Reklama

Reklama

Frozen

  • Velká Británie Frozen
Trailer

Skupinka fanúšikov snowboardu a ostatných zimných športov poblúdi v mrazivom počasí a bude sa musieť popasovať s bojom o prežitie. (tom88)

Videa (1)

Trailer

Recenze (513)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Adama Greena som si obľúbil hlavne vďaka Chillerame a následne zhliadol všetky jeho (vtipné) kraťasy. Z jeho celovečerákov som videl iba Hatcheta, ktorý bol pre mňa skôr sklamaním, ale Greena stále považujem za režiséra kvalitných hororových komédií. A po Frozen sa pýtam: Prečo režisér, ktorý takto pekne zvláda prácu s napätím a emóciami, prečo mrhá talentom a stráca čas točením komédií? Ak raz vznikne naozaj vážny horor made by mr.Green, mohla by to byť pecka. Rovnako ako mohla byť pecka Frozen, mať k dispozícii prepracovanejší scenár a kvalitnejších hercov. 75% ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Po pozretí filmu som si v duchu povedal ako film skončí... a on tak naozaj skončil... a nie len preto je to u mňa len ďalší film na jedno pozretie. Možno sa s tromi postavami nedal spraviť zaujímavejší príbeh, ale nebolo tam nič čo by som ešte nevidel. Postavy sú sympatické a i keď niektoré dialógy by som pretočil, filmu prospeli a udržali môj záujem stále dosť vysoko. Ale je tu, ale :) klišé kam sa pozrieš. Dobré je, že sa film nehral na nič veľké a z malého filmu sa vyklubal nenáročný film na chladný večer, ktorý neohúri, ale zaručene dobre vyplní prázdne miesto v TV programe. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Thriller z lyžařskýho vleku... Musím říct, že to bylo víc fascinující, než třeba sledování Poláka na lyžích. Aby tři mlaďáci na vypnutý lanovce dopadli takhle a na tolik kusů chce mít podle mě minimálně inženýra z Vysoký debilní, no ale kdo z nás nikdy nemachroval před holkou, že jo. Jenom doufám, že za tímhle veledílem nestojí lidi z Pece pod Sněžkou, protože pořád si myslím, že sedačky jsou lepší než kotva na Javoru. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Sympatické obsazení, relativně slušné teenage-pro zpracování. Jinak opět jeden veliký otazník nad konáním všeho a všech. Blonďatá kravička si s frajírkem osahává omrzliny a hrozně jí to bolí, přičemž si celou dobu ani nezkusí zapnout bundu přes tu svou uslintanou omrzlou hubu. Druhý borec skočí z cca osmi metrů a hrozně se diví, že si zláme obě nohy. Neznám účinky škodolibých ocelových lan, nicméně že by ručkujícímu člověku rozřezalo lyžařské rukavice i ruce na maděru lano o průměru několika centimetrů? Zvlášť když na něm týpek popolezl sotva dva metry? Dobrá, nevím, budiž. Dá se to překousnout stejně jako fakt, že obsluha lanovky celé zařízení během několika mála minut vypne, pozhasíná a jde na pivo, o víc se nezajímaje. Vlčí smečka, vozidlo pod lanovkou a scéna s utrženou sedačkou pro změnu působí jako laciné žánrové klišé. Více zamrzí nerozvinutí drobných podzápletek, které mohly situaci zpestřit - viz přimrznutá ruka. Dialogy jsou někde na pomezí snesitelnosti a otravnosti, hudba nevýrazná. Nejupřímněji z celého filmu vyznívá moment, kdy se blondýna rezignovaně pochčije... ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

(Spoilers Included) Na Frozen mi toho vadí hodně. 1. Byť je námět originální, tak samotný koncept vedení děje je otřesně předvídatelný. Prvních dvacet minut musí nutně začínat zdlouhavou post-pubertální kecačkou, pak přijde na řadu krize, pak se opět mele o ničem, zase průser a takto se to opakuje až do konce. 2. Jednání postav odporuje logice. Lépe řečeno, je napsáno tak, aby se mohly vysvětlit všechny ty naturalistické scény. Frajer zkrátka musí skočit ze sedačky, i když jasně přijde minimálně o nohy, protože jinak by tam režisér nemohl nacpat scénu, kde nebohého snowboarďáka rozcupuje smečka vlků. Když po půl hodině jeho kámoš doleze na stožár, tak raději místo odpočinku (hergot, vždyť má dlaně odřený do masa a právě přeručkoval dobrých pětadvacet metrů) rovnou vleze do chřtánu nenažraným chlupáčům. O tom, že si raději vezme snowboard místo lyží (na kterých to umí a bude znatelně rychlejší) ani nemluvě. Vrcholem je pak moment, kdy se hlavní hrdinka vzbudí s rukou přimrzlou k madlu. V zámoří asi necítí chlad, protože jinak by v takové poloze nedokázal usnout (celou dobu mrznou až na kost). 3. Začíná mě to štvát, jak vždycky musí přežít z trojice žena-muž-muž zrovna ona. Ve Wolf Creek se to ještě dalo, ale tady je to jak rána do ciferníku. Oba dva chlapi se celou dobu snaží najít cestu, jak zachránit té fňukně v růžovém život, zatímco ona pak jenom vyšpulí zadek a skončí v bezpečí nemocnice jen se zlomeným kotníkem a pár škrábanci. Celkově tak na Frozen nenalézám, vyjma námětu a hudby, absolutně nic nápaditého nebo úžasného. Nic, jenž by mne donutilo ohodnotit to více jak dvěma z milosti. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (14)

  • Hlavní trojice je pojmenována po nejbližších přátelích režiséra Adama Greena. (Hal_Moore)
  • Kevin Zegers natočil scénu se smečkou vlků bez dubléra. (Hal_Moore)
  • Sněhová bouře o první noci byla dostatečně silná na to, aby plně zasněžila lyžařské vybavení, které postavy shodily pod lanovku, i mrtvé tělo. V záběrech na celou horu je však patrné, že i v noci jsou stále viditelné vyježděné trasy lyžařů z odpoledne. (hansel97)

Reklama

Reklama