Reklama

Reklama

Synku, synku, cos to proved

  • USA My Son, My Son, What Have Ye Done (více)
Trailer

Obsahy(1)

V domku na předměstí dojde k vraždě, starší žena je při návštěvě sousedky probodena mečem. Na místo přijíždí policejní detektiv Havenhurst (Willem Dafoe) a zjišťuje, že hlavním podezřelým je syn mrtvé ženy Brad (Michael Shannon), který se zabarikádoval v sousedním domě s puškou a rukojmími. Postupně dorazí i Bradova přítelkyně Ingrid (Chloë Sevigny) a kolega (Udo Kier). Z jejich výpovědí a vzpomínek se pomalu skládá obraz toho, co předcházelo tomuto tragickému činu. Film byl inspirován skutečnou událostí. (lola3121)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Prohlašuje, že se jmenuje Farouk, křičí něco o Bohu a háže po nás ovesnou kaši. Je to trochu matoucí. Kdo by to byl řekl. Lynch a Herzog jsou autoři, kteří se pohybují v takové té šedé zóně zdegenerované filmové řeči, v níž si běžný divák (a teď to sousloví nemyslím vůbec pejorativně, sám se v tomto případě do takto vymezené skupiny řadím) nemůže být jistý, co je myšleno vážně, co je myšleno v sebereflektivní nadsázce, co má býti symbolem pro něco jiného a co žádný smysl nemá. Existují tedy v zásadě asi dva fundamentální způsoby, jak si díla spadající do této zóny užít - buď na ně být dostatečně intelektuálně vyspělý, anebo "jen" přístupný tajemné hře s něčím, co nepřinese výsledek a poznání, nýbrž pouze ehm ... radost ze hry. A já si s těmito pány zahraju vždycky rád. 8/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Někteří jen hrají ve hře, jiní rolí žijí.- Psychologické drama o muži, který se vydal do Peru, kde prohlédl. Jeho vnitřní hlas se stal cestou, po níž se rozhodl jít. Dvě dějové linie se prolínají - co bylo a co právě je, aby nakonec složily celý příběh tak, jako když k sobě dáváte dílky puzzle. -Občas pochybuji, kdo je horší, jestli my poldové, nebo kriminálníci.- Snímku dominují výborné herecké výkony. Trocha symboliky, občas se zastaví čas, plameňáci a barvy, kdy převládají bílá, blankytně modrá a černá. Působivé jsou interiéry...ty tunely...Chce se mi napsat - typický Herzog, co málokdy osloví někoho jiného, než své příznivce. -Jeden Řek se sem nedávno přistěhoval. Musel jsem začít zavírat ovce na noc, byly z něho nervózní.- Řecké tragédie jsou tak staré, a při tom popisují výjevy ze života, které jsou mimo čas. p.s. doporučuji nečíst zdejší obsah, o filmu je dobré nevědět vůbec nic. ()

Reklama

Freemind 

všechny recenze uživatele

Divočina a cílená provokace, která si z diváků místy nepokrytě střílí. Nejnovější Herzogův film sice dokáže pěkně lézt na nervy, mást a nezřídka zklamat, ale přesto zůstává zvláštním způsobem poutavý. Geniálně zahrané, bizarní postavy - Michael Shannon předvádí úžasnou jemnohru gest a mimiky, krásně zneklidňující je jeho labilní matka v několika nesnesitelně natahovaných scénách, ve kterých pocit trapnosti doslova téměř teče z obrazovky. Ano, to je kompliment! Herzog perlí, vydatně krmí své diváky drobnými detaily a "random" okamžiky. Úder blesku uprostřed Shanonova proslovu. Dlouhé jízdy přes kalifornské pseudomodernistické bungalovy s kaktusy a plameňáky. Vizuálně úchvatné outro a brilantní práce s kamerou ve scéně na eskalátorech. Střípky všedního života z několika koutů světa. Ruční kamera, která se cpe do obličeje statistům tak drze, že v jedné scéně (mexická venkovní hospůdka) dokonce jako by zapomněla na herce. Místy je těch podivností trochu moc, Herzog sklouzává do samoúčelného vrstvení prázdných symbolů, neudrží strukturu, postavy jen chrlí nesmysly a vnášejí nové a nové zmatky. Tady mi smrdí rukopis Lynche - Herzog ale na rozdíl od Pana Mystifikátora nikdy nesklouzává až do tak prázdné karikatury, je v tom určitá dřevitost, charakter. Můžete ten film milovat nebo nenávidět - zcela jistě o něm ale nelze říct, že by byl banální. Je to výzva. Troufnete si? ()

Chlupis 

všechny recenze uživatele

Od leguánů k plameňákům snadno a rychle aneb oidipovský komplex v rozporu se sebou samým. Nesedne to zřejmě většině, tenhle mix Herzoga a Lynche mi ale osobně dělá až nebezpečně dobře. Udělala by se reklama, vydělalo by se spoustu prachů. Bylo by to skvělý. - Reklama na co? - Co já vím? Ale bude to skvělý. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se po dlouhé době spletl ve výběru filmu, který jsem si vybral na sobotní podvečer. Ono jde o to, že si vždy vybírám snímky u kterých se mi líbí obsah natolik, že jsem si jistý, že ten film ohodnotím minimálně těmi třemi hvězdičkami, ale spíš čtyřmi nebo plným počtem hvězd. U tohoto snímku se mi líbilo, že je natočen podle skutečné události, která se stala v roce 1979 v kalifornském městě San Diego a že tato událost měla známky takového toho morbidního zákulisí, kdy syn zabije svou matku třímetrovou starožitnou šavlí. Moc hezký a zajímavý a dal by se o tom natočit zajímavý film, jenom kdyby si tvůrci nevymysleli zbytek příběhu u kterého si dle jejich vlastních slov sedmdesát procent děje upravili podle nich a proto z toho vznikla nekoukatelná břečka, která je nemastná a neslaná. Tvůrci se soustředili na antihrdinův vnitřní vývoj, který je nezajímavý a při kterém máte chuť to v půlce filmu vypnout, protože dívat se na rozmazlenýho fracka, kterej snad v životě nepracoval a kterej má takový ty pseudointelektuální žvásty, kterejm jsem fakt ani za mák nerozuměl a je pravdou, že ani rozumět nechci. No zkrátka to bylo utrpení a byl jsem z toho celej takovej znervoznělej, že jsem byl rád, že to skončilo. Pak se díváte na vynucené flashbacky lidí, kteří tohoto blbečka znali a myslíte si, že se dozvíte nějakou tu pointu a ono nic. Jedinými plusy, co jsem v tomto snímku viděl byly asi jen ty herecké výkony a to zejména Michaela Shannona, který hrál toho rádoby psychopata, taktéž výkon Grace Zabriskie, která si zahrála poťapanou matku a kterou jsme mohli vidět v seriálu Městečko Twin Peaks, kde si zahrála matku zavražděné Laury Palmerové. Jinak si myslím, že to pro mě byla ztráta času a místo toho jsem mohl dělat nějaké užitečnější věci, třeba uplést si nové ponožky nebo třeba vynést koš s odpadky a umýt špinavé nádobí. Budoucím divákům vřele nedoporučuji a dávám zcela nezasloužených 30%. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Film je již čtvrtou spoluprací Warnera Herzoga s hercem Bradem Dourifem. (Othello)
  • První oficiální promítání tohoto filmu proběhlo na benátském festivalu v roce 2009, přesně na den Herzogových 67. narozenin. (Othello)
  • Většina pracovníků štábu z Herzogova filmu Špatnej polda (2009) pracovala i na tomto filmu. Na obou filmech se podíleli například herci Michael Shannon, Brad Dourif či Irma P. Hall nebo kameraman Peter Zeitlinger a střihač Joe Bini. (Othello)

Reklama

Reklama