Reklama

Reklama

Skrytý

Trailer 1

Obsahy(1)

Kai Koss se vrací na místo, kde vyrůstal se svojí krutou a bezcitnou matkou, od které před devatenácti lety utekl. Dnes už je mrtvá a Kai po ní zdědil majetek a dům, který s ní jako malý sdílel. Zde se mu začínají vyjevovat děsivé vzpomínky. (Vojtino)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (96)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Skjult bych zařadil mezi takové milníky skandinávské tvorby. Ve své podstatě je polovina filmu velice zajímavá a divák je doslova vtažen do děje, protože tvůrci dokázali navodit opravdu skvělou atmosféru, ale postupem času začne napětí opadat. Čím víc se blíží konec filmu, tím přestává být zajímavý a stává se z něj obyčejný průměr. Přesto všechno si myslím jde o lepší průměr, který si zaslouží 60%. Mohlo to být i mnohem víc, kdyby to režisér na závěr tolik nezkazil. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Norský horror o strašidelném domě hluboko v lesích a jednom děsivém tajemství. Režisér Villmarku opět předvedl svůj talent pro vytváření mimořádně děsuplné atmosféry, bohužel jen v první půlce filmu. Ta druhá se zvrtne v jakousi mysteriozní detektivku a to mi příliš nesedlo. Jak měl Skrytý solidně našlápnuto na jeden z nejvýraznějších skandinávských hororů, tak scénář ho ke konci nesmyslně pohřbil. Škoda, ale za ty dvě lekačky a prvních 40 minut poctivé hrůzy mu jsem přesto vděčný. Já ty lesní horory prostě můžu... ()

Reklama

Teabag 

všechny recenze uživatele

Po přečtení zdejších komentářů jsem nabyl dojmu, že si Skjult snad ani nepustím. Nakonec jsem to udělal a skutečně... dodívával jsem se na to na pětkrát, což se mi moc často nestává. Námět filmu ale musím pochválit. Scénář z něho ale bohužel dokázal dostat sotva polovinu potenciálu. Režie to srazila ještě níž. Kristoffer Joner to zvládl zahrát dobře. Ostatní herci už tak dobří rozhodně nebyli. Nakonec 5/10. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Po letmém nakouknutí do ostatních komentů se nestačím divit, ale asi tuším, proč se to vlastně nelíbí. Øie trochu kopíruje sám sebe, jen si k těm potemnělým smrkovým lesům přibral ještě jeden polorozpadlý dům a nehezké vzpomínky na dětství. Že se vás bude snažit vylekat tam, kde to čekáte, mi nevadilo. Naopak jsem si užil dobré postavy, plasticky napsané i zahrané, byť lehce ovanuté odérem archetypu, a dobře fungující žánrovou práci, která se důsledně vyhýbá krvavým vodotryskům a opět si, podobně jako v režisérově prvotině, užil důslednou práci s atmosférou, která stojí a padá hlavně na tom, zda-li hrdinům fandit chcete, anebo ne. Kai Koss sice není sympaťák (Kristoffer Joner je typický zachmuřený Nor), ale u mě bodoval. A vtipná pointa jako bonus. Nejde o to jaká, ale jak. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Výtečně natočený psychologický thriller, který však doplácí na vyumělkovaný scénář, takže mnohdy působí až abstraktně. Nemám nic proti snaze okořenit hororový žánr špetkou artu, jenomže v tomto případě to jde občas až za hranici únosnosti. Přesto mě film určitě zaujal. Kristoffer Joner zvládá hlavní roli znamenitě, a přestože jsem se ke konci už poněkud ztrácel, celkově jsem měl z filmu docela dobrý pocit. Každopádně to je lepší než režisérův předchozí film Villmark. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v kraji Hordaland na západě Norska. (Cheeker)

Reklama

Reklama