Reklama

Reklama

Prezidentka Sally Sheridan je zastrelená behom slávnostného prehlásenia v Deň nezávislosti. Toho pred voľbami využíva k nárastu vlastných preferencií jej brat senátor. O tri mesiace neskôr objaví postarší pár na strome zraneného muža s padákom. Mladík si ale vôbec nič nepamätá a jedinou stopou je tak tetovanie na jeho krku - "XIII". Postupne sa rozpamätáva na tajnú operáciu, ktorej úlohou malo byť zvrhnutie vlády v USA. Objavujú sa aj ďalší agenti s vytetovanými číslami. Kto má záujem zvrhnúť vládu a kto má na krku vytetovanou rímsku jednotku? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (102)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak to já jsem byl na rozdíl od většiny zdejších uživatelů s tímto televizním filmem velice spokojený. Solidní akce napříč oběma díly (no a co, že to bylo občas dost přehnané – které akční filmy nejsou). Dobrý scénář (hru jsem nehrál, předlohu nečetl), který si sice nedokáže po celou dobu udržet stejnou úroveň, ovšem že by se jednalo o nudnou záležitost (?), tak to ani omylem. Stephen Dorff si nevedl vůbec špatně – stejně jako většina jeho kolegů. Jen je škoda, že když už byl konec dost otevřený, tak klidně mohlo být i pokračování…. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná televizní záležitost, která hlavním hrdinou připomene Bournea a zápletkou zase např. seriál 24 hodin. Prostě od všeho si to bere trochu a po příběhové stránce to nemá čím překvapit a je to celé spíš takové milé béčko. Uteklo to ale velmi rychle, Stephen Dorff je ve skvělé formě a akce je velmi dobře natočená. Jenom škoda, že kamera byla občas až příliš zběsilá a Val Kilmera bylo málo. Jako akční jednohubka ale ideální. ()

Reklama

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Podle komixu XIII Williama Vance a Jeana van Hamma. XIII se stává docela známou značkou, byť se nejedná o nic známého, už v roce 2003 vyšla počítačová hra v komixové grafice. Tou dobou jsem o XIII slyšel poprvé a námět mne zaujal, ať se jednalo o sebeprofláklejší zápletku. Ovšem v počítačové hře je na vše více prostoru a dostávají prosto i maličkosti, které se do filmu jednoduše zařadit nedají. A jak to ve filmech chodí je zpracování dosti rozporuplné. Filmové zpracování XIII, o kterém jsem neměl ani potuchy a název jsem bral pouze jako něco, co nemá s tímto známým literárním titulem nic společného. Jednoduše, televizní zpracování známého literárního díla je slušné, ale bohužel dosti omezené, což je u tak nadějného scénáře škoda. A škoda především u akcí, které nepochytily mnoho dobrého, a co slušně začne, skončí dříve, než si vlastně uvědomíte, že něco začalo. XIII by si zasloužila slušné plátno a vypracovanější scénář a bylo by to fajn, takhle je to jen další ze známých adaptací, které jsou daleko v dlouhé frontě. Adaptace XIII skrývá nadějný scénář, ale televizní zpracování mu nijak neprospívá. ()

chamba 

všechny recenze uživatele

Užívateľ s nickom medlo píše, že je to citujem: "Veľmi dlhé, veľmi nudné. Ale ináč neodporúčam." Ja osobne by som to naopak vrele všetkým doporučil. Dlhé to zdaľeka nebolo, pretože sa na to má pozerať ako dvojdielny seriál s určitým časovým odstupom medzi epizódami. Príbeh je nadpriemerný, kde sa striedajú akčné pasáže s dialógmi, ktoré ženú dej postupne dopredu a odhaľujú sa nám nové skutočnosti. Ak ste fanúšikmi komiksu alebo aj počítačovej hry, XIII je jasná voľba na dva víkendové večery. ()

Marty_cz 

všechny recenze uživatele

Nepatřím mezi ty lidi, co jsou ovlivněny komiksovou předlouhou, ale byl jsem ovlivněn počítačovou hrou. Už ta mnohé nebavila, ale já byl z ní nadšený. Když jsem slyšel, že je i film XIII věděl jsem, že ho musím vidět. Už vzhledem k tomu, že patřím mezi hrstku, co bavila hra, tak je celkem jasné, že patřím i mezi ty co se u filmu dobře pobavili. Věděl jsem co sice co se bude dít, jaká je zápletka a co zhruba mám čekat, tak jsem nemohl být zklamán, jak jsem četl z předpovídatelnosti filmu. I kdyby ho natočili sebelíp, tak vím, jak a co se stane. Myslím, že film je dobře zpracovaný a výběr herců a jejich kostýmy mě mile potěšili, jak byly podobné předlohám. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné komiksové knižní série od Vana Hamma. (Terva)
  • V počítačové hře XIII je prezident Sheridan muž. (awful)

Reklama

Reklama