Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Od chvíle, kdy se před divákem poprvé objeví dojemně „nezorganizovaný“, zmatený  a snaživý úředník Walter Davis , je zřejmé, že tenhle nešťastník je předurčen k životní katastrofě. Zlé tušení se naplňuje každou minutou – úspěšný mladý muž má mít nejen bezchybně padnoucí  oblek a hedvábnou kravatu, ale také přiměřený doprovod pro oficiální chvíle. Walterova přítelkyně (balzamovačka mrtvol) není ovšem přesně to pravé a tak, když se pořádá podniková večeře na nejvyšší úrovni, dostává se mladý muž před problém. Pomocnou ruku mu ochotně podává světácký bratříček, který zoufalému Walterovi domlouvá schůzku – naslepo. A protože je bratr iniciativní, tlumočí manželčino věcné upozornění, že Nadia se nesmí opít, jinak se nezná, způsobem zcela adekvátním svému naturelu: „Když ji opiješ, je tvoje…“ Pak se nelze divit, že Walter pozve okamžitě krásnou neznámou na šampaňské. To, co následuje, se dá ovšem jen těžko popsat… (TV Prima)

(více)

Recenze (125)

Derek 

všechny recenze uživatele

styl humoru komedii od blake edwardsa mi v podstate nesedel uz ani u ruzovych panterov, ale tam sa mohol opriet o genialneho sellersa ktory to svojimi schopnostami vzdy dokazal vytiahnut. tu mu vtedy v podstate neznamy herci prilis nepomahali a pre mna je to teda celkom neznesitelna vec iba s obcasnymi zableskami vazne vtipneho humoru. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Předpokládám, že jsem Schůzku naslepo už kdysi viděl, vůbec si to ale nepamatuji. Dnešek byl tím pádem pro mě premiérou. Jde o romantickou komedii z doby, kdy měl ještě Bruce Willis relativně hustou čupřinu a kdy jsme si s kamarádem za pomoci gum ze zavařovaček navzájem vyvražďovali své armády plastových vojáčků. No, musím přiznat, že mě fakticky překvapilo, jak byl film špatný. Romantika byla sice upozaděna ve prospěch humoru, ale byl to humor za každou cenu a tu cenu platila kvalita. Na celou záležitost se mi dívalo velice nepříjemně a měl jsem pocit, že devadesát minut téhle taškařice trvalo čtyři hodiny. 2*- ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Člověk, který stojí za trampoty inspektora Jacquese Clouseaua a který nás všechny okouzlil Snídaní u Tiffanyho, předložil také tuhle místy slušnou romantickou komedii, ve které je za uragán v sukni Kim Basinger a za její politováníhodnou oběť Bruce Willis. Zmatený úředník, který krásnou neznámou pozve na šampaňské, přičemž se do děje začne motat několik vedlejších postav. Výsledek je ujetý, dynamický i slušně zahraný. Za mě se nicméně tahle osmdesátková záležitost mezi mé srdcovky nikdy nezařadila. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Ulítlé, šílené, ale vcelku zábavné. Bruce Willis a Kim Basinger jsou hodně dobrou ústřední dvojicí a společné komické scény jim jdou opravdu dobře. Schůzka naslepo těží především ze situačního humoru, ale příliš vtipných dialogů či hlášek ve filmu zrovna moc nenajdete (až na výjimky dvě hlášky mě opravdu pobavily), což je škoda, protože situační komedie nabírají na obrátkách jsou-li podbarveny i dobrým slovním humorem. Situační humor pak je vcelku jednostranný, takže buď vám sedne anebo ne. Pokud sedne pobavíte se, nesedne-li máte smůlu. Já se vcelku pobavila, za jedno zhlédnutí to určitě stojí, jestli za druhé to už si nedovolím tvrdit. 65% "Proč je tak šťastný? Těžko říct, naposledy si takhle broukal, když přejel kočku." (před svatebním oltářem) "Můžete mi říct, co se děje? "Nemiluji vašeho syna. Já také ne. O co jde?" ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

V detstve som tuto komediu zboznoval. Blazniva sexica Basinger a nakoniec podobne blaznivy Willis zazivaju rôzne eskapady. Zmienku si zasluzi este dalsi magor Larroquette ako byvaly napadnik Basingerky a zbesily doberman Rambo s ktorym si Willis uzije svoje. Po rokoch mi to uz ako taka pecka nepripada, ale stale je to pohodovy film s niekolkymi skvelymi scenami. VHS dabing je super aj ked sa tam casto opakuju hlasy. 6/10. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (17)

  • Film sa natáčal od mája do júla 1986 v Los Angeles a okolí. (Arsenal83)
  • Blake Edwards, Leslie Dixon, Tom Ropelewski a Michael Alan Eddy sa podieľali na prepisovaní scenára. Ako autor však ostal uvedený iba Dale Launer. (m.a.t.o.)
  • Väčšina hudby vo filme bola od kapely Billy Vera and The Beaters, tá sa taktiež vo filme objavila, v scéne z baru, kde si zahrali niekoľko pesničiek. (beso74)

Související novinky

Sony chystá remake Schůzky naslepo

Sony chystá remake Schůzky naslepo

02.08.2018

Málokdo by si dnes tipnul, že prvním filmem Bruce Willise (Poslední skaut, Smrtonosná past), byla kdysi romantická komedie Schůzka naslepo. V ní si zahrál úředníka a věčného smolaře, kterému se… (více)

Blake Edwards: 1922 – 2010

Blake Edwards: 1922 – 2010

17.12.2010

Ve středu v noci se na svůj poslední večírek někde tam nahoře vypravil velký filmař, držitel čestného Oscara za celoživotní dílo Blake Edwards. Všichni si jej pamatujeme především jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama