Reklama

Reklama

Surikaty

  • Česko Rodina surikat (více)

Obsahy(1)

Strhujíci dokument provázený hlasem Paula Newmana (Ladislav Běhůnek), je o životě surikat. Stanete se svědky tvrdých lekcí, které tyto pouštní šelmy musí absolvovat a které je učí, jak vůbec přežít na drsných jihoafrických planinách. Filmaři strávili přibližně 6 měsíců pozorováním surikat v jejich přirozeném prostředí, abychom i my mohli nahlédnout do jejich společenství a pochopili alespoň částečně nebezpečné zákony neúprosné pouště Kalahari. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (70)

kery- 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelné, kolik mají tyto zvířata společného s člověkem. Nehledě na to, že v mnohém bychom se od nich mohli učit..Perfektně natočené, dojemné a zároveň akční. Jeden by až nevěřil, že mohou mít "akční sekvence" v dokumentu o triceticentimetrových šelmách takovou šťávu. Děkuji Paulovi Newmanovi za to, že mě dokázal tak skvěle provést životem jedné surikatí rodinky z pouště Kalahari.. ()

Gumrice 

všechny recenze uživatele

Sucho, vedro, prach. Strhující a originální dokument, od kterého jsem nemohla odtrhnout oči, natož když je o surikatách, tak komických zvířatech. Dramatická hudba dělala film místy hodně napínavý. Unikátní záběry a úsměvné situace s Kolem dovolují pozorovat skoro životopisný dokument o těchto stvořeních. ()

Reklama

showxman 

všechny recenze uživatele

V průběhu sledování tohoto dokumentu mě napadlo, do jaké míry je tento snímek zrežírován. Přece jenom takový příběh se zvířaty ve volné přírodě jenom tak nenatočíte - kamery na každém kroku i když se váš hlavní hrdina zatoulá mimo své teritorium, napínavé akční scény, kdy zároveň útočí jak orel tak kobra, honičky v podzemních skrýších, ... Když jsem si pak přečetl oficiální komentář distributora k tomuto filmu, ve kterém jsem se dozvěděl, že filmaři strávili asi půl roku jenom natáčením, uvědomil jsem si o jak výjimečný a skvěle zpracovaný dokument se jedná. Surikaty do toho =) ()

elgato 

všechny recenze uživatele

Tenhle asi poslední fimařský počin Paula Newmana, kde nás svým hlasem provází životem surikatího samce Kola od narození po vůdčí postavení ve smečce, je ojedinělým přirodopisným dokumentem. Množství záběrů co natočil folmový štáb jim dalo možnost sestříhat spíše životopisný film Kola než dokument o tomto druhu. Velice zdařilé záběry a výborně režijně zvládnutý příběh nám dá na 1 1/2 hod poznat jaké te je být surikatou. ()

amfetamin 

všechny recenze uživatele

"It’s not easy growing up. It never is for anyone but here in the Kalahari, in the heat and the dust, it’s even harder and Kolo has grown up. He has learned what it is to be a meerkat. He's now old enought to do his duty for the family - to guard, to protect, and to teach the next generation how to survive." Awesome ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama