Reklama

Reklama

Barbar

Trailer 1

Obsahy(1)

V dobách, kdy křesťanská víra téměř nedosahovala k hranicím Skandinávie, byl po dlouhých letech žaláře osvobozen němý muž, divoký barbar. Neznal svůj původ, ani cíl. Říkali mu One-eye. Ocitl se na lodi uprostřed neprostupných mlh severního Atlantiku, která směřovala na západ, vstříc břehům neprobádané Ameriky, snad i bájné Valhally. Po vzoru starých pohanských bohů objevuje One-eye svou pravou podstatu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (488)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Mě osobně přijde, že tomuhle filmu nelze dát jiné hodnocení, než buď odpad!, a pak tři nebo pět hvězdiček. Neboť úplně živě vidím, jak někdo při závěrečných titulcích znechuceně mávne rukou a odsoudí snímek do horoucích pekel (tipuji ženy a milovníci akčních filmů), další připlácne Refnovi tři hvězdičky za "nádherné obrazy, skvělého Mikkelsena, ale nezáživný děj", no a my ostatní se po uplynutí spirituálně laděného napůl-eposu poškrábeme na čele a od boku vystřelíme maximální hodnocení. A je to. Valhalla Rising je umělecká fantasy pro malou skupinku lidí, kteří znají požitek plynoucí z natáčení dechberoucích obrazů. Vizuálně je to neopakovatelné (HD), po herecké stránce chvályhodné, a příběhově tíhne k rozčarování. Pak zapadnou kousky skládačky do sebe a spokojený divák (já) má pocit, jako by se právě vrátil z týdenního výletu po severských lesích s hrstkou barbarů po boku. Jako úplně jiný člověk... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nebe. Vyprahlá krajina, žádnej strom, nic. (Asi Island). uprostřed kopců tři lidi. Stojí proti zabijákovi. Scéna na jednoho ze tří lidí. Scéna na zabijáka. Scéna na druhého člověka. Scéna na krajinu. Scéna na nebe. Scéna na vítr. Scéna na zabijáka. Pak dlouhá záživná scéna, jak zabiják tři chlapy podřízne. (to jediný zajímavý na filmu). Následuje dlouhá cesta s obsahem dalšího větru, pár stromů a nebe. Pak dlouhý záběr na zabijáka s otázkou, proč tohle všechno dělá...Konec filmu. ()

Reklama

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Tohle se pánům distributorům z H.C.E. nějak nepovedlo : / Zmršit na filmu to nejlepší, tedy záběry na ponurou a odcizenou krajinu tím, že obraz na DVD oříznou ze širokoúhla do užšího nudloidu, by se mělo trestat podobně, tedy amputací jejich libovolného údu. Refnův umělecký záměr je tím pádem ten tam a já se tak musím obléknout do pirátského a vrhnout se do vod internetu uloupit ten správný "rip". Až teprve pak můžu čestně (byť v očích OSA nečestně) poreferovat, jak že se mi mlčenlivý Barbar napodruhé líbil .. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

A máme to tady!! Důkaz toho, jak jsem úplně blbá. Máte radost jako já?? Ušetřím Vám práci, kolegové, ano film jsem opravdu nepochopila!! Ale i přesto si ho ohodnotím a basta! I když ve mně obraz vyvolával strach a napětí a počáteční zabíjení Madsa Mikkelsena (a jeho pohled jedním okem :o) ukájelo moji nadrženost, zbytek filmu nefungoval. Nezanechal ve mně nic, než jeden velký otazník. Nevadili mi dlouhé záběry na Mikkelsena z jedné strany, ze zadu, z druhé strany, záběr ze spodu na oblohu, v odstínu červené, v mlze, ve slunci. Ani mi nevadili dlouhé záběry ostatních mužů hledící v dály. A už vůbec mi nevadili scény, kde se překvapivě z barbara stal Jack Rozparovač :o) Tak proč se mi ten film nelíbí?? O čem, sakra, byl?? Jsem asi náročná, když nedokážu sežrat One – eye (sovu) schopnost „vidět“? Když mi vadí, jak své myšlenky prezentoval? Když mi jeho křesťanští kamarádi přišli ve filmu zbyteční? Když mě strašně naštvalo jeho "objevení své podstaty?? " Co mi měl ten film říct? Co mě měl naučit? Holt budu muset sníst všechny encyklopedie světa, abych uzřela. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Takřka dokonalý filmový tvar, nespoléhající na velký dějový spád, přesto naprosto strhující. V průběhu filmu se úžasně stupňuje mystický prvek okolo hlavní postavy, ožralecká kapitola "HELL" je geniální a vizuálně jsou to neskutečné orgie. Mimoto polemika o podstatě víry (a jejím vsugerování bez výkladového slovníku) je skvělá, motiv hledání svaté země, která se změní v peklo pak vše korunuje. A Mikkelsenova postava je navzdory naprosté absenci jakékoliv repliky z psychologického hlediska strašně zajímavá, a to nemluvím o tom, že je svým jednáním prostě nehorázně cool... Naprostá spokojenost a chuť dopřát si kdykoliv znova, protože tohle není jen pastva pro oči. To je především skvělá ukázka bezchybného filmového řemesla, která mne nepřestane fascinovat a jejíž sledování je orgasmus... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (18)

  • Počas post-produkcie filmu sa režisérovi narodila druhá dcéra. (m.a.t.o.)
  • Jednooký, v originále One-Eye, byla přezdívka pro boha Odina, který v severských legendách dal jedno své oko jako oběť do studny Mimer, aby získal moudrost. Oběť mu také dala moc vidět skryté věci. (filmsim)
  • Během plavby na řece je jedna z postav zasažena šípem. Přestože loď směřuje podél břehu, muž je zasažen do prsou. (Terva)

Související novinky

Ryan Gosling dupne na plyn

Ryan Gosling dupne na plyn

17.02.2010

Jeden z nejslibnějších hollywoodských mladíků, který třeba v Anthonyho Hopkinse, by už potřeboval tučný komerční hit. Možná se jím stane noirová akční kriminálka Drive, ve které Gosling nahradil… (více)

Reklama

Reklama