Reklama

Reklama

Půldruhé hodiny zpoždění

(divadelní záznam)
Česko, 2009, 71 min

Režie:

Patrik Hartl

Scénář:

Gerald Sibleyras (divadelní hra), Jean Dell (divadelní hra)

Kamera:

Tomáš Kresta
(další profese)

Obsahy(1)

Daniela Kolářová a Milan Lasica v bystré komedii o tom, jak se manželé pokusí během hodiny a půl změnit stereotypy třicetiletého manželství. Inscenace Studia DVA... Dobré francouzské komedie v sobě mají vždy nejen duchaplnost a lehkost, ale taky neotřelý pohled na milostné vztahy. Taková je i komedie Géralda Sibleyrase, kterou napsal ve spolupráci s Jeanem Dellem. Starší manželský pár je pozván na společnou večeři ke svým přátelům. Jenže ženě se nechce nikam jít. Rozvíjí se dialog o manželství, během něhož se narodily tři děti, nejmladší z nich právě opustilo domov, narodilo se první vnouče a žena cítí prázdnotu nastávajícího období. Ve vtipném dialogu o tom, co znamenají desítky let dosavadního života a čím naplnit ten společný "zbytek", vás komedie pobaví bystrými postřehy i skvělými výkony obou protagonistů (Česká televize)

(více)

Recenze (44)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Divadelní hra v podání dvou herců a já jsem se bavil přímo královsky. Tahle záležitost byla skvěle napsaná, výborně nastudovaná a perfektně zahraná. Výběr herců byl skvělý, i když mi Daniela Kolářová nepřišla zdaleka tak pohodově uvolněná, jako Milan Lasica, kterému bych nedokázal vytknout ani zbla. Oba mi způsobili brutální záchvaty smíchu v tomto střetu mužského a ženského pohledu na život. Užil jsem si každou minutu a určitě jsem se Pierrem a Laurence neviděl naposled. ()

hanca.uh 

všechny recenze uživatele

Nemůžu tento kousek snad ani jinak vystihnout, než prostě NÁDHERA!!! Obě postavy a konverzace Kolářová versus Lasica prostě doslova famózní (obdivuji herce i režii)....a to jsem viděla pouze doma ve vysílání a záznam TV........tož nevím, co by se mnou udělalo takové živé vystoupení v divadle Studio dva - asi bych nadšením a úžasem omdlela nebo zůstala přikovaná s těmi silnými pocity v sedadle ještě po odchodu šatnářky:-). ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Nadmíru humorná konverzační komedie v podání dvou vynikajicích herců. Dialog dlouholetých manželů, kteří si vyčítají, co všechno si za dobu trvání manželství neprovedli. Krásně obrácená logika, vtipné postřehy o životě, vážné věci z lehka a vesele. Milan Lasica svou roli spíše odříkává, ale Daniela Kolářová je plná energie a hraje opravdu skvěle. Krátká doba představení velmi rychle utíká, bohužel až moc, nakonec se vám nechce pustit herce z pódia. Mimo jiné jsem z první řady viděl, jak vypadá dílo, které při představení Daniela Kolářová tvoří. ()

#47 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, jak manželé na prahu důchodového věku mají odejít na návštěvu k manželovu obchodnímu partnerovi, ale manželku zrovna popadne zásadní životní krize. Na divadle je to samozřejmě daleko větší zážitek než v televizi, myslím že i my mladší v pohodě zvládneme Lasicovu slovenštinu a po chvíli už to člověk ani nevnímá. Oba protagonisté jsou nicméně výborní. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Tak si ľahni na gauč a čakaj na smrť, ale až keď sa vrátime z večere!“ Skvěle zahrané (Lasica maximálně sympatický a vtipný, Kolářová zase přesná a správně nesnesitelná), obrovsky zábavné, v mnohém pravdivé a se spoustou hlášek, které by se daly tesat. A konfrontace češtiny a slovenštiny podle mě pozvedla dialogovou rovinu ještě o něco výš. 5*, s chutí si představení zase někdy zopakuju. „Takže to znamená, že sme si celý život navzájem věrní?“ – „Ak hovoríme pravdu, tak áno.“ – „Jako dva blbci.“ – „Ľutuješ to?“ – „Trošku.“ – „Ja tiež.“ ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama