň dosahuje. Príbeh je vcelku prepracovaný, cesta hlavnej dvojice domov v sebe skrýva vtipné i citlivé momenty. Starší i mladší vlci sú sympatickí a príbeh názorne ukazuje, že spoločenské rozdiely pri najdôležitejších okamihoch nezavážia, dôležité sú iba činy. Najväčším nedostatkom je animácia, ktorá nie je dostatočne prepracovaná a nesiaha ani po kolená vyššie spomenutým filmom. Film bol videný v 2D, kvalitu priestorového obrazu pri hodnotení tak neberiem do úvahy. Vcelku kvalitný príbeh i hudba vyrovná nedostatky v animácii a efektoch, a tak je trojhviezdičkové hodnotenie podľa môjho názoru namieste. (19.12.2010) ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $25,107,267Tržby Celosvetovo $50,507,267Tržby za predaj DVD v USA $11,125,429 //počet predaných kusov 624,704║ už ukážka ma odradzovala a upozorňovala na vrcholový blivajz ale tak som teda vyskúšal a 40minút čo som pri tom vydržal bolo pre mňa čisté počítačovo animované peklo, otras a des, tak strašná animácia sa len tak nevidí a na rok výroby 2010 nehovoriac /5%/ ()

Reklama

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Prvních 10 minut jsem bojoval s nutkáním to celé ukončit, ale lenost a žádný jiný nový film po ruce mě donutili k tomu, abych se tím prokousal. No a nakonec musím AaO přiznat pár opravdu dobrých momentů, rád bych dal hvězdy 3, ale vzhledem k celku mi to svědomí nedovolí. Animace nabízí chvílema dokonalé a roztomilé momenty, které jsou tady o mnoho lepší než v ostatních animovaných filmech, což mě velmi překvapilo. Jenže tyhle výjimečné momenty střídají zas scény, které lze označit jen jako velké fiasko. Animace tedy místy značně pokulhává za konkurencí a jinde je prostě úžasná. Smutná očička, omráčení ptáčci a zejména animace malého medvíděte, to jsou ty nejlepší a nejroztomilejší záběry. I kdyby animace byla jen na té lepší hladině, tak AaO sráží další zápory - ujeté popové vytí vlků a jejich tanečky aj., což je moc i na animovanou pohádku. No, a protože jsem zastánce originálního znění a AaO jsem jako jeden z mála filmů viděl s dabingem českým, tak musím zmínit, že i ten stojí za prd a je opravdu hrozný (a není to zaujatostí proti neorig. znění). ()

D28 

všechny recenze uživatele

Dezorientované viac než vlci mimo domov, a to vo všetkých smeroch.Deti však boli spokojné aj s vtípkami,aj s vlčími "účesmi" a určite aj so záverom.My, dospeláci, radšej rýchlo zabudneme na dosť čudnú rozprávku.Či zase som čudná ja, keď nepotrebujem v detskom filme vidieť zvieratká spievať a hrať golf, a už vôbec nie počuť slová ako cikať a rozmnožovať sa? ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Několikrát jsem se od srdce zasmála. Animace byla roztomilá, barevná a hravá. Neříkám, že to je cílené na dospěláky, ale taky jsem to zvládla. Myslím, že Alfa a Omega je univerzální animáček pro celou rodinu k odpočinkových chvílím. Vlci jsou rozděleni na alfy, kteří jsou vůdčí, loví a jsou prostě ta lepší část vlčí smečky. Na druhé straně omegy jsou kašpaři, mají odlehčovat napjaté situace a snaží se svojí hloupostí či neohrabaností nenapáchat moc škod. "Logicky" se nesmí párovat alfy s omegami. Líbilo se mi přenesení lidských vztahů do těch vlčích.... největším projevem lásky a něčím jako rande je společné vytí na měsíc a svatba probíhá formou očichávání zadků :) žádná pecka to nebyla, ale zkouknutí nelituju. Navíc to mělo moc hezké písně. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • Garth, vlk rudohnědý, nazve Humphreyho kojotem. Ve skutečnosti byli již vlci rudohnědí v přírodě vyhubeni a v současnosti probíhá v Severní Karolíně úspěšný program na obnovu populace vlků rudohnědých a kojotů. (Kroup4)
  • V minulosti se opravdu přivezlo z kanadské Alberty do Yellowstonského národního parku několik párů vlků, aby rozšířili tamější populaci. (Kroup4)
  • Garthovi se ve filmu podaří "složit" 29 ptáčků. (Kroup4)

Reklama

Reklama