Reklama

Reklama

VOD (1)

Biografické drama HBO vypráví o pozoruhodné ženě, u níž byl v dětství diagnostikován autismus. Temple Grandinová však dokázala překonat osudové překážky a stala se z ní vědkyně, spisovatelka, ochránkyně zvířat a průkopnice vzdělávání autistů. V hlavní roli Claire Danes.  „Nejsem jako jiní lidé. Já myslím v obrazech.“ To jsou slova Temple Grandinové, jejímuž osudu je věnováno biografické drama z produkce HBO, které režíroval Mick Jackson. Tato pozoruhodná žena, u níž byl v dětství diagnostikován autismus, dokázala s pomocí své matky, tety a učitele překonat všechny osudové překážky a proměnit svůj zvláštní dar v jedinečnou dráhu vědkyně, spisovatelky, ochránkyně zvířat a průkopnice vzdělávání lidí, kteří též trpí autismem. (HBO Europe)

(více)

Recenze (166)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Silný příběh o ženě, která se nikdy nevzdala a stále šla proti všem za splnění svoji vize. Temple Grandinová, autistka, která i díky svému znevýhodnění dokázala takřka nemožné. Jakmile si divák přivykne tomuto počinu, bude vtažen do děje a s napětím bude sledovat příběh až do úplného konce. Velká poklona patří hlavní hrdince, resp. i její představitelce, neboť podala vskutku obdivuhodný herecký výkon. ()

Autenticita 

všechny recenze uživatele

Film měl našlápnuto na víc, protože v sobě nese hezké poselství a obsahuje nejméně 2 dobré postřehy o působení na chování savců, tedy nejen dobytka, ale i lidí, obecně. Bohužel však film pracuje s divákem jako s primitivem, kterému je třeba všechno stokrát vysvětlit a dvěstěkrát názorně ukázat. Celé to nakonec shodí patetický závěr s účastí hlavní hrdinky na konferenci, který má na svědomí sešup z původně zamýšlených 4 hvězdiček na 3. Já fakt nevím, proč musí každý druhý druhý americký film končit veřejnými projevy. ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu jsem tak unešen, že nemůžu volit jinak, než plný počet hvězd! To, jaký výkon předvedla Claire Danes, to se jen tak nevidí, opravdu skvostná podívaná. Tento snímek mají mít povinný na každém prvním stupni základní školy, protože je to úžasná předloha a ukázka toho, jak se dokáže autista (v podstatě bezmocný v dnešním světě) vypořádat s životem, postavit se mu čelem a ještě dokázat něco tak (pro nás obyčejné smrtelníky) neuvěřitelně složitého, užitečného a vlastně i tak překrásného! Životopisný snímek zabalený do stočtyř minut, tak to je extra luxusní balíček a stojí to za to, ho rozbalit! 90% ()

Woody77 

všechny recenze uživatele

Bomba,Bomba,Bomba úžasný koncert Claire Danes , úžasný príbeh Temple Grandin o cieľavedomosti ísť za snom. Veľmi som rád ,že do rúk mi vbehol tento film pretože som nič také nečakal.Doteraz som občas zachytil toto meno ktoré mi signalizovalo ,že niečo s dobytkom ale čo? Presne som nevedel.Tento film to celé vysvetlil ,ale nielen to. Krásne rozpovedal príbeh o autistke ktorá sa pasovala s celým svetom len aby tu ničo za sebou nechala pretože razila pravdu ,že dobytok nie je iba maso ,ale aj živy tvor ktorý ma právo na dostojný odchod .Odporúčam všetkym pozrieť tento film aby sme videly svet aj inými ocami. Skvele 5 hviezd bez váhania Super!!! ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Temple Grandinová je výjimečná žena, což tenhle film výborně zprostředkovává. Claire Danes předvádí opravdu parádní herecký výkon, a vytáhl se i režisér. Jedna z knih titulní hrdinky, podle kterých byl film natočen, se totiž jmenuje „Myšlení v obrazech“. A přesně to divákovi za použití kinematografických postupů dopřává. Takže narozdíl od Rain Mana můžeme opravdu pochopit, jak vlastně autista uvažuje. Pozoruhodné dílo (90%)! ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Temple Grandin si původně myslela, že ji bude hrát Sigourney Weaver; což není překvapivé vzhledem k tomu, že ve Snow Cake (2006) hrála Weaver autistku a je spíše brunetkou jako Grandin než blonďatá Claire Danes. Je také podobné výšky jako Temple. (Nathaniell)
  • Scény, ve kterých se zdá, že se krávy topí nebo jsou jinak v nebezpečí, nebyly natočeny se živým dobytkem, ale místo toho s podrobnými modelovými kravami zvanými „stuffies“ nebo animatronickou krávou. (Nathaniell)
  • Templina matka při projednávání přijetí na speciální střední školu říká, že Temple (Claire Danes) se pro uklidnění zavírá do přístroje. Ta však přístroj sestrojí až při pobytu na farmě v létě před univerzitou. (verrien)

Reklama

Reklama