Reklama

Reklama

Kapka krve

  • Hongkong Zheng ren (více)
Trailer

VOD (1)

Policista Tong (Nicholas Tse) při pronásledování kriminálníka (Keung Ho-man jako Cheung Yat-tung) nešťastnou náhodou usmrtí dceru státní zástupkyně (Ann Gao v podání Zhang Jing-chu).Tragická událost má ale o několik měsíců později pokračování. Cheung nechá unést Anninu druhou dceru. Vydíráním zoufalé matky chce docílit ztracení důkazů ze soudního spisu, které ho uvědčují z dalších zločinů. Tong, který se u únosu náhodou vyskytne, se snaží holčičku nalézt a napravit tak svou chybu z minulosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Brutalna hongkongska kriminalka, kde ide aj o zneuzivanie ci rovno zabijanie deti. Filmy s touto tematikou su brutalne uz z podstaty, na podobnu temu bol natoceny  tusim 8 mm z roku 1999. Rozbieha sa vysetrovanie, ale nielen vysetrovanie, ale i dost brutalne akcne sceny. Zaporak v podani Phlipa Keunga /Tlakova Vlna 2017/ bol fakt brutalny, neznicitelny .... pomaly rozmyslam, ci si  to  a jvo filme neuzival.  Bavilo ma aj to zblizovanie sa ludskych osudov - policajt ako statny zamestnanec, statna zastupkyna a zlocinec. Kvalitny prepletenec zlocinu, spravodlivosti, akcie a  nahanaciek vytvara tento vysoko kvalitny film. Reziser Dante Lam sa dotkol dokonlosti  . 95 % ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, tak trochu nestandardní, i když místy nudný. Zvláštní svou atmosférou i podáním celého příběhu. Celou dobu, co jsem se koukal, jsem si říkal, klasický standard za 3 hvězdy. A když jsem to dokoukal, dávám 4. Zprvu ani nevím proč, teď při psaní komentáře zjišťuji, že se mi asi opravdu líbila jeho celková atmosféra, která z akčního thrilleru udělala i trochu drama a navíc cítím, že je to správně. Oslovila mě i hudba, což je hodně zajímavé, protože asijskou filmovou hudbu opravdu nemusím. Za mě 75% ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Jak je známo, citové výlevy patří neodmyslitelně k východním kulturám a nejinak tomu je i v případě Ching yan. V jeden okmažik (a mimochodem hodně efektně provedený ;-)) se několika lidem změní jejich životy a ve zbytečně dlouhé stopáži sledujeme následnou krimi zápletku únosu malé holčičky. V akčních pasážích se z bedniček line solidní hudba. Bohužel, jak už jsem se výše zmínil o citové stránce Stalkra, a ačkoliv se všichni hodně snažili, slzy ve mně vyvolat nedokázal... :-( 70% ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Nápaditě, atmosféricky a realisticky nakroucená krimi, od začátku do konce šlapající na plné obrátky a zvolna si pohrávající s žánrovými klišé. Režisér Dante Lam si brilantně poradil se slabším scénářem, který má na triku řadu nesrovnalostí (především nepolapitelnost a všudypřítomnost záporáka). Tomu zbývá k dobru pouze pevné jádro, jež se však pro změnu odkryje příliš pozdě na to, aby si jej divák náležitě vychutnal. Což je jen taková drobnůstka, mnohem výraznějším vyrušením a posunem od dokonalosti je neúplné rozvinutí charakterů u dvou hlavních tahounů, jejichž finální střetnutí tak nemá ony patřičné grády. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Drsný spletenec osudov troch postáv. Nájomného zabijáka, policajta a štátnej žalobkyne. Najväčším mínusom filmu je, že som nemal komu fandiť. Teda s výnimkou ako vždy sympatického Liu Kai-chi, ktorý hrá policajtovho kolegu. Žalobkyňa a ani policajt príliš sympatický nie sú, aj keď sú na správnej strane morálnej barikády a dejú sa im smutné veci. No a zabiják je proste totálne zlo. Našťastie tak skvele vystihnuté v podaní fantastického Nicka Cheunga, že je neskutočne fascinujúce sledovať aspoň jeho líniu. Nie je to žiadny psychopat alebo magor. Je to človek, ktorý z určitých pochopiteľných dôvodov zapredal dušu diablu a ide si za svojím cieľom aj cez mŕtvoly detí. No a keďže je snáď nezničiteľný, tak z každej scény v ktorej ide niekomu po krku ide z neho neskutočný strach. Ďalším plusom filmu vykreslenie prostredia. Tentokrát sa pozrieme do ošarpaných chudobných štvrtí HK, ktoré kamera sníma tak civilne. Fakt mám pocit, jak keby som tam bol spolu s postavami. Vyústenie príbehu som čakal o niečo tragickejšie. Nakoniec sa to uzavrelo relatívnym happyendom. Výsledkom je solídny mix thrilleru a drámy, ktorý ale mohol mať lepšie prekreslené dve z troch hlavných postáv. 7/10. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama