Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Patnáct různých tvůrců anime (Ani*Kuri je zkratka slov „anime“ a „creators“) vytvořilo sérii patnácti krátkometrážních filmů, kterým je společná pouze stopáž jedné minuty. (yenn)

Recenze (15)

Myshkin 

všechny recenze uživatele

Směsice různorodých krátkých snímků je velmi chaotická a pro nějaké představení autora je délka snímků příliš krátká... Myslím, že jednotlivé příspěvky měly být o něco delší, aby to celé mělo nějaký smysl a dokázalo vám to utkvět v hlavě. Pár dílků mě ale přece zaujalo, a to především Satoshi Kon a Makoto Shinkai - díky krásné animaci a taky proto, že v nich je narozdíl od spousty jiných jasně vidět nějaký záměr, myšlenka, nápad... V jejich případě dokonce i kratinká délka stačila. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Pätnásť rôznorodých tvorcov z rôznych animačných štúdií, s rôznym animačným aj rozprávačským štýlom, sa podieľa na 15-dielnom projekte poskladanom z veľmi krátkych poviedok. Každý tvorca prichádza s jednou animáciou, ktorá má časový limit v podobe jednej minúty a každý tvorca tak musí ťažiť zo všetkej svojej fantázie, aby sa mu aj cez veľkú obmedzenosť podarilo previesť pointu do krátkej animácie a dokázať tak jeho zručnosti a kvality. Jedná sa o rozhodne zaujímavý nápad, ktorý zaručene poteší nejedného milovníka animácie. O to viac však bude človek sklamaný, keď zistí, že drvivá väčšina animácia neponúkne nič, než len nevýrazný vtip bez zmysluplného príbehu. Za zmienku tak stojí len príjemné A Gathering of Cats (7/10) zo života mačiek od Makota Šinkaja, uspokojivá animácia Good Morning (6/10) od Satoši Kona a melancholický klip From the Other Side of the Tears (4/10) od Akemy Hajaši, ktorý však mohol byť o niečo pútavejší a krajšie nakreslený. Možno by som ešte videl potenciál v Onmitsu Hime (3/10) od Mahira Maedu, čo je síce dobre nakreslená animácia, avšak zbytočne urýchlený a chaotický dej pripomína skôr len zrýchlenú nič nehovoriacu mecha akciu. Ostatné animácie mi neponúkli nič iné, než zmätok (a to dokonca aj u Ošiho 'Project Mermaid') a sklamanie, takže vo výsledku tak budem musieť tento projekt ohodnotiť len jednou hviezdou. Bohužiaľ. ()

Reklama

Mertax 

všechny recenze uživatele

1)Attack of Higashimachi 2nd Borough: 80%, 2)From the Other Side of the Tears: 75%, 3)Blaze Man: 85, 4)Sancha: 60%, 5)Invasion from Space - Hiroshi's Case: 60%, 6)Project Mermaid: 65%, 7)Yurururu ~Nichijou Hen~: 55%, 8)Gyrosopter: 60%, 9)Wandaba Kiss: 80%, 10)Supaatsutaisa: 55%, 11)A Gathering of Cats: 85, 12)Princess Onmitsu 75%, 13)Okkakekko: 45%, 14)Project Omega: 85%%, 15)Good Morning: 75%. Ani*Kuri je směska čiré různorodosti, některé kraťasy si umím představit i jako promo videa k celovečerákům, ale nulová konexe jednotlivých počinů stahuje vše dolů. ()

yenn 

všechny recenze uživatele

Attack of Higashimachi 2nd Borough - 7/10; From the Other Side of the Tears - 7/10; Blaze Man - 4/10; Sancha - 7/10; Invasion from Space - Hiroshi's Case - 8/10; Project Mermaid - 6/10; Yurururu ~Nichijou Hen~ - 7/10; Gyrosopter - 3/10; Wandaba Kiss - 7/10; Supaatsutaisa - 7/10; A Gathering of Cats - 9/10; Princess Onmitsu - 6/10; Okkakekko - 6/10; Project Omega - 7/10; Good Morning - 8/10 ()

Jirka_Šč

všechny recenze uživatele

Jedna minuta je na odvyprávění příběhu málo. Proto nehodnotím. Z hlediska "dokončení" příběhu a pointy se s tím dokázal poprat asi nejlépe Satoshi Kon, jehož evidentně Paprikou inspirovaný příběh ani nemůže být delší (i z toho důvodu je dost smutné, že tento režisér už nic nového nevytvoří). Pak se mi líbilo shinkaiovo vyprávění o "utiskované" kočce. A to je asi vše. ■ Satoshiho Ohayo (Dobré ráno) se dá vidět zde: http://www.youtube.com/watch?v=qYUFBnAmK28&feature=related ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama