Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklidný předměstský život dobře situované rodiny Brewerových nečekaně rozvrátí šokující smrt staršího syna Bennetta. Otec, matka i mladší bratr se s náhlou ztrátou blízké osoby snaží vyrovnat každý po svém, dobrovolnou izolovanost jejich paralelních světů však „naruší“ Bennettova nová přítelkyně. Je pevně rozhodnuta dozvědět se více o mladíkovi, se kterým ji pojila krátká, ale intenzivní romance. Debutující Shana Festeová natočila nečekaně vyzrálou studii o vyrovnávání se s bolestí, aniž by sklouzla k povrchnímu sentimentu. Její intenzivní psychologický vhled pod zdánlivě idylický povrch středostavovské rodiny byl inspirován dramatem Roberta Redforda Obyčejní lidé. Skvělým Susan Sarandonové a Pierci Brosnanovi v rolích rodičů se svým hereckým výkonem přinejmenším vyrovná jedna z nejtalentovanějších hereček současnosti, Britka Carey Mulliganová. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

castor 

všechny recenze uživatele

Když se syn Kevina Bacona stane nepohodlným v očích skupinky mladých výrostků, oholí si hlavu a začne leštit bouchačku, když se syn Joaquina Phoenixe ocitne pod koly auta, uzavře se do sebe a než zjistí, že právníkem případu je samotný pachatel, téměř se utrápí k smrti. Když přijde o syna Pierce Brosnan, půjde na to zase krapet jinak. Další variace na téma ztráta dítěte špatná určitě není, je to tak trochu do „hezké podoby“ obroušená záležitost, která záhy po závěrečné stmívačce zapadne do škatulky filmů, které vámi projdou a neublíží!! ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Zivot taky, ako ho kazdodenne zazivame... Plny smutku, hnevu, popierania, iluzii, lasky, zloby i klamstiev. Krajsie to natocit snad ani neslo. Vynikajuci herci, jeden ako druhy, hudba ako sita na mieru, pribeh sme samozrejme videli stokrat, ale vzdy sa to da podat krajsie, lepsie, realistickejsie, presne tak, ako sa to podarilo Shane Feste. ()

Reklama

agassi68 

všechny recenze uživatele

To, že Susan Sarandon je pani herečka, dokázala už viackrát. Ale že Pierce Brosnan vie hrať aj niečo iné ako akčného hrdinu, ma dosť prekvapilo. A keďže zvyšok obsadenia nezaostával, nič ma nerušilo si vychutnať ženský pohľad na vyrovnávanie sa s tragédiou v rodine. Aj keď v tak trochu zromantizovanej.. ()

M.E.K.Y 

všechny recenze uživatele

Není všechno zlato, co se třpytí! Dar sice dramatem je, ale postrádá především rychlejší spád a mnohem více vypjatějších a dramatičtějších chvil, než se nám naskytlo v tomto případě. Pak není divu, že výsledkem je malinko nudnější podívaná, což je škoda, protože se z toho dalo vytřískat mnohem víc. Holt Amíci si točí podle sebe a mnohdy to neumí prodat. Námět (ač nijak neoslňují a je celkem ohraný) vykazoval slušný potenciál a psychologické profily všech zúčastněných se podařily vykreslit, ovšem vyznělo to tak nějak kostrbatě. Největším kladem je jednoznačně herecké osazenstvo. Kromě stálic Brosnana a Sarandon mě opravdu velmi, ale velmi mile překvapila vycházející britská hvězda Carey Mulligan. Zahrála opravdu výborně a navíc zde byla nehorázně sympatická! Hudba se držela v mezích žánru. Závěr? Říkám to pořád a řeknu to zase: na dramata evropského formátu to zdaleka nemá! Amíci se snaží hrát na city, ale bez většího efektu. Naštěstí jsou tady skvělí herci, kteří vynášejí toto drama do jemného nadprůměru. ()

denulik 

všechny recenze uživatele

Pekne natočená dráma, nad ktorou by som možno ešte pred dvoma rokmi slintala blahom, ale dnes to už na mňa akosi nefunguje. Tak ako ma na druhý pokus vôbec nedojali Obyčajní ľudia, aj tu mi prišiel výborný námet pomerne nedotiahnutý. Ak má ísť o odhaľovanie vnútra rodiny a psychologickú analýzu smútku a vyrovnávania sa so smrťou, čakám väčšie emócie a takú tú pocitovú facku na záver, ktorá ma pripúta ku kreslu a prevráti vnútornosti naruby. Nedočkala som sa, ale aspoň Carey potešila tak ako vždy. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 17. ledna 2009 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Spisovateľka a režisérka v jednej osobe Shana Feste písala scénar tri mesiace, zatiaľ čo pracovala ako opatrovateľka v Južnej Kalifornii. (EleKtris)

Reklama

Reklama