Reklama

Reklama

V moderním, rodinném a komediálním 3D pojetí klasické pohádky Jonathana Swifta hraje Jack Black (Škola ro(c)ku, King Kong) Lemuela Gullivera, obyčejného chlápka, který třídí poštu v redakci newyorských novin a sní o tom, že z něj bude autor cestopisů. Podfukem se mu podaří přesvědčit editorku Darcy, kterou tajně miluje, aby ho pověřila napsáním článku o Bermudském trojúhelníku. Během výpravy na Bermudy Gulliver ale ztroskotá a dostane se do dosud neobjevené země Liliputánů. Zde je sice nejprve zatčen generálem Edwardem (Chris O’Dowd), ale již brzy se z něj stane všemi obdivovaný a respektovaný obr. Gulliver pomáhá prostému hochovi Horatiovi (Jason Segel) namluvit si princeznu (Emily Blunt) a sám dokáže porazit nepřátelskou armádu Blefusciánů. K tomu přidá několik smyšlených povídaček o tom, jak vymyslel největší vynálezy světa a jak byl ve středu dění těch nejdůležitějších světových událostí a jeho důležitost nabývá vskutku obřích rozměrů. Když ale vyjde najevo skutečná pravda o tom, co je zač, ztratí Gulliver veškerou přízeň, kterou si u Liliputánů vydobyl. Navíc se kvůli němu Liliputáni ocitnou ve velkém nebezpečí, a tak mu nezbývá nic jiného, než nalézt způsob, jak napravit všechny škody, které spáchal. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (527)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Můžete se o Blackovi myslet cokoliv, rozhodně nevypadá jako Errol Flynn, není to taky žádný další Pacino nebo DeNiro, některá jeho gesta jsou přehnaná a zvukové projevy (obzvláště ještě nadabované) hodně trapné, ale jinak ho mám rád, především díky všem těm jeho rock'n'rollovým a filmovým vskuvkám, kterým se nevyhneme snad v žádném jeho filmu. Tady to jsou Kissáci, Guns'n'Roses nebo Star Wars. No a jako příjemná oddechovka, u které se dá vypnout, je tenhle film naprosto v pohodě. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Opravdu stejná ptákovina jako Noc v Muzeu 2 tyhle dva filmy jsou si dost podobný jenže tomuhle dávám o hvězdu navíc za zpracování ktery je užasné..jinač příběh hodně přehnaný ale až moc možná tak pro děti, ano děti by to bavilo, mě to neuchvátilo čekal jsem větší legraci..je to spíš romanticko-dobrodružná slátanina pro děti ;) ()

Reklama

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Gulliverovy cesty byly u hodně lidí dost očekávaným filmem a podle hodnocení to vypadá, že jde o zklamání. Já jsem žádný zázrak nečekal a dostal jsem co jsem očekával. Chvílemi jsem se zasmál, herecké obsazení bylo OK (hlavně Emily Blunt byla ve filmu vysloveně krásná) a našla by se tu i myšlenka takže 5/10. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

PŘÍŠERA ! Náš zachránce!.... Baví vás ti Blackovi stále se opakující chlápci? Otylí looseři s chlupatým tělem a láskou k rocku? Co celej film pod sebe kydaj bordel, aby v závěru procitli a osvíceni ho po sobě uklidili? Tak to sedíte dobře! Jeho Gulliver tohle všechno (překvapivě) nabídne. Výsledkem je neškodný produkt s trochou humoru a romantiky, kterej není (ani moc) trapnej a děti to budou chtít (někdy) vidět znovu. Příběh totiž těží z dobrýho námětu a já se divím, že Gullivera nenapadne natočit někoho ,,normálního“. 2a½! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci vidět liliputí KISSáky. 2.) Jsem sběratel materiálů o J.Blackovi a Bermudským trojúhelníku. 3.) Říkají o mě, že jsem ,,velká chlupatá příšera“ a nevím, jak toho využít. 4.) Chtěl bych být ...panenkou. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Tak si přiznej, z tebe nikdy nic velkého nebude..........Gullivere.......... Gumová kachnička v bedně poslední záchrany mě rozesmála. Potápěči mají nádherně zdobené vodní přilby. U scény, kdy Gulliver hasí požár paláce, jsem řval smíchy. CITÁT - Chtěla jsem jen náramek, ne velkou chlupatou obludu.......... Pidi KIss se songem Rock and Roll all night http://www.youtube.com/watch?v=Env5iMrBjws jsou naprosto úžasný. CITÁT - Tohle byl dobrý nářez........... Jack Black si tu hraje jako malé dítě. Zato muzikálový dodatek z protestním válečným songem, se mi nelíbil a ani se tam moc nehodil. Úvodní i finální titulky jsou povedené. Film je remakem, já je moc nemusím, ale díky Jackovi Blackovi se tento remake vcelku povedl. Bonus na dvd je plný další srandy, tak si ho nenechte ujít. Hudbu k filmu měl na starosti Henry Jackman. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (21)

  • Emily Blunt sa v jednom z rozhovorov priznala, že postava princeznej bola zatiaľ "najdievčenskejšia" rola v jej kariére. (Fabrinka)
  • Film ještě před celosvětovou premiérou mohli zhlédnout soutěžící Survivoru v Nicaragui, jakožto jednu z cen při jedné ze soutěží. (krusty7)
  • V závěru filmu „noviny“ zobrazují nesmyslný časový úsek 20. červen 2011 - 3. červen 2011. (KucC)

Reklama

Reklama