Reklama

Reklama

V moderním, rodinném a komediálním 3D pojetí klasické pohádky Jonathana Swifta hraje Jack Black (Škola ro(c)ku, King Kong) Lemuela Gullivera, obyčejného chlápka, který třídí poštu v redakci newyorských novin a sní o tom, že z něj bude autor cestopisů. Podfukem se mu podaří přesvědčit editorku Darcy, kterou tajně miluje, aby ho pověřila napsáním článku o Bermudském trojúhelníku. Během výpravy na Bermudy Gulliver ale ztroskotá a dostane se do dosud neobjevené země Liliputánů. Zde je sice nejprve zatčen generálem Edwardem (Chris O’Dowd), ale již brzy se z něj stane všemi obdivovaný a respektovaný obr. Gulliver pomáhá prostému hochovi Horatiovi (Jason Segel) namluvit si princeznu (Emily Blunt) a sám dokáže porazit nepřátelskou armádu Blefusciánů. K tomu přidá několik smyšlených povídaček o tom, jak vymyslel největší vynálezy světa a jak byl ve středu dění těch nejdůležitějších světových událostí a jeho důležitost nabývá vskutku obřích rozměrů. Když ale vyjde najevo skutečná pravda o tom, co je zač, ztratí Gulliver veškerou přízeň, kterou si u Liliputánů vydobyl. Navíc se kvůli němu Liliputáni ocitnou ve velkém nebezpečí, a tak mu nezbývá nic jiného, než nalézt způsob, jak napravit všechny škody, které spáchal. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (527)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jelikož nechci omylem zašlápnout nějakého liliputa, tak se v budoucnu vyhnu bermudskému trojúhelníku, abych se nepropadl někam, kde mi ukrutně naloží nejstatečnější liliputský podgenerál Edward Edwardian. Mám sice výškovou převahu asi 188 cm, ale s tímhle zuřivě zábavným týpkem se rozhodně nechci dostat do konfliktu. Kromě vynikajícího Edwarda jsem však viděl pouze lehce zábavý průměr, při kterém dostala klasika solidní nakládačku, ale z té se jistě čase vzpamatuje. Důvod pro nějakou budoucí opětovnou návštěvu Liliputánie jsem však nenalezl, protože ani Black netrdloval zase tak blízko hranice svých bavičských schopností. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Gulliver je až príliš veľká hovadina na to, aby sa dal brať aj ako fantasy. Preto zostáva v popredí len humor. A s ním to tiež nie je najlepšie; Film sa sústreďuje hlavne na tých menších divákov a teda aj vtipy sú na detskej úrovni (močenie na hlavného záporáka). Nebyť Jacka Blacka, je možné, že by som išiel k odpad!-u (neskutočne presladený koniec sa len ťažko dá pretrpieť bez ujmy), ale ten Black tam chvalabohu je a s ním aj kopec odkazov na hudobné a filmové klenoty, ktoré priniesli pár momentov, kedy som sa aj úprimne zasmial. Ale viac ako dve hviezdičky dať aj tak nemôžem. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Co Gulliverovi chybí na scénáři, to dohání hereckým obsazením. Jack Black předvádí své typické kreace od směšné chůze až po zpěv, princezna v podání Emily Blunt je úžasná, generál Chrise "Roye" O'Dowda nemá chybu, Jason Segel v roli liliputánského parťáka nezklamal a Amanda Peet potěší už jen svou přítomností. Zkrátka zábavná oddychovka, kterou mnozí odstřelili "díky" českému dabingu. Já jsem naštěstí viděl film v originále. 70% ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Kdo čeká blackoviny jako Škola ro(c)ku nebo Králové ro(c)ku, které jsou plné vtipu a originálních průpovídek, spíš se může připravit na promarněný potenciál roku. Jack Black je proslulý svým trochu drsnějším humorem, který není pro každého. Vulgarismy obvykle nešetří. Coby Gulliver ale postrádá vtip, je přeslušnělý a díky boubelatému pivásku, který mu opět o něco povyrostl, i ztratil charisma. Ne, opravdu se nesměju, když porazí lodní flotilu tím, že se mu od pupku odrazí dělové koule. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Joe Stillman, Nicholas Stoller / Based on Gulliver's Travels by Jonathan Swift | Hudba: Henry Jackman | Produkcia: John David, Gregory Goodman, Ben Cooley, Jack Black | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: David Entertainment, Dune Entertainment | Rozpočet: 112 miliónov $ | Tržby: 237,382,724 $ || Keď človek zabudne na predlohu, a odpustí si umelecký nadhľad, možno to celé dopozerá s konštatovaním, nakoľko sa posunul vývoj bluescreen a CGI. Škoda tých nanútených JackBlack vtipov, bez toho by to bolo možno i za tri. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (20)

  • Emily Blunt odmítla obsazení ve snímku Iron Man 2 (2010), aby mohla hrát v tomto filmu. (D3VIL)
  • Taylor Lautner měl původně hrát Horatia, ale producenti uznali, že je příliš mladý a obsadili staršího Jasona Segela. (D3VIL)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. prosince 2010 v Los Angeles. (Varan)

Reklama

Reklama