Reklama

Reklama

Barbar

Trailer 2

Obsahy(1)

V dobách, kdy křesťanská víra téměř nedosahovala k hranicím Skandinávie, byl po dlouhých letech žaláře osvobozen němý muž, divoký barbar. Neznal svůj původ, ani cíl. Říkali mu One-eye. Ocitl se na lodi uprostřed neprostupných mlh severního Atlantiku, která směřovala na západ, vstříc břehům neprobádané Ameriky, snad i bájné Valhally. Po vzoru starých pohanských bohů objevuje One-eye svou pravou podstatu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (488)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Živočišný chlapák Mads na řetězu, co víc může primitivní žena od filmu chtít. Jenže jakmile se odpoutá, primitivní žena se začíná ošívat, začne si všímat zvláštně laciných filtříků a dialogů jak z chtěného béčka. Ale pořád tomu filmu od toho relativně šikovného režiséra a s tim oblíbenym hercem fandí, i když úplně chápe, proč to někomu může přijít jako naprostá píčovina. Líbí se jí vyhrocené situace, které téměř nedávají smysl, líbí se jí podivně neproniknutelná atmosféra, líbí se jí i zachycená příroda, kterou by nejradši sevřela mezi stehny jako jednookou hlavu. Film ale končí a primitivní žena se cítí nedodělána. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

" Na počátku byl jen člověk a příroda. " tak začíná záhadný, téměř beze slova, Panoramatický a Drsný film Valhalla Rising, film který v sobě nemá žádné vikingské klišé v podobě mohutných a krvežíznivých válečníků, kteří bez okolků likvidují své nepřátele, ale pouze ukazuje velmi realisticky cestu severského válečníka One - Eye, který byl zajatcem v mlhavých vysočinách. Film je rozdělen do šesti kapitol - I Hněv - Boj v zajetí na život a na smrt, II Tichý válečník - Pomsta a útěk, III Muži Boha - Utrpná plavba do Jeruzaléma, IV Svatá zem - Země plná stromů, V Peklo - Obavy a strach z neznámého, VI Oběť - Bojovat a zemřít. 80 % ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Aby najväčšia herecká hviezda tohto filmu aj rozprávala, si evidentne jeho rozpočet nemohol dovoliť. Miestami pekelne lacne, až amatérsky vyzerajúci opus. Extrémne pomalý a zadumaný, monštrózne atmosférický. Na to, že sa v ňom prakticky nič nedeje; a na to, ako je to nič zdĺhavé, je až neuveriteľné, ako dokáže udržať divákovu pozornosť a zvedavosť, čo bude ďalej. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fajšmekrovinka. Téměř hmatatelné ticho občas prořízlé metalovým hučením kytar ve spojení s nádhernými obrazy se mi vrylo pod kůži. Mlčenlivý Mads Mikkelsen, který se brodí bahnem dvou světů bez sebemenšího náznaku emocí (no dobře, jen se občas pousměje, když někomu urychlí cestu na druhý břeh) se svým malým parťákem připomíná místy Annaudův snímek MEDVĚDI. Pomalu se naplňující budoucnost ze snových sekvencí, rozum-ztrácející křesťané, hlavy na kůlu. Pro obdivovatele vikingů splněný sen. Jeden velmi zcestovalý muž mi řekl, že jedí svého vlastního Boha. Jedí jeho tělo, pijí jeho krev. Odporné. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

mírně zhoubičkovaný výlet na sever, který dává hned několik věcí, třeba neskutečně, ale neskutečně monumentální atmosféru, s čímž jde pařát v ploutvi fakt, že se vlastně nic neděje, ale vůbec to nevadí (tedy pokud si je vědom faktu, na co zrovna kouká a nečeká krvák ala Vikingové s Banderasem). Možná zamrzí, že peněz bylo opravdu málo a většina rozpočtu asi padla na Maddse Mikkelsena a skvělou kameru, jinak se (doslova) ve filmu objevuje možná osm jednoduchých dřevěných konstrukcí, pár kostýmů, zbraní a jedna loď. Možná trošku škoda, ale k tomu aby Valhalla Rising odvyprávěl, co má, není víc potřeba. Český název musel vymyslet nějaký dokonalý ztělesněný kreténismus, jinak si to nedokážu představit. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (18)

  • Během celé sekvence "Muži boží" je moře vytvořeno z černých plastikových sáčků. (filmsim)
  • Mads Mikkelsen a režisér Nicolas Winding Refn sú starí kamaráti. Refn sa nechal počuť, že najmä preto dostal hlavnú úlohu práve Mikkelsen. (m.a.t.o.)
  • Rozpočet filmu byl 39 000 mil. DDK. (mahler)

Související novinky

Ryan Gosling dupne na plyn

Ryan Gosling dupne na plyn

17.02.2010

Jeden z nejslibnějších hollywoodských mladíků, který třeba v Anthonyho Hopkinse, by už potřeboval tučný komerční hit. Možná se jím stane noirová akční kriminálka Drive, ve které Gosling nahradil… (více)

Reklama

Reklama