Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pořad vysílaný TV NOVA. Reportáže odhalují podstatu politických a finančních kauz. Reportéři pořadu pomohli k odhalení několika z nich, například "Kinský" a "Berdychův gang". Moderují Radek John a Josef Klíma. (duklak2)

Recenze (86)

vipeerr 

všechny recenze uživatele

často udá jasný pohled na problém, člověka varuje, či přesvědčí o tom jací grázlové mezi námi chodí a co všcehno jim prochází. Což zvyšuje % znalostí jak se vyhnout nebo alespoň na koho se obrátit, ovšem funkční OBRANU jsem v žádném díle neshledal. Vždy když člověka om*daj tak ho om*daj pořádně, a nic s tím většinou sám neudělá. 2* jsou podle mého velkorysé. ()

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

Kultovní publicistický pořad zlaté éry TV Nova. Reportáže samozřejmě jak odpadové, tak výborné, ale to je u publicistiky naprosto normální. Nejzajímavější byly kriminální kauzy z prvních let vysílání (kde v době divoké restaurace kapitalismu se grázlové ani nebáli poskytovat rozhovory a machrovat jak Bohuš), dále hon za nacisty, případ Kajínek, a samozřejmě kultovní duch v jihlavském podzemí (nevěřím tomu ani vteřinu, ale s výjimkou Studny se asi sotva někomu u nás povedl tak strašidelný příběh). Zejména později se ale z reportáží začala stávat politická propaganda, reprezentovaná zejména duem Klíma - Kroupa (v začátcích oba výborní - viz. již zmíněný Kajínek, ale pak to s nima šlo rychle z kopce), a pořad šel do kytek, a nejeden pokus o jeho vzkříšení skončil nezdarem. ()

Reklama

xladojx 

všechny recenze uživatele

Zprvu parádní publicistický pořad, který jsem často sledoval. Když jsem ovšem v rámci svého povolání zjistil, jak moc jsou ty jejich reportáže (jen mohu doufam, že ne všechny) zaujaté a obalené nesmysly pro oko diváka, nakopal bych všechny v čele s pány Johnem a Klímou do... (každý nechť si doplní své nejbolestivější místo na těle :-) ()

walkingdead 

všechny recenze uživatele

V začátcích pořadu jsem to nesledoval, měl jsem tehdy ještě jiné zájmy, z toho, co pamatuju z pozdější doby, tak je to jen další bulvární pořad s jasným cílem šokovat, zkrátka co čekat od "vícenatéencz" TV. Odpad nedám jen proto, že zřejmě reportéři pořadu (hlavně Kroupa) opravdu přispěli k odhalení pár skutečných zločinů. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Pokus o objektivní televizní publicistiku se sice trochu míjel účinkem a v některých reportážích začala časem převládat jistá bulvární pachuť, přesto alespoň speciál Mraky nad Barrandovem, stěžejní dílo reportéra Stanislava Motla, přinášející osudy populárních protektorátních herců a hereček, patří k tomu nejlepšímu, co bylo odvysíláno. ()

Galerie (4)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama