Reklama

Reklama

Poznáš muže svých snů

  • USA You Will Meet a Tall Dark Stranger (více)
Trailer

Obsahy(1)

Romantická komedie, vypovídající o manželství, rozvodech a nevěře... Hořkým humorem ilustruje, jak lehké je pro naše iluze ze sebe dělat blázny. Vášně, touhy, sny, neklid i stres vykolejí v životě nejenom manželský pár Alfieho (Anthony Hopkins) a Helenu (Gemma Jones), ale i jejich dceru Sally (Naomi Watts) s manželem Royem (Josh Brolin). Poté, co Alfie opustí Helenu, aby dohnal své mládí a věnoval se energické, svobodomyslné dívce na telefonu jménem Charmaine (Lucy Punch), se Helena odvrací od racionálního přístupu k životu a řídí se praštěnými radami kartářky. Sally, nespokojená ve svém manželství, se zamiluje do pohledného majitele galerie Grega (Antonio Banderas) a její manžel Roy, nervózně čekající na reakci na svůj první rukopis, se zblázní do tajemné ženy Die (Freida Pinto), kterou pozoruje z okna svého bytu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (371)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Woody své příznivce každoročně obšťastňuje novým filmem a já stále nemám dost a volám: JEŠTĚ! "You Will Meet a Tall Dark Stranger" je dalším skvělým zářezem v jeho filmografii a jsem v silném pokušení vytáhnout své hodnocení na maximum. Poznal jsem tam řadu motivů z Allenových předchozích filmů, stejně tak postavy nesly řady rysů postav z dřívějších mistrových snímků. V kontextu současné filmové produkce hodnotím tento snímek jako inteligentní a oduševnělý nadstandard, která rozehrává rafinovanou hru se svými postavami, skýtající řadu momentů k zamyšlení. Těším se na další Allenovy filmy a pošetile doufám, že jich bude co nejvíce a budou jen lepší a lepší. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Vyzrálý Woody, jak ho mám ráda - hravý, zveličující, zesměšňující a zde navíc i noblesní, a přes všechnu tu tragiku vlastně velmi uvolněný. Ženské obsazení bez chyby (včetně úžasných kostýmů), z mužského mi nesedl Josh Brolin, zato mi přijde, že své alter ego Woody tentokrát rozdělil do dvou postav - Heleny Gemmy Jones a Alfieho Anthonyho Hopkinse, přesně podle své rozpolcenosti... Woody neohromující, ale právě ten, kterého mohu vidět s chutí znovu. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Woody, woody, co jsi to provedl. Neříkám, že You Will Meet a Tall Dark Stranger je vyloženě špatný film, ale s takovýmhle castingem (Hopkins, Watts, Pinto, Banderas) šlo udělat mnohem více. Začal bych hlavně u konce. A to doslova, protože ten konec mě ani nezklamal, protože tam vlastně žádný nebyl. Přišlo mi, jako by se Woody ve střižně rozhodl posledních 10 až 15 minut, které by všechny dějové linky nějak ukončily, prostě vystřihnout a vyhodit. Celou dobu jsem si říkal, že tohle je vcelku fajn snímek, kterému bych i dal těch 70 %, ale pak mě bohužel zklamal ten (ne)konec. Každopádně se sluší taky napsat, že to je fajn film ve smyslu, že Woody si celou dobu hraje se starým příslovím "kdo s čím zachází, ten s tím také schází" a je to poznat právě ke konci. Za to má plus. Sečteno podtrženo, je to takový lepší průměr od Woodyho, kterému (hlavně kvůli obsazení) dám za nějaký ten čas ještě jednu šanci. 60 %. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Dám 4* :-) Možno preto, že rozmenené na drobné sú tu bežné príbehy partnerských aj rodinných vzťahov, o akých som (hoci skôr osve, než v jednej rodine) počula rozprávať aj ja - tutok od nás, z mesta či dediny... sú proste univerzálne, a práve Woody ich dokáže podať takým spôsobom, že vyzerajú vierohodne - sú uveriteľné a zároveň zábavné. Tragikomika je jeho špecialita a mne sa to páči. V poslednom čase síce zachytávam názory, že Woody už začína byť banálny, že sa opakuje... ale mňa stále baví, a trochu tej ľudskej banality je súčasťou sveta - on to vníma a dokáže citlivo i rafinovane zakomponovať do diela. Len to s jeho dávkovaním netreba jednorázovo preháňať, aby sa neomrzel. Lenže to platí pre všetko ;-) ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Nikomu inému by som neveril. Woody Allenovi to žeriem! Takto koncentrovane cynický chrcheľ si môže dovoliť vyplúť iba on. A iba on dokáže takto si uľavovať a zároveň (sa) zabávať. Nemoralizuje, nesúdi, od toho má na míle ďaleko. Pobavene sleduje to najväčšie a v celej svojej prízemnosti aj tak najkrajšie predstavenie vôbec. A čo viac, delí sa o to s nami ako najlepší kamarát. Radosť ho poznať! ()

Galerie (65)

Zajímavosti (10)

  • Celosvětová premiéra proběhla 15. května 2010 na Mezinárodním filmovém festivalu v Cannes. (Duoscop)
  • Keď mladý tréner masíruje Hopkinsovu ženu, môžete si všimnúť, že v každom zábere má ruky na jej nohe položené inak. (Johnny.ARN)
  • Jedná se o první film v režii Woodyho Allena, který nepomáhal produkovat Charles H. Joffe. Po téměř čtyřicetileté spolupráci Joffe zemřel v červenci 2008. (novoten)

Související novinky

Woody se stěhuje do Paříže

Woody se stěhuje do Paříže

04.03.2010

Po Barceloně a Londýně se jeden z nejpilnějších režisérů současnosti přesouvá do francouzské metropole. Jeho nový film, který začne natáčet v létě, jako obvykle nemá název a zápletka je držena v… (více)

Reklama

Reklama