Reklama

Reklama

Frozen

  • Velká Británie Frozen
Trailer

Skupinka fanúšikov snowboardu a ostatných zimných športov poblúdi v mrazivom počasí a bude sa musieť popasovať s bojom o prežitie. (tom88)

Videa (1)

Trailer

Recenze (514)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Frozen měl být filmem minimalistickým, ve výsledku je však pouze filmem nudným, scenáristicky značně nedopečeným a v některých chvílích i výrazně nelogickým, což platí především o nevěrohodném chování postav. Vskutku mrazivě napínavých momentů tu je poskrovnu a na celém filmu je znát, že tvůrci, ač disponovali celkem dobrým základním námětem, od druhé poloviny takříkajíc vařili z vody, aby se vůbec dobrali celovečerní stopáže. Nebýt krátkých výstupů hladových vlků, nehnulo by to se mnou vůbec. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Zhlédnutí tohoto snímku jsem z důvodu jisté sugestivity odkládala do doby, kdy bude okolí zasněženo a venku bude mrznout. Abych tak ještě více byla v souladu s filmovým prostředím:) Jakkoliv tento film postrádá ve větší či menší míře jistá technická či logická fakta, o nichž se v komentářích i diskuzích četně spekuluje, tak můj celkový dojem z tohoto dramatu jimi byl poznamenán jen minimálně. Snímek disponuje postupně gradovaným napětím, doslova "mrazivou" atmosférou, smysluplnými dialogy, přirozenými hereckými výkony a pár dost drsnými scénami. Shawn Ashmore, mě především známý jako "Iceman" z X-Menů si vyzkoušel, jaké to je opravdu mrznout. Kevin Zegers se zde snažil dostat ze zapeklité situace, ale bohužel se nezdařilo (chudák). A Emma Bell zase předvedla typickou hrdinku moderního thrilleru, kde jde o přežití party mladých lidí, pro něž se naplánovaná akce v obyčejném dni změnila v boj o přežití. Sympatickou, krásnou, ukřičenou, a s mírnými známkami hysterie. Podmanivá hudba mi chvílemi připomínala styl Philipa Glasse. Ve spoustě okamžicích i mě hodně mrazilo po těle. Jen ten konec se mi nezdál tím nejlepším završením celé této "ledové" podívané. ()

Reklama

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Nemám slov na tento snímek... Nejde popsat slovy, co se může v životě stát. Hrůza, děs, smůla, tragédie... Ano film je možná kvalitou mírně nadprůměrný, ale kdžy se člověk do toho dostane (jako já a určitě nejsem sám) a uvědomí si, že by se to mohlo stát jemu a sedět tam místo jednoho z oněch hrajících, brrr, raději nedomýšlet. A při sledování tohoto filmu jsem tam skoro jak by byl... Tento film mě emocionálně opravdu dostal, působil na mě smutně, místy jsem i brečel. A vůbec se za to nestydím, protože když se do filmu "zažerete" jako já a jste v kůži jednoho z těch tří herců, tak je to k pláči a dech beroucí... Celkově super film, nemůžu si stěžovat, byl jsem přilepený na pohovce a to doslova... Snad se nebudu bát usednout, zas jak budu v zimě lyžovat, na lanovku..:-)) 90% ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

S horama, lyžováním a jízdou na lanovkách, kotvách a pomách mám jenom ty nejlepší zkušenosti. Poprvé jsem stál na sjezdovkách v prváku na gymplu (v sedmičce na základce jsem nebyl kvůli zlomené noze z běžek). Čapnu pomu, nasednu, lano trhne a vzápětí reju bradou hlubokou brázdu. Když jsem asi napošesté vyjel až nahoru na kopec a z pomy vystoupil pádem do strany, polilo mě horko z tak strmého svahu, který se přede mnou rozprostřel. Cestu dolů radši znát nechtějte. V prváku na vejšce jsem povýšil na kotvu a v první jízdě zhruba uprostřed kopce se mi zkřížily lyže a spolu se mnou letěl i profesor, co zatěžoval druhou stranu kotvy. Pak jsem to zkusil ještě jednou a dokázal jsem vyjet asi o tři metry výš než předtím. Tak jsem se vrátil zpět k pomě... Tohle vyprávění bylo důležité. Jistě jste pochopili, že jsem totální nesjezdař, tudíž jsem tenhle film neprožíval tak intezivně jako někteří jiní a určitě mohem zkušenější lyžaři. Frozen má svoje pro a proti, něco se podařilo málo, něco více, zaujmout to dokáže, ale určitě ne po celou dobu stopáže, a hlavně logika dostává občas pěkný direkty a scénář byl rozepsanej někam do poloviny, když už se začalo točit. To nějak pak doklepem, řekli si tvůrci... Doklepali, hrubě klišovitě se doplazili do cíle. Ale pár nepříjemných momentů to má. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Tři kamarádi se vydaj na kopec, že si trochu zalyžujou a co se nestane. Ztroskotají na lanovce (úplně osamocený, odříznutý od světa). Po chvilce jsou kamarádi pouze dva. Ono čučet devadesát minut na dvě osoby sedící na lanovce, řešící dilema zda skočit, nebo šplhat po laně neni zrovna látka, ze který by se dalo těžit nějaký silný napětí. Kamera během první půlhodiny vystřídá všechny možný úhly a pak všechno upadá do strašný nudy a stereotypu, přičemž mráz netíží jenom zúčastněný, ale silně ovlivňuje i jejich logický myšlení (žena usne a ruku schválně nechá na železný tyči, aby jí tam přimrzla. Takhle usne jenom úplnej idiot. Reflexy fungujou i ve spánku, takže tu ruku by si normální člověk schoval pod bundu i během spaní). Já nemam s podobnou situací žádný zkušenosti, ale dle mého bylo po jejich jednací stránce úplně všechno špatně (kdyby ten první týpek skočil dolů a nechal si ten snowboard, tak ten pád by byl díky němu o něco příjemnější. Možná by si zlomil nohu jenom jednu a pak vesele dojel pro pomoc, film by tak mohl po 30 minutách šťastně skončit). Dialogy jsou jenom tupou výplní aby se ve filmu nemlčelo (jsem vděčnej, že jeden místní uživatel přeložil z ruského jazyka tuto látku, ale bezchybně přeložená byla snad jenom cedule s nápisem Danger). Film je celkově naprosto zbytečnej a to i navzdory tomu, že si na nic nehraje. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (14)

  • Hlavní trojice je pojmenována po nejbližších přátelích režiséra Adama Greena. (Hal_Moore)
  • Film byl natáčen bez použití CGI efektů či klíčovacího plátna a herci tak značnou část natáčení skutečně ztrávili na lanovce. (Hal_Moore)
  • Sněhová bouře o první noci byla dostatečně silná na to, aby plně zasněžila lyžařské vybavení, které postavy shodily pod lanovku, i mrtvé tělo. V záběrech na celou horu je však patrné, že i v noci jsou stále viditelné vyježděné trasy lyžařů z odpoledne. (hansel97)

Reklama

Reklama