Reklama

Reklama

Barbar

Trailer 2

Obsahy(1)

V dobách, kdy křesťanská víra téměř nedosahovala k hranicím Skandinávie, byl po dlouhých letech žaláře osvobozen němý muž, divoký barbar. Neznal svůj původ, ani cíl. Říkali mu One-eye. Ocitl se na lodi uprostřed neprostupných mlh severního Atlantiku, která směřovala na západ, vstříc břehům neprobádané Ameriky, snad i bájné Valhally. Po vzoru starých pohanských bohů objevuje One-eye svou pravou podstatu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (488)

POMO 

všechny recenze uživatele

Aby najväčšia herecká hviezda tohto filmu aj rozprávala, si evidentne jeho rozpočet nemohol dovoliť. Miestami pekelne lacne, až amatérsky vyzerajúci opus. Extrémne pomalý a zadumaný, monštrózne atmosférický. Na to, že sa v ňom prakticky nič nedeje; a na to, ako je to nič zdĺhavé, je až neuveriteľné, ako dokáže udržať divákovu pozornosť a zvedavosť, čo bude ďalej. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Na začátku byl pokus o "Aguirre, hněv Boží" ala Terrence Malick a na konci jen úmorné blafování hloubky, které ve své stylové umanutosti hraničí skoro až s montypythonovskou absurditou. Snaha dodat banálním a prázdným tezím o hněvu, šílenství a kontemplaci váhu významným hleděním do neznáma, teatrální toporností a občasnými psychedelickými záblesky spíš odhaluje bezradnost díla. Uhrančivé kamerové kompozice se omrzí a za nimi už je jen prázdnota. Jen proto, že někdo okouká skladbu, kompozice a tempo od Malicka, v žádném případě naznamená, že by měl se svým vzorem něco společného (jak bylo patrné už u "Van Diemen's Land"). ()

Reklama

molotov 

všechny recenze uživatele

Tezko napsat neco smysluplneho o tak vyjimecnem filmu jako je Valhalla Rising. Severske mytologii nerozumim, vlastne jsem jen matne tusil, na co se vlastne divam a o co jde. O to vetsi zvedavost to me budilo. Navic ten vizual je temer po cely film naprosto neuveritelny a Mikkelsen je tak uhrancivy, ze nepotrebuje slova, abych z neho nespustil oci. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Film který vznikl asi jen proto, aby si režisér mohl natočit mraky, kapradí, hory a lesy. Příběh není. Zato nuda je a veliká. V půlce filmu jsem usnul a dokoukal jsem to vlastně jen proto...vlastně ani nevím proč. Záběry jsou samy o sobě krásné, ale to nestačí. Ať si příště režisér radši zajde do přírody a kochá se jí tam o samotě, než aby divákům předkládal takovéhle filmy. ()

Chlupis 

všechny recenze uživatele

Hranice, kde končí úchvatný existencionální / meditativní film opájející se nádherou scenérií a charismatem jednookého Mikkelsena a kde začínají nešikovně dávkované výjevy něčeho (ničeho?), jsou bohužel v tomto případě až nebezpečně úzké. Někomu se to může trefit do noty, někoho to může naprosto znechutit, jde zkrátka jen o to, v jaké míře jste schopni přijmout a hlavně pojmout dané ingredience. Já se snažil, například tu zbytečnost drtivé většiny dialogů ale nezakryje ani parádní kamera, se kterou režisér kouzlí kvanta neskutečně strhujících záběrů prakticky celý film. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (18)

  • V celom filme nemá Mads Mikkelsen žiaden dialóg. (m.a.t.o.)
  • Během plavby na řece je jedna z postav zasažena šípem. Přestože loď směřuje podél břehu, muž je zasažen do prsou. (Terva)
  • Film měl premiéru 4. září 2009 na MFF v Benátkách. Premiéra v Dánsku byla 31. března 2010. (mahler)

Související novinky

Ryan Gosling dupne na plyn

Ryan Gosling dupne na plyn

17.02.2010

Jeden z nejslibnějších hollywoodských mladíků, který třeba v Anthonyho Hopkinse, by už potřeboval tučný komerční hit. Možná se jím stane noirová akční kriminálka Drive, ve které Gosling nahradil… (více)

Reklama

Reklama