Reklama

Reklama

V moderním, rodinném a komediálním 3D pojetí klasické pohádky Jonathana Swifta hraje Jack Black (Škola ro(c)ku, King Kong) Lemuela Gullivera, obyčejného chlápka, který třídí poštu v redakci newyorských novin a sní o tom, že z něj bude autor cestopisů. Podfukem se mu podaří přesvědčit editorku Darcy, kterou tajně miluje, aby ho pověřila napsáním článku o Bermudském trojúhelníku. Během výpravy na Bermudy Gulliver ale ztroskotá a dostane se do dosud neobjevené země Liliputánů. Zde je sice nejprve zatčen generálem Edwardem (Chris O’Dowd), ale již brzy se z něj stane všemi obdivovaný a respektovaný obr. Gulliver pomáhá prostému hochovi Horatiovi (Jason Segel) namluvit si princeznu (Emily Blunt) a sám dokáže porazit nepřátelskou armádu Blefusciánů. K tomu přidá několik smyšlených povídaček o tom, jak vymyslel největší vynálezy světa a jak byl ve středu dění těch nejdůležitějších světových událostí a jeho důležitost nabývá vskutku obřích rozměrů. Když ale vyjde najevo skutečná pravda o tom, co je zač, ztratí Gulliver veškerou přízeň, kterou si u Liliputánů vydobyl. Navíc se kvůli němu Liliputáni ocitnou ve velkém nebezpečí, a tak mu nezbývá nic jiného, než nalézt způsob, jak napravit všechny škody, které spáchal. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (527)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jack Black se jako nesmělý čtyčicátník a s největší pravděpodobností i panic v nudné práci, shodou náhod a svou blbostí dostane do světa, ve kterém je obdivovaným i nenáviděným obrem. Vzhledem k obsazení se mohlo jednat o zábavnou taškařici pro celou rodinu, ale vtipu je zde absolutní minimum a ve většině případů film působí neskutečně trapně. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Black, hrající po sté svérázného rockera, je obézní Godzilla v šortkách a teniskách, co bojuje s liliputím Megatronem. Slovníkem Anthonyho Burgesse, autora Mechanického pomeranče: „Než znovu lukovat tento físíz, to raději 80 minut bušit gulliverem do zdi…“ Objektivně vzato, Letterman by si zasloužil, aby nad něj nakráčel 150-metrový Jonathan Swift a pochcal ho jak Douglas rybu, ale ten kluk je v tom nevinně. Vždyť dělá komedii v časech, kdy hranice mezi rozšafnou milostí a debilní trapností prakticky neexistuje a já věřím, že cílové publikum (mládež, dobíjející si čipy do školní jídelny) nejen, že zasáhl, ale i dostatečně literárně vzdělal a anglosaské satiriky je už možno v osnovách s klidným srdcem přeskočit.. ()

Reklama

Hellboy odpad!

všechny recenze uživatele

Chudák Swift by mohl rotovat v hrobu rychlostí blížící se rychlosti světla, z jeho satirických knih nezbylo nic, žádné zamyšlení, pusto. Pokud měl čirou náhodou tento film přiblížit Swiftovo dílo dnešním generacím - což by vůbec nemusel být špatný záměr - tak samozřejmě naprosto zklamal. Tohle je naprosté znásilnění literatury. Blackovy Gulliverovy cesty představují dokonalý koncentrát snad všeho, co na Novém novém novém Hollywoodu nesnášim, ať už je to celý rámcový příběh o chudáčkovy z podatelny, který si po pěti letech najde cestu k ženě svého srdce, nebo třeba muzikálový závěr, který tvoří jakousi plesnivou třešničku na dortu, naprostý vrchol (čti dno) tohoto díla, a u nějž pořád nedokážu pochopit, kde přesně se v tom filmu tak náhle vzal. ()

Larky 

všechny recenze uživatele

Nejtvrdší vzorek hulili tvůrci Tureckých hvězdných válek v roce 1982 a protože ten rok byla slušná úroda, rozhodli se, že archivují něco i dalším generacím.Čas od času se stane, že se archiv otevře a něco málo se nabije do skla (špeky se nebalí, protože pak by toho z archivu rychle ubývalo), udělá se pohodová atmosféra, skleněnka koluje a všichni přítomní se smějou i největším kravinám a napadají je věci, které jsou za hranicemi lidského vkusu a logiky.Tuto proceduru zřejmě absolvoval i tým kolem Roba Lettermana, jinak si totiž nedokážu vysvětlit, jak mohlo někoho napadnout (a poté ještě nepochopitelněji...i ztvárnit) tuto dementní (ne)komedii.Gulliver's Travels nejsou vtipným filmem, spíš dosti trapným, se spoustou totálně WTF scén (Jack Black močící na hořící palác v zemi Lilliputů...cože?), s logikou, která si udělala hodně dlouhou a dalekou dovolenou (během chvíle lilliputy postavený luxusní byt v lidské velikosti...cože kurva?) a tupým scénářem psaným 4 letým dítětem scénáristy.Zkomedializování klasických pohádek se nebráním, ale nesmí to být za cenu nelogičností a scén, které jdou za hranice absurdity.Gulliver's Travels jsou zklamání a s tím, že mám rád Jacka Blacka jsou pro mě zklamáním dvojnásobným - lepší 1*. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Co Gulliverovi chybí na scénáři, to dohání hereckým obsazením. Jack Black předvádí své typické kreace od směšné chůze až po zpěv, princezna v podání Emily Blunt je úžasná, generál Chrise "Roye" O'Dowda nemá chybu, Jason Segel v roli liliputánského parťáka nezklamal a Amanda Peet potěší už jen svou přítomností. Zkrátka zábavná oddychovka, kterou mnozí odstřelili "díky" českému dabingu. Já jsem naštěstí viděl film v originále. 70% ()

Galerie (78)

Zajímavosti (21)

  • Emily Blunt odmítla obsazení ve snímku Iron Man 2 (2010), aby mohla hrát v tomto filmu. (D3VIL)
  • Film ještě před celosvětovou premiérou mohli zhlédnout soutěžící Survivoru v Nicaragui, jakožto jednu z cen při jedné ze soutěží. (krusty7)
  • Jonathan Swift napísal Gulliverove cesty v 18. storočí, keď svet nebol ešte celkom objavený a ostrov plný Liliputánov nebol nepredstaviteľný. Dnes to už neplatí, a tak sa tvorcovia rozhodli presunúť Gullivera do alternatívneho sveta. (krasomama)

Reklama

Reklama