Reklama

Reklama

Nový animovaný komediálně-dobrodružný snímek o trpaslících Gnomeo a Julie dává nejslavnějšímu příběhu lásky na světě Williama Shakespeara další rozměr. Užít si jej můžete ve formátu 3D v kinech právě v období svatého Valentýna. Filmu se jako výkonný producent ujal zpěvák a skladatel Elton John, jehož písně jsou použité jako hudební doprovod. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (228)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Gnomeo And Juliet síce v jadre toho asi moc neponúka, no myslím si, že pár dobrých momentov to má a sleduje sa to celkom v pohode. Samozrejme vieme ohadnúť, že tvorcovia zmenia koniec a bude happy end. Samozrejme to bude viac moderné a je pravda, že koncept nie je veľmi originálny. Stále sa snažíme znovu vytvoriť "Toy Story" len namiesto hračiek tu máme záhradných trpaslíkov. Ale keď si toto dáme z cesty, tak si myslím, že "Gnomeo And Juliet" nakoniec ponúka celkom dobrú oddychovú zábavu, pár dobrých fórov, ktoré pobavia a zapasujú do tohto sveta a vďaka tomu to vnímam ako pohodovú oddychovú zábavu. Postavy toho moc ponúknuť podľa mňa nemajú. Možno s výnimkou jednej nemajú nejakú veľkú hĺbku a viac-menej len hrajú svoju rolu. Máme tu jasného hrdinu, jeho lásku, jasného zloducha (alebo len hajzla... ako chcete) a vieme, že na konci to všetko vyvrcholí v obrovskú akčnú scénku. Ale keď si predstavím, že chceme podať tento príbeh mladým divákom, tak toto nie je zlá verzia. Nepovie to príbeh Romea a Júlie, ale podľa jeho kostry podá niečo iné. A celkom to funguje. Myslím si, že za jedno pozretie to stojí. A ak premýšľate či to pustiť svojim deťom, tak to pokojne môžete. Myslím si, že zabavia s týmto filmom. Hodnotenie: B ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som bola skeptická a vravela som si, že toto ma baviť nebude, no v prvej polovici som sa celkom dobre bavila, ale druhá polka ma sklamala. Už to nebolo vtipné, zaujímavé a strašne som sa nudila. Úprimne, čakala som kedy už bude koniec a keď už bol tak to ešte viac pokazila záverečná scéna kde tancovali. Prišla mi úplne zbytočná. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že začíná doba nepovedených animáků. Pointa Gnomea a Julie je sice pěkná, ale již trochu okoukaná. Způsob podání jiný, ale nudný. Jako pohádka hezké, jako film to postrádá charizma. Postavy jsou málo roztomilé, naprosto chybí vtipné hlášky a přestože to bylo docela krátké, nudila jsem se. ()

BoncheR 

všechny recenze uživatele

Nebyť toho klišoidného koncu, ktorý sa dal čakať už od prvej minúty filmu (veď, čo iné čakať v rozprávke pre deti) celkom vydarený kúsok. Niektoré nápady boli naozaj originálne, napr. malý zajačikovia, jazdenie na kosačke, porcelánový plameniak... no celkovo to nie je až také skvelé. ((60%)) ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době animák, u kterého se nepovedl originální dabing (v českém jsem to neviděl a vidět už opravdu nebudu), neuvěřitelné. Animace nic moc, nápad sám už moc invence nepobral (logicky) a převedení do světa sádrových trphajzlíků nevím, jestli byl ten správný impuls k tomu, aby se film vůbec točil (Copy & Paste to Bin). Možná by tak tomu mnohem lépe slušel dětštější, milejší a naivnější kabátek. Tahle akční animovaná nijak zvlášť humorná parodie na boj dvou znesvářených rodin a love story byl krok vedle. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (15)

  • Část, kde pes prochází ulicemi Stratfordu s Gnomeem v ústech, obsahuje skutečné detaily okolí. (griph)
  • Přes smíšené recenze film vydělal 194 milionů amerických dolarů na svůj nízký rozpočet 36 milionů dolarů. (griph)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama