Reklama

Reklama

Antarktida je pozoruhodný a překrásný kontinent. Ve filmu Věc: Počátek se na něm ale nachází také odlehlá výzkumná stanice, jejíž osazenstvo, tvořené mezinárodním vědeckým týmem, objeví v ledových hlubinách neobyčejné stvoření. Z objevu, který má obrovský vědecký potenciál, se však brzy stává vražedná hrozba. Vědci jsou nuceni čelit narůstající paranoii tváří tvář zcela neznámému tvorovi, který je schopen změnit se v dokonalou kopii jakéhokoliv živého organismu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (21)

Trailer

Recenze (1 063)

tron 

všechny recenze uživatele

"Odteraz sa na hviezdy budem dívať inak." Odkedy som prvý raz videl Carpenterovu legendárnu Vec, vravel som si, že by som veľmi rád videl "nórsky" prequel. O pár desaťročí neskôr mi Hollywood sen splnil. U mňa spokojnosť. Ku koncu je to síce trochu nuda, vesmírna loď vyzerá umelohmotne a zdalo sa mi, že sa tvorcovia stratili v počte postáv (najskôr sa mi zdalo, že je ich tam nejako málo a ku koncu ich tam bolo priveľa), ale body hore za náušnicu. Mám slabosť pre snežné horory a prequely. Najväčšou prednosťou scenára je, že dokáže prekvapiť. Poviete si, že je to blbosť, lebo veď vieme, ako to dopadne. Ale neviete. Teda, jasné, že viete, ale je tam plno prekvapení, ktoré z "nasledujúcej" jednotky nevyplývali. Joel Edgerton je dôstojný predchodca Kurta Russella a poteší množstvo sympatických nórskych ksichtov vo vedľajších úlohách. Gore je odporné, síce ho v niekoľkých miestach zbytočne kazí slabšie CGI, ale aj napriek tomu zaň dávam zmutovaný palec hore. Celosvetová tržba bola žiaľ nízka: pri rozpočte 38 ich snímka zarobila len biednych 31. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Některé věci by měly zkrátka zůstat u ledu... Holanďan s těžko zapamatovatelným příjmením snad až příliš snaživě prokazuje striktním dodržováním provázanosti úctu Tesařově věci a sám si tak svazuje vlastní ruce. Možná byla i chyba vydat se cestou o něco větší akčnosti (např. naprosto zbytečná scéna u startující mimozemské bárky) a když se tak nad tím zamyslíte, Věc v časové souslednosti natolik ztrácí životní aktivitu, že v případném sequelu by se už nejspíš jen schovala někam do kouta, kde by v klidu pod plechovkou s hruškovým džemem sešla věkem. O původní atmosféře paranoii a herecké osobnosti typu pána Krkonoš Russella si taky autor mohl jenom nechat zdát a tak jediné, čím snímek z roku 1982 předčil, jsou (pochopitelně) triky, kdy replikace chtivý Předmět vypadá jako něco mezi vetřelcem a Adélou, co si ještě nedala poslední chod dne. Mít však Carpenter ve své době podobné možnosti, platila by pro tento prequel první věta mého komentáře.. Jinak co se týká plombového testu, v domově důchodců mezi skleničkami s protézami by byla americká paleontoložka namydlená - pokud by však nezačala na podlaze zakopávat o titanové kloubní náhrady.. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem zde spoustu, ale spoustu dvou hvězdičkových hodnocení a žádám opodstatnění! Režisér má nasledováno, to se mu musí nechat, schválně si pusťte po filmu z roku 2011 původní Carpenterův originál, asi budete docela koukat, jak přesně dokázal tento PREQUEL navázat na původní díl. Dokonce i postava Kurta Russella říká při vstupu na norskou základnu "Moc by mě zajímalo co se tady vlastně stalo". Jelikož se mi původní The Thing moc líbila, byl jsem opravdu dost natěšený jak si neznámý režisér poradí s docela těžkým úkolem. Musím uznat, že tohle je hodně slušná práce. Čekal jsem více opisování, ale ve své podstatě se jedná o trošku jiný film. Přece nikdo nemohl čekat že podobně stísněnou atmosféru budeme sledovat podruhé. Samozřejmě určité napětí i zde panuje, ale není to přece jen ten hlavní chyták. Snímek působí trošku akčněji a dočkáme se i jedné lekačky, stojí rozhodně za to. Konec filmu je samozřejmě často zmiňovanou třešničkou na dortu. Závěrem bych ještě rád podotknul že všichni vy dvouhvězdičkoví se znovu podívejte jak dopadla například Noční můra z Elm Street, kde mělo být vysvětleno kde se vlastně vzal Freddy Kruger. Pokud budou vznikat podobné pocty originálům jako The Thing 2011 budu spokojený. PS: Po zhruba 10 letech vidím, že Carpenter je vzdálen podstatně dál než jsem si chtěl připustit. 60% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Regulérny prequel ku Carpenterovej perfektnej Veci, ozrejmujúci čo sa to vlastne prihodilo na nórskej stanici. Objavenie UFA, mimozemšťana, ľadová kryha, vznik dvojhlavej príšery, sekera a diera v stene a perfektné prepojenie na záver s kultovou klasikou, pričom zachováva podobné postupy, ako vedec zisťujúci čo Vec dokáže, následný test ale samozrejme iný ako v pôvodnej verzii (rozhodne nápaditý, no oveľa viac neistý) a samozrejme používanie plameňometov a granátov. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $38miliónovTržby USA $16,928,670Tržby Celosvetovo $27,428,670Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,972,630 //počet predaných kusov 111,789Tržby za predaj DVD v USA $5,214,471 //počet predaných kusov 207,333║ Tak konečne jeden z mála prequelov(či remakov) čo majú čosi do seba, úžasné masky, maskér Tom Woodroff je génius je ho tu cítiť, priamočiary dej ktorý nenudí má troška nevybrúsené hrany ale ničím premršteným nepokazí rozohranú krvavú partiu s tajuplným votrelcom, k tomu doprovodná hudba pripomínajúca Votrelcov sadne, prepojenie s pôvodným filmom VEC vyšlo, slušný nadpriemer. /70%/ ()

Galerie (84)

Zajímavosti (25)

  • Kate Lloydová (Mary E. Winstead) zkoumá v Kolumbijské univerzitě zmrzlé ostatky přibližně 10letého samce medvěda jeskynního, jenž se narodil před 27 500 lety. (anuki)
  • Během závěrečných titulků vidíme ještě pár prostřihů. (griph)

Související novinky

Hororová Věc se dočká rebootu

Hororová Věc se dočká rebootu

26.08.2020

Legendární filmař John Carpenter potvrdil, že ve studiu Blumhouse zvažují reboot kultovní Věci z roku 1982. Ta sama je remakem Věci z jiného světa z roku 1951, oba filmy pak vycházejí ze stejné… (více)

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

05.11.2011

Ústřední postavou 300: Battle of Artemisia bude perský král Xerxes. Čelit mu ale bude athénský generál a velitel spojené řecké flotily Themistoklés. Zdá se, že studio Warner Bros. našlo představitele… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Reklama

Reklama