Reklama

Reklama

Malá dívka uprostřed Francie, umístěná v sirotčinci se svou sestrou, marně čeká každou neděli, že se pro ně jejich tatínek vrátí. Kabaretní zpěvačka s příliš slabým hlasem stojící před publikem podnapilých vojáků. Mladá švadlena, jejíž prací je opravovat lemy v zadní místnosti obchodu venkovského krejčího. Příliš hubená začínající kurtizána uprostřed prostitutek a zhýralců nachází útočiště u svého ochránce Étienna Balsana. Zamilovaná žena, která ví, že nebude „ničí ženou“, ani ženou Boye Capela, muže, který ji přesto tolik miloval. Rebelka, které konvence tehdejší doby brání volně dýchat a která se obléká do košil svých milenců. To je příběh Coco Chanel. Příběh moderní ženy, která navždy změnila svět módy, svět žen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (241)

dehlie 

všechny recenze uživatele

dlho som sa v kine tak nenudil. neverím, že coco chanel žila tak nudný a plochý život ako bol film o nej. o jej rebelstve a promiskuite v ňom nebola ani zmienka. o tom ako vlastne prišla k svojmu svetovému úspechu sa divák dozvedá zo záverečných titulkov. film mi prišiel ako príbeh pani pilcherovej, tvorcovia akoby opomenuli úlohu deja. 1000. hodnotený film. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

CINESTAR 5.7.2009 - Nebylo to technicky špatně natočené, i herecky zvládnuté hlavně ze strany Audrey Tatou. ALE je to asi nejhorší životopisný film co jsem viděl. Všechny události ve filmu by měly být zhrnuty do asi 45ti minut a zbytek věnovat opravdu zajímavým částem života Coco. Její úplný začátek tam vidíme, ale vše je jaksi na pozadí romance, které je věnováno až příliš místa. Kdyby to nebyl životopis, bylo by to o fous lepší. Ale protože to životopis je tak slabé 3*. ()

Reklama

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Na počiatku boli klobúky, neskôr odevy, potom parfumy až napokon rozmach v širokom spektre módneho showbiznisu. Coco Chanel, jej kariérny rast od šijaceho stroja k mamonárskym prehliadkovým mólam, ako aj spätosť s mužmi jej hojdavého života. Takáto celosvetovo uznávaná návrhárka je hodná omnoho nekonzervatívnejšieho zaobchádzania a tento nezáživný blud si ani náhodou nezaslúži. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Coco Chanel byla nádherná žena. Stejně tak Audrey Tautou, a proto si neumím představit lepší volbu pro její ztvárnění! Ještě jako bonusem je jí nesmírně podobná. Audrey i Coco jsou pro mě 2 velké ikony, 2 ženy s obrovskou osobností a charismatem. Takže tato kombinace byla přesně pro moji duši. Musím se však přiznat, že jsem měla daleko jiná očekávání, než čím tento životopisný film ve skutečnosti je. Čekala jsem, že průřez života Coco bude obsáhlejší, že se nezaměří výhradně na jedno období její života, ač souhlasím, že šlo o významné období. Těšila jsem se na větší pozornost její jedinečné tvorby a vzniku prvního butiku s dámskou módou. To bylo pro mě menší zklamání. I přesto jsem se však nemohla na Audrey vynadívat. Je to vynikající herečka a touhle rolí by si zasloužila ne jedno ocenění. ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Film se mi líbil právě proto, že citlivě líčil život Coco před její slávou.. Věčně zasmušilá Coco svou jinakostí z davu vyčnívala. Svým svérázem a jakoby popíráním ženství dávala najevo svůj přirozený půvab. V pyžamu a rozpuštěných vlasech A. Tautou vypadala jako divoženka. Z jejích uhlových očí a výrazného obočí jde strach. Coco bohužel vyrůstala v konvenční době, kde se uznával urozený původ a majetek. Láska jí byla nešťastným osudem a zároveň hnacím motorem ke kreativitě. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • Na trzích a u starožitníků sháněli návrháři šňůrky, stuhy, knoflíky a další dobové ozdoby, jimiž doplňovali kostýmy kvůli autenticitě filmu. (vendy63)
  • Automobil Hotchkiss AM2 použitý také ve scéně, kdy jedou Coco Chanel (Audrey Tautou) a Boy (Alessandro Nivola) po pobřeží, byl poprvé vyroben až přibližně 6 let po Boyově smrti. (K.O.zel)
  • Módu opálenej pokožky zaviedla práve Coco, a to síce po jednom prílišnom nechcenom opálení počas pobytu pri Severnom mori, keď bola biela pokožka želaná. Na konci kariéry sa však vrátila k pôvodnému štýlu. Prestala chodiť na slnko. (Nykol)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama