Reklama

Reklama

Frozen

  • Velká Británie Frozen
Trailer

Skupinka fanúšikov snowboardu a ostatných zimných športov poblúdi v mrazivom počasí a bude sa musieť popasovať s bojom o prežitie. (tom88)

Videa (1)

Trailer

Recenze (514)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Zaujímalo by ma, ktoré lyžiarske stredisko má počas sezóny otvorené iba počas víkendov. Tento film by som pustila členom horskej záchrannej služby a potom okamžite zakázala vstup americkým študentom do Tatier! Lebo americkí študenti nikomu nehovoria, že idú na víkend lyžovať, zo zásady nenosia pri sebe mobil ani hodinky a vedia síce úžasne analyzovať svoje bývalé partnerské vzťahy, zato nikdy nepoužívajú mozog na to, na čo by mali - napríklad na vymyslenie tuctu lepších spôsobov ako sa dostať z lanovky, než skočiť! A to už nehovorím, že všade naokolo sú tony snehu, iba pod lanovkou je zamrznutá zem pokrytá len prašanom, tvrdá ako kameň. A vôbec, tento horôrik obsahuje toľko logických dier, že ich je tam viac než zmysluplného deja (počkať, je tam vôbec nejaký?). Keby sa aspoň po vizuálnej stránke viac snažili, aby napríklad hercom v tej príšernej kose išla para od úst alebo im drkotali zuby! Ďalšie kraviny ako brutálne ostré oceľové laná, slečna masochistka a jej primrznutá ruka a sedačka, ktorej sa začnú uvoľňovať šróby... No zúfalé to bolo! Logika a zdravý rozum dostali riadne na frak. ...A za čo vlastne dávam tú 1 hviezdičku?!... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Zhlédnutí tohoto snímku jsem z důvodu jisté sugestivity odkládala do doby, kdy bude okolí zasněženo a venku bude mrznout. Abych tak ještě více byla v souladu s filmovým prostředím:) Jakkoliv tento film postrádá ve větší či menší míře jistá technická či logická fakta, o nichž se v komentářích i diskuzích četně spekuluje, tak můj celkový dojem z tohoto dramatu jimi byl poznamenán jen minimálně. Snímek disponuje postupně gradovaným napětím, doslova "mrazivou" atmosférou, smysluplnými dialogy, přirozenými hereckými výkony a pár dost drsnými scénami. Shawn Ashmore, mě především známý jako "Iceman" z X-Menů si vyzkoušel, jaké to je opravdu mrznout. Kevin Zegers se zde snažil dostat ze zapeklité situace, ale bohužel se nezdařilo (chudák). A Emma Bell zase předvedla typickou hrdinku moderního thrilleru, kde jde o přežití party mladých lidí, pro něž se naplánovaná akce v obyčejném dni změnila v boj o přežití. Sympatickou, krásnou, ukřičenou, a s mírnými známkami hysterie. Podmanivá hudba mi chvílemi připomínala styl Philipa Glasse. Ve spoustě okamžicích i mě hodně mrazilo po těle. Jen ten konec se mi nezdál tím nejlepším završením celé této "ledové" podívané. ()

Reklama

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Nemám slov na tento snímek... Nejde popsat slovy, co se může v životě stát. Hrůza, děs, smůla, tragédie... Ano film je možná kvalitou mírně nadprůměrný, ale kdžy se člověk do toho dostane (jako já a určitě nejsem sám) a uvědomí si, že by se to mohlo stát jemu a sedět tam místo jednoho z oněch hrajících, brrr, raději nedomýšlet. A při sledování tohoto filmu jsem tam skoro jak by byl... Tento film mě emocionálně opravdu dostal, působil na mě smutně, místy jsem i brečel. A vůbec se za to nestydím, protože když se do filmu "zažerete" jako já a jste v kůži jednoho z těch tří herců, tak je to k pláči a dech beroucí... Celkově super film, nemůžu si stěžovat, byl jsem přilepený na pohovce a to doslova... Snad se nebudu bát usednout, zas jak budu v zimě lyžovat, na lanovku..:-)) 90% ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

(Spoilers Included) Na Frozen mi toho vadí hodně. 1. Byť je námět originální, tak samotný koncept vedení děje je otřesně předvídatelný. Prvních dvacet minut musí nutně začínat zdlouhavou post-pubertální kecačkou, pak přijde na řadu krize, pak se opět mele o ničem, zase průser a takto se to opakuje až do konce. 2. Jednání postav odporuje logice. Lépe řečeno, je napsáno tak, aby se mohly vysvětlit všechny ty naturalistické scény. Frajer zkrátka musí skočit ze sedačky, i když jasně přijde minimálně o nohy, protože jinak by tam režisér nemohl nacpat scénu, kde nebohého snowboarďáka rozcupuje smečka vlků. Když po půl hodině jeho kámoš doleze na stožár, tak raději místo odpočinku (hergot, vždyť má dlaně odřený do masa a právě přeručkoval dobrých pětadvacet metrů) rovnou vleze do chřtánu nenažraným chlupáčům. O tom, že si raději vezme snowboard místo lyží (na kterých to umí a bude znatelně rychlejší) ani nemluvě. Vrcholem je pak moment, kdy se hlavní hrdinka vzbudí s rukou přimrzlou k madlu. V zámoří asi necítí chlad, protože jinak by v takové poloze nedokázal usnout (celou dobu mrznou až na kost). 3. Začíná mě to štvát, jak vždycky musí přežít z trojice žena-muž-muž zrovna ona. Ve Wolf Creek se to ještě dalo, ale tady je to jak rána do ciferníku. Oba dva chlapi se celou dobu snaží najít cestu, jak zachránit té fňukně v růžovém život, zatímco ona pak jenom vyšpulí zadek a skončí v bezpečí nemocnice jen se zlomeným kotníkem a pár škrábanci. Celkově tak na Frozen nenalézám, vyjma námětu a hudby, absolutně nic nápaditého nebo úžasného. Nic, jenž by mne donutilo ohodnotit to více jak dvěma z milosti. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Tak mi napadá... prečo ty vlastne nemáš babu?“ Má to logické lapsusy, no hrdinami sú traja obyčajní tínedžeri a tak nie je ťažké uveriť, že nejako takto blbo by sa to mohlo naozaj stať. A to sa mi zdá strašne strašidelné. Takže som priestupky voči logike riešil, ale príliš ma netrápili. Neriešil som ani prehnanú dĺžku a z toho vyplývajúcu stratu tempa uprostred - dialógy ešte prepracované postavy nerobia, pán scenárista. Každopádne ma to pobavilo približne rovnako nepríjemne (čo je plus), ako tohtoročný THE REEF. Podiel na tom malo prevažne prirodzené herecké obsadenie (predovšetkým Emma Bellová) a niekoľko nepríjemných scén (objavenie tela, primrznutá dlaň). Viac v mojej recenzii na Recenzie.org. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (14)

  • Film sa natáčal v lyžiarskom stredisku Snowbasin, ktoré leží 35 km severne od Salt Lake City v štáte Utah. Príbeh sa však odohráva vo fiktívnej horskej oblasti v Novom Anglicku na východe USA, ktorú tvorcovia nazvali "Mount Holliston". Holliston je v skutočnosti mestečkom v štáte Massachusetts, kde režisér Adam Green vyrástol. Žiadne hory a lyžiarske svahy sa tam nenachádzajú. (MikaelSVK)
  • Predstavitelia hlavných postáv, Shawn Ashmore a Kevin Zegers, sú blízkymi priateľmi aj v reálnom živote. (MikaelSVK)
  • Jedným z mnohých problémov, ktorým museli tvorcovia pri natáčaní čeliť, je fakt, že režisér Adam Green má panický strach z výšok. (beso74)

Reklama

Reklama