Reklama

Reklama

Prezidentka Sally Sheridan je zastrelená behom slávnostného prehlásenia v Deň nezávislosti. Toho pred voľbami využíva k nárastu vlastných preferencií jej brat senátor. O tri mesiace neskôr objaví postarší pár na strome zraneného muža s padákom. Mladík si ale vôbec nič nepamätá a jedinou stopou je tak tetovanie na jeho krku - "XIII". Postupne sa rozpamätáva na tajnú operáciu, ktorej úlohou malo byť zvrhnutie vlády v USA. Objavujú sa aj ďalší agenti s vytetovanými číslami. Kto má záujem zvrhnúť vládu a kto má na krku vytetovanou rímsku jednotku? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (102)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tahle kopie Bournea není špatná, ale měl jsem s ní prostě smůlu. V televizi běžel rozdělený na dvě části a v trochu pozdním čase, ale nebránilo mi to se podívat. Avšak po necelé minutě jsem si tak řekl (spoiler=nečíst pokud jste neviděli) tohle určitě dělá její bratr a chce se stát prezident skrze smrt své sestry prezidentky (konec spoileru). Bohužel to tak bylo a já jenom 2*87 minut čekal, až mi to řeknou i samotný film skrze herce... Tato průhlednost mě naprosto odradila, přestože jinak je film docela slušný, i když recykluje zavedené a funkční postupy z agentovských akčních filmů posledních let (zmíněný Bourne hadr). Proč už se u dnešní tvorby netají dech a nečeká se do poslední minuty na rozuzlení neprohlédnutého příběhu? Jinak Stephen Dorff měl svůj nejlepší rok v Bladeovi a to se už nikdy nevrátí... ()

hrona 

všechny recenze uživatele

A opět zde máme dalšího zmateného agenta, který o sobě vůbec nic neví, a který se snaží osvěžit paměť. Narozdíl od svého zapomětlivého kolegy Jasona Bourna, nemá až zase takovou vyřídilku a řeší přeci jen zamotanější případ, který je hodně propleten s politickým děním milované Ameriky a volbou prazidenta. Příběh je to ovšem svižný, pravdou trošku delší, než je zbytečně nutné, ale nenudil jsem se. Příjemné odreagování, s několika novými skutečnostmi v ději, které vnáší do příběhu nové a nečekané události. Stephen Dorff a Val Kilmer z kamarádů v kriminále (film Zločinec), rovnou do otevřeného boje proti sobě. Škoda jen, že Kilmer ve filmu nedostal více prostoru. Jinak velmi dobrý televizní zážitek. ()

Reklama

LilySnape 

všechny recenze uživatele

Jo,jo,jo ! Tak tohle mám už ve filmotéce dlouho, ale viděla jsem ten film někdy asi naposledy před třemi roky... včera jsme si ho pustili znovu a obě části najednou. Na rozdíl od Djakomy, jsem vůbec nečekala, že by " jedničkou " byl ... spoiler - bratr prezidentky - konec spoileru . Takže velké překvapení na závěr. Film se mi moc líbil a myslím si, že podobně jako " Obchodník se smrtí " s Nickem Cagem, se velkému nadšení u Americké vlády nesetkal :-) Dám tomuhle filmu klidně s čistým svědomím čtyři hvězdičky . Já mám takovéhle " agentské " tříhodinovky ráda ! ()

Marty_cz 

všechny recenze uživatele

Nepatřím mezi ty lidi, co jsou ovlivněny komiksovou předlouhou, ale byl jsem ovlivněn počítačovou hrou. Už ta mnohé nebavila, ale já byl z ní nadšený. Když jsem slyšel, že je i film XIII věděl jsem, že ho musím vidět. Už vzhledem k tomu, že patřím mezi hrstku, co bavila hra, tak je celkem jasné, že patřím i mezi ty co se u filmu dobře pobavili. Věděl jsem co sice co se bude dít, jaká je zápletka a co zhruba mám čekat, tak jsem nemohl být zklamán, jak jsem četl z předpovídatelnosti filmu. I kdyby ho natočili sebelíp, tak vím, jak a co se stane. Myslím, že film je dobře zpracovaný a výběr herců a jejich kostýmy mě mile potěšili, jak byly podobné předlohám. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Děj tohoto filmu je něco tak úžasného... o půl 2 ráno zjistím, že to má ještě druhý díl, tak se na to dívám až do 3. ALE ... co ten smysl pro detaily?! Dyť mě z toho hlavního hrdiny zas děláte terminátora a přitom stačilo jen trošku ubrat. Nemůžu v takovém filmu tolerovat, aby s devítkou v ruce zlikvidoval celou vojenskou základnu, přestože oponenti mají samopaly s kolimátory a laserovými zaměřovači. A takových kravin tam samozřejmě bylo víc. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • V počítačové hře XIII je prezident Sheridan muž. (awful)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné komiksové knižní série od Vana Hamma. (Terva)

Reklama

Reklama