Reklama

Reklama

Kapka krve

  • Hongkong Zheng ren (více)
Trailer

VOD (1)

Policista Tong (Nicholas Tse) při pronásledování kriminálníka (Keung Ho-man jako Cheung Yat-tung) nešťastnou náhodou usmrtí dceru státní zástupkyně (Ann Gao v podání Zhang Jing-chu).Tragická událost má ale o několik měsíců později pokračování. Cheung nechá unést Anninu druhou dceru. Vydíráním zoufalé matky chce docílit ztracení důkazů ze soudního spisu, které ho uvědčují z dalších zločinů. Tong, který se u únosu náhodou vyskytne, se snaží holčičku nalézt a napravit tak svou chybu z minulosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

kitano 

všechny recenze uživatele

Ak by som chcel kritizovať, tak poviem, že film je možno trochu moc vykonštruovaný a niektoré vyśetrovacie postupy pripomínajú tie z televíznych kriminálok, no v tomto prípade sú to len malé muchy v inak bezchybne fungujúcom filme. Film je predovšetkým veľmi intenzívnou a dosť brutálnou jazdou, vystavanou na charakteroch, ktoré by sa daľi prirovnať k pouličným psom. Rozdeľenie policajti vs zločinci síce existuje, no motívy postáv majú skor osobný charakter. Náhoda privádza hrdinov do extrémných situácii a trauma, či hmotná núdza ich núti robiť extrémne činy. Zážitok umocňuje hlavne veľmi silná audiovizuálna stránka, vysoké tempo sposobené časovým limitom a realistické násilné scény dodávajúce filmu veľmi dusnú atmosféru. To všetko zabalené do posobivej filmovej skladačky v ktorej v závere všetko do seba zapadne. (9/10) ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Po perfektně akčním rozjezdu to sklouzlo spíš ke krimi drama, ale i tak to mělo atmosféru a tempo naspeedovaný fretky. Mimochodem tak luxusně udělanou bouračku sem hodně dlouho neviděl ! Díky přítomnosti Nicholase Tse sem čekal nakou tu kung fu bitku, která se nekonala :( ale rozhodne to neni na škodu. Rozkošnej tvoreček v podání prťávý čínanky byl hustej a smekám před jejím hereckým výkonem. ()

Reklama

Blizzard 

všechny recenze uživatele

The Beast Stalker je zajímavá kriminální skládačka, která zaujme nejen automobilovou honičkou se sypajícím sklem. Přísný policajt dodržující pravidla pronásleduje se svými kolegy bandu kriminálníků, přičemž se stane neštěstí, které zanechá šrámy nejen na těle, ale i na duši. Když nelítostný zloduch unese malou holčičku, shodou okolností je to dvojče, které policista potkal již dříve, vypadá to na malé déjà vu. Matka chce svou dceru zachránit na vlastní pěst, ale odhodlaný strážce pořádku se vydává na stopu proradnému únosci. Od filmu nečekejte žádnou akční přestřelku, spíše se jedná o pozvolnou hru na kočku a myš, která vás udržuje v očekávání. Film to rozhodně není velkolepý a má své mouchy, ale určitě je emocionálně napjatý, dramatický, charaktery jsou dobře prokreslené a snímek uzavírá pěkný poeticky zpomalený konec, který sjednotí předchozí děj v jeden celek. (7/10) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

To je osud. Vyjebe s tebou a pak Ti zase pomůže..... Kriminálka, která v tradiční asijské bezohlednosti neváhá využít malé děti. Nevyzpytatelné cesty osudu jsou tím, co mě má ohromit, charakterové vlastnosti jsou zdůrazňovány, ale nechávají mě v klidu. Občas v akci zajímavá kamera, napětí a natahované finále může snad i někoho dojmout. Prostě další film z Hong Kongu o policajtech. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Pochopím, proč si nemám nechat v Asii unést dítě. 2.) Nechápu, jak může na ¾ slepej zločinec utíkat policajtům. 3.) Poznám, kolika lidem může jeden kriminální případ zamotat osud. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Dante Lam ma po nie až tak pozitívnom stretnutí pri jeho najnovšom boxerskom snímku Ji Zhan veľmi milo prekvapil. Kapka krve totiž nie je len ďalšou z rady tuctových žánrových filmov, je to predovšetkým vybrúsený kriminálny thriller s explozívnou náložou akcie, pekelne dobre zrežírovaný a dôkladne obsadený - mj. Nicholas Tse ako mladý policajt a Nick Cheung ako únosca sú skvelý, a na zahodenie nie je ani výkon hongkongskej krásky Jing Chu Zhan. Výborný depresívny scenár, v ktorom Wai Lun Ng kľučkuje a vyhýba sa klišé, zatiaľ čo naplno využíva a operuje so zabehnutými, rokmi overenými štandardami, preplieta jednotlivé osudy postáv na spôsob Iñárritových filmov, a prekladá ich perfektne načasovanými a spracovanými flashbackmi, dokresľujúcimi jednotlivé línie. Škoda že ku koncu hlavnej chronologickej osi mu na pár slabších miestach trochu dochádza dych. Potešila aj greengrassovská roztrasená kamera, najmä pri akcii v interiéroch a exteriéroch, kde mi neprišla ani trochu obohraná a do celku dokonale zapadla. Nebyť občasného zakopnutia scenára, bolo by to jasných 5*, Kapka krve je ale stále vynikajúcim mrazivým kriminálnym thrillerom, ktorý ani na minútu nespúšťa nohu z pedála a rúti sa do cieľa vražedným tempom. P.S.: Český dabing je na jedinú vec - na samovraždu. Dámy a páni, skladám klobúk, zhovadili ste to teda geniálne. 85% ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama