Reklama

Reklama

Surikaty

  • Česko Rodina surikat (více)

Obsahy(1)

Strhujíci dokument provázený hlasem Paula Newmana (Ladislav Běhůnek), je o životě surikat. Stanete se svědky tvrdých lekcí, které tyto pouštní šelmy musí absolvovat a které je učí, jak vůbec přežít na drsných jihoafrických planinách. Filmaři strávili přibližně 6 měsíců pozorováním surikat v jejich přirozeném prostředí, abychom i my mohli nahlédnout do jejich společenství a pochopili alespoň částečně nebezpečné zákony neúprosné pouště Kalahari. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (70)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem mohla zhlédnout samostatný dokument, který je celistvě věnován těm malým, okouzlujícím, srandovním tvorečkům. Fascinovali mě již nějakou dobu, a proto jsem nesmírně ráda, že jsem viděla tento obsáhlý, přes hodinu trvající, úchvatný dokument. Surikaty jsou hrubá zvířátka:) Děj popisuje slasti a strasti jedné početné surikatí rodinky. V úvodu se setkáváme s mládětem, které poprvé opouští noru. Jeho jméno je Kolo:) Sledujeme jeho vývoj během celého dokumentu. Ten nabízí spoustu uchvacujících záběrů, jež jsou často doplněny o dramatickou hudbu, která jakoby vypadla z nějakého hollywoodského akčního nářezu. Excelentní moment "Surikaty vs. Kobra.":) Snad jediné, co mi zde trošku pochybělo, byly nějaké faktické údaje o jejich živočišném druhu a životě či časová období mezi několika událostmi. ()

Pedro Morales 

všechny recenze uživatele

Úžasný dokumentární snímek o životě jedné surikatí rodinky a především jejího člena Kola. Skvělé africké rytmy doprovází velký počet krásných záběrů a to jak na africkou přírodu, tak těch zobrazujících nám život surikat. A některé záběry, které se autorům podařilo natočit, jsou až neuvěřitelné. Příběh ve vás nejspíš dokáže vyvolat více emocí, než většina dneších filmů. Závěr? Jak už se tu psalo, jako z hollywoodu, až na to že zde se nejelo podle scénáře. ()

Reklama

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Zvířecí dokument bayovského střihu. Západy slunce, zpomalené záběry na dopadající kapky deště, dynamicky sestříhané akční sekvence a oblety kamer. A závěrečné poselství: "Není to tak dávno, co byl Kolo nejslabším článkem. Nyní je klíčovým členem rodiny. Někým, komu se dá věřit. Není lehké dospívat. Pro nikoho. Ale tady v Kalahari, ve vedru a prachu, je to mnohem těžší. A Kolo to dokázal. Naučil se, co to je být surikata. Nyní je dost starý, aby plnil povinnosti k rodině. Hlídal, chránil. A učil další generaci jak přežít.", už nemůže být náhoda. :) ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Dobrodružné pojatie života surikát z pohľadu jedného člena rodiny, malého Kola, spočiatku bezbranného mláďaťa, na konci ostrieľaného lovca a ochrancu. Tieto drobné cicavce sú častým cieľom dokumentov rôzneho charakteru, pretože svojim vzhľadom a postojom na zadných dokážu pripomínať postoj človeka niekedy viac ako ľudoopy a keď sa k tomu pridá zaspávanie v stoji alebo sede, tak je na ne božský pohľad. Film strieda strhujúcu akciu s pohľadmi na západ slnka alebo dažďové kvapky. Záverečná akcia, hoci možno aj strihom upravená, je vrcholom prírodopisného žánru, takéto obraty medzi lovcom a korisťou sa hocikedy nevidia. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Podobně jako mě mrazilo při sledování francouzského filmu Putování tučňáků, tak na stejné emocionální úrovni jsem pociťoval tentokráte rozehřátí nad těmito pozoruhodnými zvířaty. Obdivuji práci s kamerou a zejména střih, příjemně podtržený africkou hudbou. Tribute video ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama