Reklama

Reklama

Anatomie lži

(seriál)
Ukázka z filmu
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, (2009–2011), 35 h 8 min (Minutáž: 43–47 min)

Tvůrci:

Samuel Baum

Hrají:

Tim Roth, Kelli Williams, Monica Raymund, Brendan Hines, Hayley McFarland, Kristen Ariza, Mekhi Phifer, Tim Guinee, Wayne Dalglish, M.D. Walton, Tim Griffin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(48)

Doktor Lightman je přední světový expert na lhaní. Perfektně se vyzná v řeči těla, neuteče mu žádný výraz v obličeji ani ten nejmenší záchvěv v hlase. S neodolatelným sarkasmem a s týmem specialistů pomáhá nejen vládním organizacím řešit ty nejzapeklitější případy... (TV Prima)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (239)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Analýza mikrovýrazů sice patří k relativně novým kriminalistickým metodám, ovšem Anatomie lži nic nového pod sluncem v zásadě nepředstavuje. Díly vystavěné jednotným způsobem, sepsané tak, aby právě mikrovýrazy vždy hrály prim při odhalování zločinců, plno opakujících se vět v dialozích ("Lžete," "Tohle je pravda," "To je zahanbení (smutek, zlost, pohrdání)"), které asi patří k povolání, jenže mohou diváka začít nudit. Zajímavá je určitá interaktivita seriálu: ten totiž rozhazuje postupem času některé taje zdejší vědy a dává pak diváku možnost, aby si sám prozkoumal výraz snímané/zkoumané osoby a sám si udělal názor dříve, než jej tačí hrdina/odborník vyslovit. Smůla je, že když jsem tento záměr prokoukl, již jsme si zkoumání neužil jako před tím. Oceňuji snahu autorů neupadnout do stereotypu a překládat různé druhy zločinů v různém prostředí, která nepůsobí křečovitě a nevěrohodně. Přesto... postavy mi nijak nepřirostly k srdci a každý další díl mi připadal jako nepíliš odlišnou variací na ty předchozí. Po osmé epizodě mě definitivně přešla chuť. Dr. Lightman by poznal, že nelžu. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle seriál mě bez výhrad odrovnal a to především díky Timu Rothovi, který se naprosto vžil do Cala. Jedná se o seriál pode nového typu, kde se někdo s "výjimečnou" schopností snaží vypátrat vraha, popřípadě něco jiného. Zde je to uděláno velmi dobře a zajímavě, každý díl se nám snaží ukázat něco nového. Kvůli seriálu jsem si sehnal METT (Micro Expression Training Tool), což je prográmek na trénink mikrovýrazů, který párkrát použili v seriálu. ()

Reklama

Cocacolix 

všechny recenze uživatele

Budete mít pocit, že tento seriál dobře znáte, vyjma nosného pilíře. Postavy jsou propracovaný velice primitivně, každý má svojí úlohu a vlastnost, něco jako "catch-phrase". Dále si přičtěme románek mezi hlavní postavou a hlavní ženskou postavou. Pracují spolu, něco málo je zde vidět, ale za celý seriál se nikam nedoberou (nebo až v posledním díle). Pak tu ještě máme nádherné prostory pracoviště, po kterém se dá dramaticky procházet tak, aby to působilo ještě víc cool a moderně ( ukázkový příklad - House ). Podobných klišé je tu opravdu dost a já bych mohl pokračovat. Ale proč, když je to tak zábavný? Nenudí to, celkem to odsýpá a nenutí vás to moc přemýšlet. Jako seriál k relaxaci či k jídlu je to více než vhodné. Dalším plusem je Tim Roth, protože na jeho práci v seriálu se dá koukat do zblbnutí... A nakonec - sledováním seriálu podporujete ekologii, protože zde mají další šanci již několikrát recyklovaní epizodní herci, kteří hráli v jednom díle všech kriminálek, námořních vyšetřovacích služeb a jim podobných seriálů ;) ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečně blbý vtip. Nepovedený a pitomý vtip. Naprostý výsměch všem poctivým kriminálním seriálům typu Profesionálové apod. Ne, dnes už se rozhodně neodebírají otisky prstů, vzorky DNA a jiné praktiky. Dnes někdo kýchne, nebo si uprdne a superman Lightman pozná, že je to vrah. Je úplně jedno, že dotyčný může mít od narození tik v koutku úst, nebo že má třeba zlozvyk vždycky při rozhovorech pomrkávat - jdeš za katr a hotovo, protože jsi se tvářil jinak, než jsi měl! Nechápu jak to můžou všichni baštit i s navijákem. S čím přijdou kriminální seriály příště? Radši ani nechci pomyslet.......... Mimochodem při psaní tohoto komentáře jsem si olízl ret a levé obočí se mi zvedlo o jeden milimetr nahoru - znamená to, že lžu. Že se mi ten seriál vlastně neskutečně líbí a že po skončení každého dílu tleskám a udělám čtyři dřepy u otevřeného okna (strašně, ale strašně moc blijící smajlík). ()

Narya89 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle seriál mě ze začátku hodně zaujal spíše z osobního zájmu o psychologii. Fascinovaly mě jednotlivé rozbory výrazů a začala jsem podrobněji studovat "facial expressions". Nicméně základní výrazy a jejich rysy jsem zvládla za chvíli a ty ostatní no...to už je věda, do které se radši sám nepouštět, takže asi tak. Další série, kdy už nebylo divákovi nic moc vysvětlováno pro mě ale nějak postupně ztratily kouzlo. Váhám mezi tři a čtyři, asi to časem snížím, protože už jsem to po druhé sérii vzdala. ()

Galerie (603)

Zajímavosti (6)

  • Věda, kterou provozuje Cal Lightman (Tim Roth), je založena na skutečné práci Dr. Paula Ekmana, který je nejlepším světovým expertem na klamy. (Prefectus)
  • Dr. Paul Ekman je zároveň vědeckým konzultantem seriálu a podílí se na psaní scénáře. (Prefectus)
  • V 11. epizodě 1. série s názvem "Tajný agent" je místnost v budově FBI, ve které agenti hovoří s Lightmanem (Tim Roth), totožná s místností často využívanou v seriálu Sběratelé kostí (od r. 2005). (philip.j.fry)

Reklama

Reklama