Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do zdánlivě opuštěné chaty v horách se uchýlí parta mladých lidí, kteří si chtějí užít chvíle svobody v divočině. Netuší, že je místo pokryté sledovacími zařízeními a technickými vychytávkami. Ve sklepě narazí parta studentů na mnoho bizarních předmětů včetně starého deníku sadistické rodiny Brucknerů. Bohužel jedna ze studentek vysloví latinské zaklínadlo. Brzy se tak prázdninový pobyt v romantické chatě promění v brutální hon sadistických zombií na své kořisti a v boj o život mladých studentů... (TV Barrandov)

(více)

Videa (25)

Trailer 1

Recenze (1 583)

H34D 

všechny recenze uživatele

Parta rozverných, mladých lidiček se vydá do opuštěné chatrče v lesích - no už jen za to si zaslouží nakrájet do salámu s extra porcí krvavé šťávy! Souběžně se soumrakem nad chatrčí, lesem a životy naivních ubožáků se však začnou projevovat i zajímavé sci-fi prvky. Námět je vskutku originální, realizace jej však nedotáhla do zcela vítězného konce. První polovina je, až na prostřihy do věděcké základny, obyčejná, akční scény v temnotě jsou nepřehledné a dialogy mezi postavami vyloženě stupidní. Je v tom trochu Evil Dead a Kostky, ale nemá to kouzlo, či "drive" ani jednoho z těch filmů. Nedává to tak úplně smysl... Přesto po odhalení několika zajímavých příšer a závěrečném guilty pleasure masakru jsem silně koketoval se čtvrtou hvězdou! 7/10 ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nevěděla jsem do čeho jdu a po celou stopáž jsem byla na rozpacích, jestli se mám bát, smát, nebo brečet. Nakonec jsem zvolila jako nejvhodnější reakci smích: bát se nebylo čeho a úplně k pláči to zas nebylo. Ale ke spokojenosti to chtělo přitlačit na pilu humoru a úchylnosti přece jen s větší silou a vervou, takhle ten podivný žánrový guláš zůstal nedochucený a poněkud vlažný. Když pominu nelogičnost celé té apokalyptickégrotesky, pořád mi není jasné, jak vlastně přežil ten, co byl považován za mrtvého? Možná mi v těch temných zombi scénách něco podstatného uniklo, protože při nich bylo hovno vidět. Taky bych byla radši, kdyby si vylosovali vodního muže a ne ty nudné zombíky! Trocha smíchu, hodně zmatku, mírné zklamání = 55%, ta třetí hvězdička je čistě za nahláškovaný realizační tým, zvláště za pána "Nasrat! Nasratnasratnasrat!". ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento film je určený predovšetkým pre divákov, ktorí majú radi horrorovú tvorbu a majú napozerané klasiky tohto filmového subžánru. Tým sa bude "Chata v horách" určite páčiť. Horror je mojou vášňou už pekných pár rokov, takže ja som sa pri tomto titule dosť dobre zabavil. Spoznal som všetky odkazy a narážky na kultové diela, vychutnával som si žánrové klišé a miestami sa pousmial na dobre zakomponovanej hláške. "Chata v horách" ma príjemne prekvapila. Avšak ako som už napísal v úvode komentára, odporučil by som ju jedine horrorovým fajnšmekrom. **** ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Hovoril som si, že určite pôjde zas o lacné klišé o umieraní v uzavretom priestore založené na lacných, dokonalo predvídateľných, lakačkách s chabým pokusom o vytvorenie napínavej atmosféry. Prvých 70 minút je robené podľa akejsi hororovej "šablóny" s pokusom okoreniť to motívom reality show, čo na mňa akosi nefungovalo... no posledných 25 minút filmu je ukážka šantenia scenáristu, otrhnutého z reťaze, ktoré sa oplatí vidieť ;) ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Čisté žánrové potešenie, ktoré vďaka rafinovanému a scenáru funguje v rámci jednotlivých scén aj viaczmyselne a hoci sa spočiatku zdá, že pôjde v klasickejších koľajách, každých pár minút stíha prekvapovať niečim novým. Záverečné polhodinové inferno je následne tým najlepším čo mohlo duo Goddard/Whedon ponúknuť a mňa len teši, že po dlhočiznom čakaní a odkladoch je Cabin in the Woods presne taký film aký som si prial a v mnohom možno aj lepší. Nie všetky priania sa totiž zvyknú vyplňať. ()

Galerie (369)

Zajímavosti (27)

  • Jazyk vlčej hlavy bol vyrobený zo silikónu a bol odnímateľný. (misterz)
  • V záběru je možné vidět Boomera, Witche a Tanka z počítačové hry „Left 4 Dead“. Dalším herním monstrem je Alma z "F.E.A.R.", která se objevuje na pozadí scény ve výtahu. (Corpsegrinder)

Související novinky

Hemsworth, Bridges a hotelové trápení

Hemsworth, Bridges a hotelové trápení

25.08.2017

Scenárista Drew Goddard (Monstrum, Světová válka Z) natočil Chatu v lesích a od té doby už se za kameru nedostal. Režii Marťana totiž předal Ridleymu Scottovi poté, co se rozhodl věnovat čas… (více)

Kdo natočí nového Spider-Mana?

Kdo natočí nového Spider-Mana?

03.03.2015

Studia Sony a Marvel se budou podílet na vzniku zbrusu nového Spider-Mana. Andrew Garfield se odebral za Tobeym Maguirem do pavoučího důchodu a na jeho místo nastoupí nová tvář, která ztvární buď… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Thor se akce neleká

Thor se akce neleká

01.07.2011

Chris Hemsworth nás jako komiksový Thor přesvědčil. Není důvod nevyhlížet urostlého sympaťáka i v jeho dalších rolích. Už má dotočený horor Cabin in the Woods (scénář Joss Whedon), remake… (více)

Reklama

Reklama