Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračování jednoho z největších kasovních trháků v dějinách filmu. Na obrazovce zuří těžké boje a držitel Oscara Lee Marvin se vrátil, aby vedl ještě špinavější tucet. Další držitel Oscara Ernest Borgnine se objeví v roli chladnokrevného generála Wordena, který dá povel ke zřízení speciální jednotky složené z drsných zločinců. Marvin představuje prohnaného majora Reismana, který má jedinou šanci, jak uniknout válečnému soudu. Má velet šílené sebevražedné akci v nacistickém Německu. Cílem je zlikvidovat jistého německého generála. Tento napínavý a odvážný nervák se stal klasikou mezi dobrodužnými akčními filmy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po pravde receno, cekal jsem, ze to bude daleko horsi. V kazdy minute filmu je videt, ze to je televizni film a nebylo moc financi, kamera je taky nic moc, ale ja se vcelku bavil. Sice je tu krapet odflaklej vycvik vojaku, ale akce to pak vynahradi. Misty byla mozna napinavejsi nez v prvnim dile. Navic tu vse nejde podle planu a parkrat se neco posere a spinavci tentokrat delaj neskutecny problemy, furt se jim neco nezda, ale zase to nejsou takovy sympataci, jako v prvnim dilu, je to proste jen takova sebranka. Co se tyce Lee Marvina, ten na to porad ma, akorat vypada jak kdyby byl moc dlouho v saune. Slusna televizni zabava. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Kdybych si odmyslel to, ze jsem videl jednicku, tak by se mi ten film urcite libil. No, mi se libil i tak. Dvojka tak trochu brala spoustu momentu z jednicky, ale jak rikam, kdyz si to odmyslim, vznikne dobrej televizini film. Stopaz mi vyhovovala, nic se oc neprodluzovalo, bylo to dobry a obcas jsem i zasmal. Ten konec s tim Hitlerem byl taky hodne dobrej. ()

Reklama

Beliel 

všechny recenze uživatele

Nelze se oprostit od jedničky takže dvojka z toho vychází velmi zle. Pokud dám jedničce čtyři hvězdy, tak zde musím o půlku méně, protože je to dvakrát tak horší. Bohužel se nepovedlo zasazení děje (totální kopie jedničky). Vzhledem ke stáří v obličeji herců z prvního dílu je zasazení opět do druhé světové války trochu přehmatem. Výběr jeho jednotky je slabší a někteří členové jsou tam zcela zbytečně. Ve filmu je i dost hluchých míst a přehmatů. Černoch v německé vojenské khaki uniformě :-D Zcela neodhalitelný, že? :-D Střela do hlavy jednoho z členů komanda, který se chytí za čelo, upadne a následně má jen škrábnutí...no, proč ne, že jo...Ve chvíli, kdy německé motorky honí špinavce jedou v řadě za sebou a přesto všichni střílí...Mám za to, že by to přežil jen ten vzadu, ale ne tak zde :-D Jedná se sice o televizní film, ale to nic nemění na faktu, že tohle se moc nepovedlo. Jednou a dost! ()

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že jsem nemile překvapen. To, že děj je založené na stejné kostře jako jednička se dá zkousnout, ovšem co mi přijde trapné je černoch v uniformě SS, a ta scéna kdy se na nějakém vlakovém nádraží objeví Hitler, kterému zamaže ksicht krev generála Dietricha. Totální nesmysl, prostě fakt slabota, zabít generála, aby mohla válka pokračovat ? ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na to, že ide o televízne spracovanie a pokračovanie prvého filmu, to obstojí. Pomáhajú mu v tom nielen ponechaní dvaja "vyslúžilci" z prvého filmu - charizmatický Marvin a Borgnine čoby generál so svojským humorom, ale aj dobré akčné scény. Samozrejme na to, že je to celé televízne a tiež fakt, že vojnové filmy boli v 80-tkách už mimo "módy". Preto ide prepáčiť aj niektoré chyby ako 80-tkové účesy Američanov, prítomnosť afroamerického herca, jednoduchšie vojnové scény či to, že spracovanie príliš nevykresľuje dobové Francúzsko. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Několikrát během filmu si lze všimnout, že ústí hlavní je "zašpuntované". (karda1)

Reklama

Reklama