Reklama

Reklama

Antarktida je pozoruhodný a překrásný kontinent. Ve filmu Věc: Počátek se na něm ale nachází také odlehlá výzkumná stanice, jejíž osazenstvo, tvořené mezinárodním vědeckým týmem, objeví v ledových hlubinách neobyčejné stvoření. Z objevu, který má obrovský vědecký potenciál, se však brzy stává vražedná hrozba. Vědci jsou nuceni čelit narůstající paranoii tváří tvář zcela neznámému tvorovi, který je schopen změnit se v dokonalou kopii jakéhokoliv živého organismu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (21)

Trailer

Recenze (1 061)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem zde spoustu, ale spoustu dvou hvězdičkových hodnocení a žádám opodstatnění! Režisér má nasledováno, to se mu musí nechat, schválně si pusťte po filmu z roku 2011 původní Carpenterův originál, asi budete docela koukat, jak přesně dokázal tento PREQUEL navázat na původní díl. Dokonce i postava Kurta Russella říká při vstupu na norskou základnu "Moc by mě zajímalo co se tady vlastně stalo". Jelikož se mi původní The Thing moc líbila, byl jsem opravdu dost natěšený jak si neznámý režisér poradí s docela těžkým úkolem. Musím uznat, že tohle je hodně slušná práce. Čekal jsem více opisování, ale ve své podstatě se jedná o trošku jiný film. Přece nikdo nemohl čekat že podobně stísněnou atmosféru budeme sledovat podruhé. Samozřejmě určité napětí i zde panuje, ale není to přece jen ten hlavní chyták. Snímek působí trošku akčněji a dočkáme se i jedné lekačky, stojí rozhodně za to. Konec filmu je samozřejmě často zmiňovanou třešničkou na dortu. Závěrem bych ještě rád podotknul že všichni vy dvouhvězdičkoví se znovu podívejte jak dopadla například Noční můra z Elm Street, kde mělo být vysvětleno kde se vlastně vzal Freddy Kruger. Pokud budou vznikat podobné pocty originálům jako The Thing 2011 budu spokojený. PS: Po zhruba 10 letech vidím, že Carpenter je vzdálen podstatně dál než jsem si chtěl připustit. 60% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slušně odvedená práce, která se viditelně originálu nechce rovnat, ale nehodlá dělat ostudu. Určitě se povedla atmosféra, která je plná napětí, i když nevyvolává paranoiu uzavřeného prostoru (a už vůbec ne velké zimy, tam venku za zdmi... já měl dojem, že jsou skoro na kanárech:)). Další odklon vidím především v menším důrazu na postavy, kde kvalitu překonává kvantita, stejně jako staré-dobré efekty jsou nahrazeny těmi počítačovými, které pro mě osobně nemají žádné kouzlo, feeling a vlastně celou tu atmosféru v mých očích docela kazí (místo strachu okatá ukázka, i když s dobrými nápady->viz. prolnutí:)). Chytré detaily (plomby, naušnice) oceňuji, je vidět, že tvůrci zkusili něco nového, ale těch pár dalších chyb a rádoby-efektních momentů (kudy to ta Mary E. propadla do útrob lodi?). Takže úkol splněn, Věc má svůj počátek. Bude mít i konec?:) ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Což o to, nekouká se na to špatně, během filmu nenarazíte na žádnou drásající demenci, dokonce ani Carpenterův originál nebyl nijak zneuctěn, ovšem na druhou stranu Věc: Počátek nevyniká absolutně ničím. Ve všem jde o průměrný, až lehce podprůměrný a nezajímavý film. Je to další béčkový horror s idiotskými postavami, které by dlouhodobě nebyly schopny projít přirozeným výběrem, ani kdyby mezi sebou neměly zákeřnou mimozemskou Věc... Jako perličku musím zmínit, že prostředí i postup dějem připomínal spíše PC hru The Thing, která ovšem byla na rozdíl od filmu výborná, protože ji člověk mohl hrát. :) 5/10 ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Carpenterova Věc je samozřejmě jiná liga, ale jsem spokojenej, že van Heijningen alespoň jakž takž trefil stejnej sport :-) Nová Věc je fajn pěknej trikovej horor. Nic, na co by se mělo vzpomínat, ale současně nic, kvůli čemu by člověk musel být naštvaný. Na to jsou tu jiné kousky. Je pravda, že jednotliví členové základny jsou od sebe těžko rozlišitelní. Je pravda, že prostorové řešení základny není divákovi úplně jasné. Je pravda, že s paranoidní atmosférou by se dalo pracovat lépe. Ale co už, prostě se mi na to pěkně koukalo, od začátku až do konce. Na tricích je občas dost poznat jejich digitálnost, na druhou stranu v několika scénách mě skoro až nadchly. Hororové umění asi ne, ale hororová zábava dobrá. Čistých 7/10. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Som rád, že vznikol preguel kultového hororu Vec a ešte radšej, že sa celkom vydaril. Obsadenie nórskych hercov a použitie ich jazyka, filmu pridalo na atraktívnosti. Nie je to síce žiadna brutálna depka, ale ako horor sa vážne vydaril, nenudí, postavy používajú hlavu a hlavne sa neustále niečo deje. Film často pripomenie omnoho slávnejšieho Votrelca, ale toto stvorenie sa tiež nemá za čo hanbiť, i keď v niektorých momentoch sa ukazuje viac ako by musel. Aby som bol istejší, tak som rodine počas filmu skontroloval zubné plomby a až potom v napätí dopozeral. Je fajn po čase vidieť v akcii plameňomet a pochvalu si zaslúži i záverečné, výborné prepojenie na starú klasiku. 70%. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (25)

  • Onen sníh ve filmu není pravý. Vedoucí výpravy Sean Haworth vysvětluje: „Náš fantastický scénický výtvarník strávil hodně času testováním. Přišel se skvělou metodou výroby umělého sněhu, která zahrnovala hodně rozpuštěného vosku a vytvoření zařízení pro rozstřik vosku ve velkém množství… a hoši od speciálních efektů vytvořili 92 druhů sněhu.“ (Zdroj: thulestation.com) (Karlos80)
  • Film bol pôvodne natočený s praktickými efektami, o ktoré sa postaralo legendárne štúdio ADI. Šéfom v Universal Pictures to ale pripadalo príliš staromódne. Báli sa, že film bude vyzerať smiešne a prídu tým o zárobky. V postprocese teda prikázali vymeniť praktické efekty za digitálne. To však bolo kontraproduktívne, pretože film schytal vo svete kritiku práve za nekvalitné CGI efekty. Práca ADI štúdia teda bola úplne zbytočná. Videá z natáčania, kde boli použité praktické efekty, sú stále dostupné na YouTube. Fanúšikovia filmu už niekoľkokrát žiadali formou petície štúdio, aby vydalo špeciálnu verziu filmu práve týmito efektami. Žiaľ, prosby ľudí zostali bez akejkoľvek odozvy. (tXtX)
  • Kate Lloydová (Mary E. Winstead) zkoumá v Kolumbijské univerzitě zmrzlé ostatky přibližně 10letého samce medvěda jeskynního, jenž se narodil před 27 500 lety. (anuki)

Související novinky

Hororová Věc se dočká rebootu

Hororová Věc se dočká rebootu

26.08.2020

Legendární filmař John Carpenter potvrdil, že ve studiu Blumhouse zvažují reboot kultovní Věci z roku 1982. Ta sama je remakem Věci z jiného světa z roku 1951, oba filmy pak vycházejí ze stejné… (více)

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

05.11.2011

Ústřední postavou 300: Battle of Artemisia bude perský král Xerxes. Čelit mu ale bude athénský generál a velitel spojené řecké flotily Themistoklés. Zdá se, že studio Warner Bros. našlo představitele… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Reklama

Reklama