Reklama

Reklama

VOD (1)

Rok 117 našeho letopočtu. Římské impérium se rozprostírá od Egypta k Španělsku, na východě sahá až k Černému moři. Jen v severní Británii se nedaří dobýt území obývané divokým a krutým kmenem Piktů, bojujících proti organizovaným římským jednotkám partyzánskými metodami. Quintus (Michael Fassbender), který jako jediný přežil piktský útok na římskou pevnost, táhne spolu s legendární Devátou Legií pod vedením generála Virila (Dominic West) na sever, aby splnili jasně znějící rozkaz – sprovodit Pikty ze světa a zničit jejich vůdce Gorlacona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (859)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Já bych chtěl dát čtyři hvězdy, vážně bych chtěl. Za to, jaký je Centurion nadupaný film, za to, jak se v něm (skoro) pořád něco děje, za to, že (skoro) nenudí a má plno sympatických postav, za to, jak nekompromisně se v něm seká, kuchá, řeže, krájí a bůhvíco dalšího, za Marshallovu divokou režii, za Eshkeriho hudbu, za (pro mě) překvapivou Olgu Kurylenko.... Jenže kvůli odbyté finální konfrontaci, čarodějce a kvůli víceméně hloupému závěru nemůžu. Škoda. A velká. Dávám tedy lepší tři hvězdy s tím, že mi nebude dělat problém se na Centuriona někdy podívat znovu, což je určitě taky plusový bod. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Průměrná podívaná, která postrádá napětí a výraznější dějovou linku. Vcelku ponurou atmosféru nepodtrhují záporáci, kteří mě nepřipadali nesympatičtí a to pokládám za dost velké mínus. Spíš jsem sympatizoval s Olgou Kurylenko, na kterou se moc dobře koukalo a svou roli zahrála přesvědčivě. Za zmínku stojí dobrá hudba, mnoho usekaných končetin, Olga Kurylenko a čarodějka. A tak tuto jednohubku hodnotím 3 hvězdičky… ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Takové pofidérní béčko, což není nic špatného, ale odmítám tvůrcům navěky odpustit obsazení Olgy Kurylenko. To kopí sotva unese, natož aby s ním byla schopna provádět nebezpečné výpady či nedejbože zasazovat smrtící rány. I zvrácení hlavy odzbrojeného, na kolena sraženého vojáka vypadalo jako přílišná fyzická námaha pro její ach tak křehkou personu. Takto nebezpečná žena nevypadá. A když se nebojím hlavního démona, tak potom hlavní anděl nemá jak dokazovat svou sílu. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Typický Marshall jak ho nemám rád. Scenáristicky stupidní, akčně chaotický a režijně s přibývající stopáží notně rozkolísaný. Proč tedy 3 hvězdy (resp. 5/10)? Protože Michael Fassbender, jehož charisma by utáhlo i reklamu na prací prášek a intimky dohromady. Je to právě stoupající britská hvězda, která - jako jediná - dokáže prodat Marshallovy psavecké kiksy s vážnou tváří, aniž by se musela stydět. Což se o zbytku rozhodně říct nedá. Obzvlášť Kurylenko je v akční poloze vyloženě k smíchu a navíc má zhruba o pět vrstev oblečení víc, než se v jejím případě sluší a patří. Zbytek si pak alespoň vydělal na nájem a bude do budoucna dělat, že o téhle laciné vykrádačce Gladiátora, Pána prstenů a bůh-ví-čeho-ještě jaktěživ neslyšel. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Výborný historický krvák, ktorý ma takmer nenechal vydýchnuť. Vždy sa tu niečo deje, je skutočne akčný, drsný a netradične krvavý. Michael Fassbender sa do svojej úlohy výborne hodil a jeho hviezda právom stúpa závratnou rýchlosťou. Je naozaj zaujímavé, že tesne po tomto filme vznikol film Orol deviatej légie, s ktorým majú naozaj veľa spoločného. Režisér N. Marshall už dávnejšie ukázal svoje kvality, ale žiaden jeho film s výnimkou Pádu do tmy, nepôsobí tak kompaktne a celistvo. Som zvedavý na jeho ďalší film a chcem sa presvedčiť, či jeho stúpajúca kvalita filmov bude pokračovať. Jediné, čo mi trocha nesedelo bola už dnes v podstate hviezda Olga Kurylenko, ktorá má na tvári makeup neustále a preto jej úlohu mohol zastúpiť prakticky ktokoľvek. Inak som bol s nasadením a adrenalínom naozaj spokojný. Mám rád takéto naháňačky po lesoch. Uvažoval som aj o plnom počte, ale moje štyri berte ako veľmi silné. 80%. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (20)

  • Namísto třmenů používala římská kavalérie pro jezdcovo bezpečné usazení těžká sedla se čtyřmi vystupujícími rohy. (Conspi)
  • Neil Marshall se inspiroval legendou o římské Deváté legii, která ve 2. století n. l. zmizela beze stop v Kaledonských horách v severním Skotsku, obývaných kmenem divokých Piktů. (Zdroj: Palace Pictures)
  • Zobrazení vlci jsou aljašského nebo kanadského původu a nikoli evropského. (Hal_Moore)

Související novinky

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

04.09.2012

Tvůrce Pádu do tmy, Soudného dne či Centuriona si loni odskočil do televize a bitevní epizodou Blackwater si vystřihl zdaleka nejlepší hodinku druhé série Hry o trůny. Není divu, že o jeho služby v… (více)

Neil Marshall: Profesionálové nebo emzáci?

Neil Marshall: Profesionálové nebo emzáci?

30.03.2011

Skotský béčkař, od něhož jsme naposledy viděli (pseudo)historickou řezničinu Centurion, dlouho snil o celovečerním remaku kultovního seriálu Profesionálové. To už neplatí. Film se pořád připravuje,… (více)

Jana Eyrová jako gotický horor

Jana Eyrová jako gotický horor

23.11.2009

Ano, všechno teď bude goth a emo. 260 miliónů za první víkend je 260 miliónů za první víkend (vy víte, o kterém filmu je řeč). Dokonce i klasika Charlotte Brontëové bude v nové filmové adaptaci… (více)

Reklama

Reklama