Reklama

Reklama

Rock ze střední

Trailer

Středoškolský outsider Will se spřátelí s dívkou, která na škole patří mezi nejoblíbenější. Prapodivnou dvojici svede dohromady jejich láska k hudbě, přidá se k nim i podivínka Sam a společně založí rockovou skupinu, s níž se přihlásí do hudební soutěže...  Když se mladík jménem Will přestěhuje s matkou do New Yersey, nezná nikoho. Na střední se spřátelí s podivínkou Sam a překvapivě i se školní hvězdou Charlotte. Charlotte se rozhodne společně s Willem a Sam založit kapelu, která by vyhrála v obří bitvě hudebních skupin, a zároveň se tak pomstít Charlottinu ex-příteli a jeho skupině "muzikantů". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

atmen 

všechny recenze uživatele

Příjemný film s příjemnou "nejen rockovou" muzikou nahlížený pohledem loosera Willa (hudebního nadšence), který po přestěhování navštěvuje novou školu, kde poznává tajemnou uhrančivou Sa5m a hudebnici o pár let starší Charlottu. Will se stává manažerem Charlottiny kapely, kterou pojmenuje Nemůžu jít dál, půjdu dál, ta se připravuje na tzv. Bandslam. Právě muzika produkovaná touto kapelou je malinký škraloup. Je nereálné, aby kapela složena s x členů perfektně ladila na první zkoušce (i z patra zahraná hitovka na Bandslamu bez předchozího zkoušení je scénáristický úlet) Ale tohle nemůže zkazit výsledné pohodové naladění během celého téměř dvouhodinové počinu, při kterém jsem se ani na chvíli nenudil. Nezapomenutelných scén je tu pro mě několik - Návštěva Willa a Sa5m už zaniklého legendárího punkového klubu CBGM, školní práce na téma představení toho druhého či první polibek (ať už s Charlottou či Sa5m)... Sice zatím nedávám plný počet, ale v budoucnosti se na tenhle malý velký film znova podívám, to vím jistě... Podobné filmy - Zábavný park, Nekonečný playlist Nicka a Norah, Vyfič... ()

carly 

všechny recenze uživatele

úžasná hudba. to je tá najlepšia vec na tomto filme. príjemná a rôznorodá. v tesnom závese sú herecké výkony. Lisa je skvelá a Gaelan je naozaj talentovaný. išla som do toho kvôli Vanesse a aj keď mala menšiu rolu, ako som predpokladala, veľmi sa mi jej výkon páčil. a aj ten príbeh bol veľmi fajn. vtipný a na nič sa nehral. nebolo tam žiadne neznesiteľné klišé a pôsobilo to celé veľmi ľudsky a uveriteľne. lásky, priateľstvá, smútky, bolesti, sklamania. možno to nebolo nič svetoborné, ale ja som si tie postavy obľúbila a aj mi bolo ľúto, keď som sa s nimi musela rozlúčiť. a to je pre film veľký kompliment ()

Reklama

terunka003 

všechny recenze uživatele

Hudební, romantické, odlehčené, vtipné, svižné × zase ta Amerika! Písničky skvělý, od popu přes rock až po ska. Hlavní hrdina byl trochu "ošklivě divný", docela mě překvapila i uječená Vanessa, kdy jsem se jen celý film modlila, aby nezpívala a ona tu písničku zvládla (nezpívala vysoko, takže to i šlo...) a Fibie v roli jak jinak než trhlé matky. Co se týče děje tak ten byl jednoduchý, nenásilný, až na ten prostředek, kdy scénáristi měli pocit, že tam musí narvat něco dramatického. Tuhle pasáž měli vynechat a tolik by mě to nenaštvalo a nemusela jsem se ošívat tou trapností. Film je to pohodový. "Dear David Bowie,..." ()

Radush 

všechny recenze uživatele

Musíte nutně pracovat na něčem do školy, aby to nakonec dopadlo takhle - kouknete se jako já na Bandslam. Abych řekla, pravdu, zas tak strašný, jak by se dalo čekat, to nebylo. Prostě taková (doslova) ohraná písnička, kterou si jednou náhodně poslechnete, ale pak už se k ní nevrátíte. Chtěla bych uvěřit tomu, že se někdy podívám na aspoň něčím zajímavou "komedii ze střední", ale dosavadní vývoj naznačuje, že tomu tak asi nebude. Ale kdo chce pořád koukat na stejnýho školního tragéda, který se vyhoupne na špici v oblíbenosti; na ty stejné barbie a keny, kterým k nohám padá celá škola..? Já ne. ()

Ronee 

všechny recenze uživatele

Typická americká High school a sladký a naivný film v štýle Nikdy sa nevzdávaj, ktorý mám však radšej, lebo tu bol skôr a videla som ho už dávno pradávno.Práve som si umývala zuby, keď vtom som začula, že ide film o hudbe, no nemohla som si ho nechať ujsť! Až som si ho pozrela dokonca. A čo že je tam klišé? A gýč? To je balzam! Inak to bolo tradičné, americké (ľudia sú tam podelení na krásnych a outsiderov - to je v zmysle tej tradičnosti), predvídateľné (najmä to, ktorá kapela vyhrá) ja som vedela ako to bude, ale neprezrádzam...teda nie konkrétne, ale vedela som. A bol tam youtube a David Bowie si tam púšťal videá a myspace, no úplne postmoderné to spravili a OMG - to ma znechutilo, tento internetový slang a tiež to Sa5m, ale 5 sa nečíta! Na odreagovanie je to skvelé, môj pätnásťročný brat sa bavil, aj ja aj ja! Jedna hviezdička navyše za dychovú sekciu a violončelo v ska kapele. I keď nemám rada americký štýl spievania je taký umečaný. ééé ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Původní název filmu byl Will, potom to měl být Rock On a nakonec z toho vznikl Bandslam. Do kin šel pro změnu pod názvem Tiger Station. (Avalon820)
  • Todd Graff trval na tom, že herci si musí odzpívat a odehrát včechny písně sami (kvůli realističnosti). Proto se také museli všichni herci začít učit hrát na hudbní nástroje. (Avalon820)
  • Všechna hudební čísla jsou náhrána a nazpívána herci až na kytarové party Vanessy Hudgens a Scotta Portera a klavírní pasáže Lisy Chung. I přesto, že se Vanessa a Scott naučili, jak zahrát své songy, nakonec vše za ně nahrál kytarista Jason Mozersky. (becki_tu)

Reklama

Reklama