Reklama

Reklama

Castle na zabití

(seriál)
Z natáčení 4
Krimi / Komedie / Drama / Mysteriózní
USA, (2009–2016), 124 h 47 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

Barry Schindel (povídka)

Hrají:

Nathan Fillion, Stana Katic, Molly C. Quinn, Susan Sullivan, Jon Huertas, Seamus Dever, Tamala Jones, Ruben Santiago-Hudson, Penny Johnson Jerald (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(173)

Úspěšný autor kriminálních románů Rick Castle žije se svou pubertální dcerou a svojí matkou v celku vyvážené domácnosti. Jednoho dne se však dostává na policejní oddělení, protože se ve městě objeví vrah, který kopíruje způsoby vražd z jeho knih. Při té příležitosti se seznámí s půvabnou vyšetřovatelkou Kate Beckettovou, a protože ho žena zajímá, přes své známosti se "vetře" na policejní oddělení, aby se mohl účastnit vyšetřování, které Kate vede... (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Z natáčení 4

Recenze (367)

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Vtipné za každou cenu. Hláškující Castle a upjatá policistka...zápletky a kriminální případy jsou podružné vývoji vztahu mezi těmito postavami. To znamená, že Castle není úplný bohém a není mu všechno jedno a policistka není úplně upjatá...Celé to na mne působí moc okatě a předvídatelně. Celkově vzato průměrná podívaná, která vám bez problémů zabije nudné odpoledne. Ale nic víc, nic míň. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Najnahláškovanejšia kriminálka, najsympatickejšia vyšetrujúca dvojica a prípady, ktoré nejdu zakaždým podľa klasickej schémy. Oddychovka do nepohody a zároveň našlapaná a inteligentná zábava, ktorá svoj potenciál nevyčerpala prvou sériou a aj s narastajúcim počtom dielov chémia medzi Nathanom Fillionom a Stanou Katič stále funguje na jednotku s hviezdičkou. A pri pohľade na to, ako si to obaja evidentne užívajú to nie je ani prekvapujúce. ()

Reklama

MonaSax 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se vrhla na tenhle kousek a hned u první epizody jsem si říkala, vždyť ten Rick Castle mi někoho připomíná, ano je to Hank Moody z Californication, zlobivý záletník, ale není to tak uplně pravda, Rick není tak špatný otec jako Hank a taky to není takový alkáč. Jinak herec Nathan Fillion a herečka Stana Katic jsou mi celkem sympatický a přijde mi, že i ty případy, co spolu řeší, jsou celkem zapeklitý a zajímavě udělaný, zatím mně to celkem baví, uvídíme jak to bude dál. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Stylová a pohodová kriminální oddechovka, ve které Nathan Fillion hláškuje v každý druhý větě a mezi ním a Stanou Katic to výborně jiskří. Kriminální případy sice nejsou nikterak vynalézavý, ale jinak to celý výborně funguje, uteče to jako voda a člověk se příjemně pobaví. Ve světě dnešních kriminálek, kde pachatele odhalí podle chlupu z nosu, milé osvěžení. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Vtipný krimi seriál, který si drží svůj směr po celou dobu. Nesledujeme jen jednodílové vyšetřování, ale je zde i v pozadí celistvý příběh, který je poměrně zajímavý. Kdyby ale seriál nesměřoval lehce do komedie, jednalo by se o šílenou tuctovku. Hlášky Castla a jeho "dětinské" chování je strašně fajn. (hodnocení po 2 sériích) ()

Galerie (2 637)

Zajímavosti (29)

  • Čas 04:20 – na obalu, který patolog podá Castleovi, je vidět nesmyslné složení cukrovinky v češtině: vysoká fruktóza, kukuřičný sirup, umělá barviva a příchutě, Red 5, Žlutá 3 a 16, Boršč. (Proste..Jana)
  • V 6. epizóde 2. sezóny sa Castle oblečie ako vesmírny cowboy. Je to odkaz na sci-fi seriál Firefly, v ktorom Nathan Fillion stvárnil hlavnú úlohu a ten kostým nosil vo všetkých dieloch. Tiež odznie narážka na ukončenie tejto sci-fi série - jeho dcéra mu povie, že si ho naposledy obliekol pred 5 rokmi (čo bol rok, kedy seriál predčasne skončil). (igirazor)
  • Richard Castle zobrazuje sám sebe v románech o Nikky Heat jako Jamesona Rooka. Slova "rook" a "castle" se v angličtině obě používají jako označení šachové figurky věže. Jméno Castle vzniklo zpočátku jako parodie na skutečného nejprodávanějšího knižního autora Stephena Kinga, jehož příjmení rovněž označuje jednu ze šachových figurek. (Ajka1)

Reklama

Reklama