Reklama

Reklama

Malá dívka uprostřed Francie, umístěná v sirotčinci se svou sestrou, marně čeká každou neděli, že se pro ně jejich tatínek vrátí. Kabaretní zpěvačka s příliš slabým hlasem stojící před publikem podnapilých vojáků. Mladá švadlena, jejíž prací je opravovat lemy v zadní místnosti obchodu venkovského krejčího. Příliš hubená začínající kurtizána uprostřed prostitutek a zhýralců nachází útočiště u svého ochránce Étienna Balsana. Zamilovaná žena, která ví, že nebude „ničí ženou“, ani ženou Boye Capela, muže, který ji přesto tolik miloval. Rebelka, které konvence tehdejší doby brání volně dýchat a která se obléká do košil svých milenců. To je příběh Coco Chanel. Příběh moderní ženy, která navždy změnila svět módy, svět žen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (241)

Brona09 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc, o dost víc. Začátek se vyvíjel dobře, pak následovala řada zbytečně protahovaných scén a konec byl uspěchaný. Čekal jsem, že se toho o životě Coco Chanel dozvím víc, asi tak bych to řekl. Navíc nebýt skvělého hereckého výkonu úžasné Audrey Tautou a vydařených kostýmů, tak to u mě 3* rozhodně nejsou.. ()

Carrie_3 

všechny recenze uživatele

Coco Chanel byla impozantní dáma, která se nebála jít proti konvencím tehdejší doby a právě proto zůstala pravděpodobně obdivována až do dneška. Bohužel tento snímek to takto podat nedokázal. Zaměřil se pouze na útlou část jejího života, který byl sice zajímavý, ale ani divačky telenovel by příliš neupoutal. Mě osobně nejvíce zarazila nevyváženost snímku. Najdete zde mnoho silných momentů, ale, bohužel, také mnoho slabých/ hluchých míst. Milostný život Coco byl jistě zajímavý, ale tento film jej naprosto ubil a i to zajímavé se z něj vytratilo. Audrey Tautou mám samu o sobě velice ráda, ale sama sobě si nejsem schopna odpovědět na otázku, zda se do této role hodila. Působila na mě zvláštně, osobně mám ale pocit, že ji do role "něco" chybělo. Životopisné snímky sleduji ráda, obvykle se z nich dozvím mnoho nového. V tomto případě se tak nestalo, vlastně jsem se nedozvěděla nic, co bych nevěděla nebo co bych si nedokázala domyslet. Škoda, Coco Chanel je výjimečná osobnost a rozhodně by si zasloužila lepší zpracování jejího života. ()

Reklama

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Chanel je pro mě opravdu pojem a i když pochopitelně nemám na jejich oblečky (a i kdybych ty peníze měla, asi bych je za hadry nevyhazovala), je to prostě moje vlna a veliká inspirace, která nikdy nezklame. Takže jsem se pochopitelně moc těšila, protože kromě domu Chanel mám ráda i Audrey Tautou a věřila jsem že tento snad životopisný film převálcuje tu nudu s protivnou a doslova buranskou Bobulovou na celé čáře. O to víc jsem zklamaná a v hodnocení více nekompromisní. Udělat něco blbě poprvé je blbý, ale udělat blbě něco i potom, co už odstrašující příklad poskytnul někdo jiný, to je fakt trestuhodné. A to platí jak v životě tak speciálně pro tento film. A Audrey Tautou se mi tu nelíbila ani vizuálně, ani herecky. Opravdu byla Coco Chanel tak zahořklá, otrávená a bez šarmu? Tomu nevěřím. ()

Autenticita 

všechny recenze uživatele

Film o ženě, která naučila ženy nosit kalhoty a oblékat se jednoduše, předtím, než vznikl legendární salon Chanel./// Ve filmu jsou 3 stěžejní postavy, a každá je nesmírně osobitá. Coco (Audrey Tautou) si mě získala od první vteřiny, kdy se objevila na plátně ve scéně v kabaretu svýma očima, které mají před hlučnými hosty pohled plachého zvířátka. Život Gabrielle Chanel byl, alespoň v době jejího dětství a dospívání, dost drsný. Poté, čím si v mládí Coco prošla, působí přirozeně její břitkost, posmutnělost, ironie a originalita. Nápadná podobnost herečky s Coco podtrhuje věrohodnost. Francouz Balsan je požitkář, milovník koní, žen, vína, zpěvu a hlavně: zábavy! Jak společensky nepřijatelná je myšlenka, že by se někdo chvilku nudil... Brit Arthur, přezdívaný Boy, jehož Coco opravdu miluje, to je zase gentleman každým coulem, takže Coco ani nesdělí, že se bude ženit, aby nezranil její city - jaká ohleduplnost! Vztah přesto pokračuje a pro Coco je zdrojem radosti, i financí do začátku, když se staví na vlastní nohy. Nečekaná smrt Boye při dopravní nehodě je emočně nejsilnějším místem filmu. Od té doby Coco soustředí svou energii už jen na práci, následují samozřejmě pracovní úspěchy (zde jen ve zkratce), a film končí (originální název zní Coco avant Chanel, tedy Coco před Chanelem)./// Šaty, které Coco ve filmu nosí, jsou jednoduché, často přešité z pánských obleků a košil. Jednoduchost, na které je styl Chanelu prakticky postaven, nádherně vyniká vedle okázalých barevných klobouků a rób s korzety, do kterých se strojí francouzská smetánka. Ve snímku nechyběly zásadní kousky, ze kterých Coco stvořila módní stálice./// Film je harmonicky vyvážený, nemám pocit, že by něčeho bylo moc, nebo něco chybělo. Z příběhu hlavní hrdinky jasně vyplyne, proč modely, které prosadila, vypadaly právě tak, jak vypadaly./// Pro mě stylové zakončení letošního FFF. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

V Paříži se konala jediná předpremiéra pro veřejnost, takže kino v Les Halles praskalo ve švech, zaměstnanci museli ještě přidávat židle. Velká očekávání spojena s touhou spatřit Audrey Tautou se ještě zvýšila, když moderátor oznámil, že herečky s režisérkou dorazí až po skončení představení. Jak hodnotit film, který nabízí tisickrát otřepané milostné drama o chudé dívce, která se vyšplhala až na vrchol, zpočátku díky starému, bohatému milenci a následně taky mladému a bohatému. Možná si režisérka zvolila zrovna nudnější část života Coco Chanel, anebo její život nebyl tak bohatý na veselé a tragické události jako život Edith Piaf anebo nedokážu tenhle film dostatečně docenit. Rozhodně si Coco Chanel zaslouží uznání díky své pracovitosti, na konci filmu je uvedeno, že pracovala opravdu až do smrti a že nesnášela neděli jako den odpočinku. Audrey Tautou byla výborná, Marie Gillain taktéž, kostýmy skvostné. Jde však o film, který ve mně nezanechal ani stopu nějaké emoce. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • Jej najbližší priatelia ju prezývali Mademoiselle a je autorkou výroku: „Nerobím módu, ja som móda." (Nykol)
  • Na trzích a u starožitníků sháněli návrháři šňůrky, stuhy, knoflíky a další dobové ozdoby, jimiž doplňovali kostýmy kvůli autenticitě filmu. (vendy63)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama