Reklama

Reklama

Castle na zabití

(seriál)
Z natáčení 4
Krimi / Komedie / Drama / Mysteriózní
USA, (2009–2016), 124 h 47 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

Barry Schindel (povídka)

Hrají:

Nathan Fillion, Stana Katic, Molly C. Quinn, Susan Sullivan, Jon Huertas, Seamus Dever, Tamala Jones, Ruben Santiago-Hudson, Penny Johnson Jerald (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(173)

Úspěšný autor kriminálních románů Rick Castle žije se svou pubertální dcerou a svojí matkou v celku vyvážené domácnosti. Jednoho dne se však dostává na policejní oddělení, protože se ve městě objeví vrah, který kopíruje způsoby vražd z jeho knih. Při té příležitosti se seznámí s půvabnou vyšetřovatelkou Kate Beckettovou, a protože ho žena zajímá, přes své známosti se "vetře" na policejní oddělení, aby se mohl účastnit vyšetřování, které Kate vede... (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Z natáčení 4

Recenze (368)

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem dal pár dílů na přeskáčku a hlavně v TV, kvůli jednomu místnímu: "Chcem pretiahnut Stanu Katič!" To chci i já. :-D Ale tenhle vztah jsem tehdy přerušil kvůli tomu, že mi dvakrát neseděli detektivky a epizodnost. První řada se mi "jenom" líbila, ale jak přibývali zářezy na pažbě, bože to je tak skvělý a pohodový! Jasně, z většiny to tahají šarmem Katič a hlavně Fillion, ale furt mne tam něco nutí strkat další a další díl a ještě jeden, no a když už je to 19., tak to zaokrouhlíme na 20., když už je to 20. tak ještě 4 do konce řady, jede to rychle :-D Fakt bych netušil, že mne epizodní seriál ještě takhle chytne. Je na tom vidět menší rozpočet, někdy slaboučký scénář, ale vůbec se to neštítí střílet do zajetých klišé slavnějších seriálových bratříčků a když na to přijde, tak i samo do sebe. Aleš ta chemie, ta chemie mezi nima, to je tak super. To mne u toho drží víc jak všechny případy dohromady, no a některý díly mne v tomhle i solidně emocionálně ždímají. :) Je mi jasný kam to povede, ale stejně se na ten vývoj hrozně těším. 10/10 ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Já chci být Castle! :-) 2. sezona: S každým dalším dílem se víc a víc krystalizuje okouzlující multižánrovost seriálu,každý díl je kapitola sama pro sebe,jednou klasická krimi,jednou mafiánská gangsterka,jednou regulérní horor,prostě od každého něco.Ústřední dvojka je k sežrání,vedlejší postavy zábavné a každá epizoda je narvaná různými drobnostmi a jemnými odkazy,které každého fandu filmů a seriálů musí potěšit.Jedinečný krimi seriál plný nápadů,zábavný od začátku do konce. Update: I po pěti sériích! ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Vynikající a vtipné, inteligentní a neurážlivé, s mírou vkusu tak akorát. Je poznat, že tenhle seriál nedělali žádní blbci. Navíc miluju hlavní postavy, které se dokážou chovat dětinsky, a mít nad tím nadhled. Potěší i skutečnost, že si tvůrci dali práci s každým detailem, aby byl reálný a uvěřitelný. Vezměte si jen "český" díl - jména zní česky, nápisy na obale mají skutečně českou diakritiku. A jak jsou využity pohledy, mrknutí, úsměvy, načasování scén, skutečně velmi dobré. ------- EDIT: Tak mám za sebou 7x23, a myslím, že tím to mohlo skončit. Seriál mne od začátku chytil tím, že bere tradiční téma policajt/-ka a přicmrndávač odjinud (mentalista, bílý límeček, psycholog, autista, cokoliv) s nadhledem. Že Castle je jak malý kluk, který se i v dospělosti dovede radovat ze života a užívat si kdejakou ptákovinu. V sedmé sérii tomu odpovídal vlastně jen díl na "Marsu", dokonce ani Divoký západ mne moc nebral (sice to Kate v kovbojském slušelo, ale kde byly přestřelky, bitka na baru apod.?). Hodně dílů bylo jaksi do počtu, a dnes už si ani nevzpomenu, o čem přesně (všichni ti mrtví právníci, drogoví dealeři, pátrači na vlastní pěst), jak si byly ty díly podobné jako vejce vejci. Trochu z toho vybočoval díl s čínskou komisařkou Zhang, ale skutečně jen trochu - v akci jsme ji viděli v podstatě jen dvakrát, z toho jednou jen kradla pistole z ruky. V 7. sérii se v podstatě vše uzavřelo - 3XK, Katina matka (ta už dokonce dříve), objevily se dvě nové věci, které se ale rychle povedlo taky uzavřít (a souhlasím, že linka s Castlovým zmizením byla trestuhodně nevyužita a vysvětlení bylo poněkud pitomoučké - navíc nevysvětlovalo, proč Castle sám platil za zničení černého SUV, proč bydlel u jezera, jak se ocitl na moři apod.). Děsný zážitek z dětství sice dostal nakonec jen jeden, poslední díl, ale celý slouží spíše takovým těm uvědomělým řečem, jak a co nás formuje, abychom byli takoví, jací jsme. Nebylo to nakonec natočeno úplně špatně, ale záporák byl prostě chabý a scén s ním málo. A nakonec Castle dostane prestižní ocenění z rukou Michaela Connelyho. Prostě to zde mělo skončit. Jestli Kate vstoupí do politických vod, bude to jiný seriál. Na každý pád ty Castlovy hrátky a dětský přístup mi v téhle sérii hodně chyběly, a pokud z toho udělají vážný seriál, bude to stejné jako všechny ty výše naznačené. Leda by ta zkrácená osmá série byla jen jakousi parodií, kde by mohly Kate a Castlovi pomáhat jejich přemoudřelé děti. :-) ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Je funky sledovať vlastne variáciu na X-Files, teda, čo sa týka postáv: racionálne a logicky situovaná ženská postava, oproti nej "fikcionalista", dvaja spoluhráči a dokopy fasa tím. Šarmantné, vtipné, hravé, chytľavé bez toho, že by si robilo srandu z prípadov, ktoré sú predmetom vyšetrovania, nech sú už akokoľvek bizarné. Som naozaj zvedavá, ako dlho sa podarí udržať hranu medzi hlavnými postavami iskrivú a do akých rozmerov mi Nathan popriberá. ()

Drunk_Queen 

všechny recenze uživatele

Richard ,,Rick'' Castle, hlavní hrdina tohoto příběhu a spisovatel detektivek, má spoustu kladných i záporných vlastností. Na jednu stranu je to arogantní, jako dítě se chovající otrava, na stranu druhou je to milý, vtipný, hláškující, šarmatní muž, co je milujícím otcem, a má velké srdce a skvělé teorie :D. Pak tu máme detektivku Kate Beckettovou, odtažitou, přísnou, tvrdohlavou, drsnou a přitažlivou policajtku poznamenanou smrtí matky. Tihle dva kolegové - Castle a Beckettová si lezou na nervy a nejspíš by se nejradši navzájem zabili. Naštěstí se jim to nedaří a postupem času se z nich stávají parťáci. A později také pár. Vídáme také dva nejlepší kamarády / detektivy Kevina Ryana a Javiera Esposita, zvídavou drbnu / patoložku Lanie Parishovou, vstřícného a laskavého kapitána Roye Montgomeryho, kvůli tragickým událostem později tu nejpřísnější, nejotravnější kapitánku Victorii Gatesovou, která se ovšem taky dokáže ve správnou chvíli projevit, a ukázat tak, že je taky člověk a ne jen ,,Železná brána". Nedá se zapomenout ani na Castleovu rodinu - Rickovu mámu / trhlou herečku Marthu Rodgersovou a dokonalou dceru Alexis. Tihle všichni tvoří dost nesourodou a přesto dokonale sehranou partu lidí, vyšetřující ty nejzvláštnější a nejnápaditější vraždy, co by se mohly udát. Partu nacházející se v různých vtipných situacích, hláškující a vtipkující o 106. Zápory nenacházím. 100% ()

Galerie (2 637)

Zajímavosti (29)

  • V 6. epizóde 2. sezóny sa Castle oblečie ako vesmírny cowboy. Je to odkaz na sci-fi seriál Firefly, v ktorom Nathan Fillion stvárnil hlavnú úlohu a ten kostým nosil vo všetkých dieloch. Tiež odznie narážka na ukončenie tejto sci-fi série - jeho dcéra mu povie, že si ho naposledy obliekol pred 5 rokmi (čo bol rok, kedy seriál predčasne skončil). (igirazor)
  • Pod jménem hlavního hrdiny filmu Richarda Castla (Nathan Fillion) vyšlo několik knih i ve skutečnosti. Jméno autora, který pod pseudonymem Castle tvoří, je přísně střeženo. Knihy, pod kterými je podepsán, jsou „Heatová a vlna žáru“ a „Heatová a žhavá odhalení“. Autorem je Andrew W. Marlowe, tvůrce seriálu. (pufina)

Reklama

Reklama