Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračování jednoho z největších kasovních trháků v dějinách filmu. Na obrazovce zuří těžké boje a držitel Oscara Lee Marvin se vrátil, aby vedl ještě špinavější tucet. Další držitel Oscara Ernest Borgnine se objeví v roli chladnokrevného generála Wordena, který dá povel ke zřízení speciální jednotky složené z drsných zločinců. Marvin představuje prohnaného majora Reismana, který má jedinou šanci, jak uniknout válečnému soudu. Má velet šílené sebevražedné akci v nacistickém Německu. Cílem je zlikvidovat jistého německého generála. Tento napínavý a odvážný nervák se stal klasikou mezi dobrodužnými akčními filmy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Téměř dvacet let je téměř dvacet let. Šlo to dost poznat i na kvalitě výkonu samotného Lee Marvina, ale pořád patřil k tomu lepšímu, co nám tento televizní film nabídl. Oproti jedničce je to minimálně o třídu a půl horší, navíc nelze přehlédnout, že se v mnohém tvůrci opičili po svých předchůdcích (nejen některými scénami, ale i hláškami). Druhá dvanáctka (no na chvíli třináctka) byla rovněž o poznání horší (hlavně co se charakteristik postav – ale i hereckých výkonů týče) a jediný kdo mi dělal opravdu radost, byl „Billy z Predátora a bývalý pornoherec“ Sonny Landham. Jejich následné vlakové dobrodružství se nese v duchu mnoha přemrštěných scén, nelogických kopanců (to jako měli čas během přestřelky hrát na piano…?), ale zas na druhou stranu se tu dá najít i několik pěkných situací a záběrů. Dvojka je tak o poznání slabší než původní film, ale pořád se ještě zuby nehty drží průměru. 50% ()

Beliel 

všechny recenze uživatele

Nelze se oprostit od jedničky takže dvojka z toho vychází velmi zle. Pokud dám jedničce čtyři hvězdy, tak zde musím o půlku méně, protože je to dvakrát tak horší. Bohužel se nepovedlo zasazení děje (totální kopie jedničky). Vzhledem ke stáří v obličeji herců z prvního dílu je zasazení opět do druhé světové války trochu přehmatem. Výběr jeho jednotky je slabší a někteří členové jsou tam zcela zbytečně. Ve filmu je i dost hluchých míst a přehmatů. Černoch v německé vojenské khaki uniformě :-D Zcela neodhalitelný, že? :-D Střela do hlavy jednoho z členů komanda, který se chytí za čelo, upadne a následně má jen škrábnutí...no, proč ne, že jo...Ve chvíli, kdy německé motorky honí špinavce jedou v řadě za sebou a přesto všichni střílí...Mám za to, že by to přežil jen ten vzadu, ale ne tak zde :-D Jedná se sice o televizní film, ale to nic nemění na faktu, že tohle se moc nepovedlo. Jednou a dost! ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na to, že ide o televízne spracovanie a pokračovanie prvého filmu, to obstojí. Pomáhajú mu v tom nielen ponechaní dvaja "vyslúžilci" z prvého filmu - charizmatický Marvin a Borgnine čoby generál so svojským humorom, ale aj dobré akčné scény. Samozrejme na to, že je to celé televízne a tiež fakt, že vojnové filmy boli v 80-tkách už mimo "módy". Preto ide prepáčiť aj niektoré chyby ako 80-tkové účesy Američanov, prítomnosť afroamerického herca, jednoduchšie vojnové scény či to, že spracovanie príliš nevykresľuje dobové Francúzsko. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

60% Nebrala jsem to jako pokračování slavného filmu, ale jako samostatný film. Občas jsem se zasmála, ale to bylo asi tak všechno. Přesto kdybych měla srovnat s jedničkou - chyběl tomu šmrnc, v menší míře vtip a především tak vynikající herci jako v jedničce. Lee Marvin sice značně zestárl, ale je stále skvělý jako v předchozím filmu. Také mě mrzelo, že výcvik byl tak krátký a také závěrečná scéna nepatřila mezi ty obzvláště zdařilé. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Druhe pokracovanie o tucte odpisanych ludi zo spolocnosti armady ma podobneho ducha ako v jednotke, ale nemoze sa mu rovnat, ale tiez nemozem napisat, ze je to nejaky brak, co sa neda skuknut aspon jedenkrat. Tentokrat film neni taky dlhy ako jednotka a ma klasicku stopaz filmu a to hodinu a pol, co je norma vo filme. V tomto diely ide len o jedneho generala, ktoreho treba sprovodit zo sveta. Dokonca aj ukazali samotneho stryka Adiho:) Toto dobrodruzstvo za generalom dycha takym nizkym rozpoctovym dojmom, kde to skripe skoro vo vsetkom. Da sa to prehltnut a preto hor sa proti Nackom s bandou skrachovancov:) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Několikrát během filmu si lze všimnout, že ústí hlavní je "zašpuntované". (karda1)

Reklama

Reklama