Reklama

Reklama

Anatomie lži

(seriál)
Ukázka z filmu
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, (2009–2011), 35 h 8 min (Minutáž: 43–47 min)

Tvůrci:

Samuel Baum

Hrají:

Tim Roth, Kelli Williams, Monica Raymund, Brendan Hines, Hayley McFarland, Kristen Ariza, Mekhi Phifer, Tim Guinee, Wayne Dalglish, M.D. Walton, Tim Griffin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(48)

Doktor Lightman je přední světový expert na lhaní. Perfektně se vyzná v řeči těla, neuteče mu žádný výraz v obličeji ani ten nejmenší záchvěv v hlase. S neodolatelným sarkasmem a s týmem specialistů pomáhá nejen vládním organizacím řešit ty nejzapeklitější případy... (TV Prima)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (240)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Dr. Lightman je mentálny Rambo, na ktorého by nemal ani Dr.House krížený s MacGyverom, pretože by ich hneď prečítal. Na Lie to Me som sa tešil aj pre výborný námet z prostredia, ktoré mi je blízke. Nemám problém s nadsázkou (prekonal som to už po druhom diely), mám problém so značnou "stupiditou" a opakovaním storylinov v každej jednej časti, ktorá prebieha asi nasledovne: problém, je prizvaný tím Dr. Lightmana, rieši sa problém, tí čo mali byť podozrivý nie sú, Dr. Lightman vždy presne zistí kto klame a kto nie, povie to danej osobe, tá sa hneď (!) k všetkému prizná a spustí sebaspytujúci monológ, záver. Ach jaj, nuda s miernym ironickým pousmiatím boli prítomné skoro stále...Do druhej série sa mi nechce... ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Snad už si nikdy nevybavím Tima Rotha v jiné roli, než jako svérázného doktora Lightmana. 1) Fantastický 48letý Tim Roth předvádí skvělou pohybovou stylizaci a dává průchod svému nekonečnému charismatu. Musíte ho milovat nebo nesnášet, ale určitě k němu nezůstanete lhostejní._____ 2) 33letý Brendan Hines (vyšetřovatel Loker) vypadá jako milý kluk. A ještě k tomu hraje na kytaru a zpívá (zatím 3 alba)._____ 3) Jednotlivé limonádové příběhy mají různou kvalitu, což při 29 scénáristech a dalších 29 režisérech na 48 epizod není ani příliš divu. ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Po první sezóně. Povedený kriminální seriálový počin. Tima Rotha už jsem dlouho v ničem neviděl a role chodícího detektoru lži mu sekla a dodává celkem zajímavému tématu ten správný šmrnc. Některé díly jsou bohužel možná až moc nabité dějem a dialogy, že nestačíte ani stíhat, ale povětšnou jde o velmi pohodovou podívanou, která se nebojí reagovat i na aktuální události. Lie to Me si zachoval bohužel jeden nepěkný neduh, který trápí mnoho podobných seriálů či filmů a já mu nemůžu přijít na chuť - ta zázračná technologie, když i z obyčejné hlídací kamery dokáží hladce zazoomovat na malý detail obličeje bez rozpixelování. Úžasné, škoda, že technicky nemožné...a tak příšerně hloupé. Přesto se mi seriál líbí a pokud bude pokračovat, tak mu dám šanci a rád k němu znovu zasednu nebo spíš zalehnu ;-) (1. sezóna - 90%) ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Dokola se opakující stavební prvky ("to je pravda" a "to je lež") jsou vynalézavě obměňovány. Občas je nějaký díl stylizován jako špionážní thriller, IRA naháněčka, soudní drama, hostage drama atd. atd. Zásadní pozitivum seriálu je Tim Roth v hlavní roli (stále víc si uvědomuji, jak ho už dlouho mám v oblibě). Ten se díl od dílu víc a víc uvolňuje a herecky kouzlí. Občas se vyskytne odbourávající hláška (- "vidím, že mezi vámi a vaší exmanželkou je spousta chemie" - "ano, tohle se dá říct i o Černobylu"), ale je skvělé, že by fungovalo i bez nich. ()

Narya89 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle seriál mě ze začátku hodně zaujal spíše z osobního zájmu o psychologii. Fascinovaly mě jednotlivé rozbory výrazů a začala jsem podrobněji studovat "facial expressions". Nicméně základní výrazy a jejich rysy jsem zvládla za chvíli a ty ostatní no...to už je věda, do které se radši sám nepouštět, takže asi tak. Další série, kdy už nebylo divákovi nic moc vysvětlováno pro mě ale nějak postupně ztratily kouzlo. Váhám mezi tři a čtyři, asi to časem snížím, protože už jsem to po druhé sérii vzdala. ()

Galerie (603)

Zajímavosti (6)

  • Dr. Paul Ekman je zároveň vědeckým konzultantem seriálu a podílí se na psaní scénáře. (Prefectus)
  • Podobný program na trénovanie emocií (smútok, pohŕdanie, radosť...), ktorý používali aj v Lightman Group si môže každý zaobstarať spoločne aj s výcvikom. (lmartinl)
  • V 11. epizodě 1. série s názvem "Tajný agent" je místnost v budově FBI, ve které agenti hovoří s Lightmanem (Tim Roth), totožná s místností často využívanou v seriálu Sběratelé kostí (od r. 2005). (philip.j.fry)

Reklama

Reklama